Далмор постер

Майсторски класове на Dalmore и официално представяне на Constellation Collection

Уиски експертът и Директор на категория «Rare Whisky» в дестилерията Dalmore Дейвид Робъртсън ще представи в Пловдив и София изключителната серия Dalmore Constellation Collection.

По време на майсторските класове ще бъдат опитани, представените на Уиски Фест София, The Dalmore 12 YO, The Dalmore 15 YO, The Dalmore 18 YO, както и The Dalmore Cigar Malt.

30 Март 2015 — Понеделник, Тhe Whisky Library Bar, Hotel Imperial & SPA, Пловдив. Начало: 20:30ч

31 Март 2015 — Вторник, Culture beat club, София. Начало: 19:30 ч.

Дейвид Робъртсън е роден е през 1968 г. в дестилерията Royal Brackla (Шотландия), поради което казват, че уискито е неговата истинска кръв. Висшето си образование в сферата на дестилацията на уиски Дейвид получава в Heriot-Watt University, Единбург.

Дейвид Робертсън
Дейвид Робъртсън, директор «Rare Whisky», The Dalmore

През 1992 г., той става главен химик на United Distillers и отговаря за продукцията на общо 32 дестилерии за малцово уиски.

През 1994 г., Дейвид започва да работи за The Macallan (Макалън). Само на 26 години, той е най-младият мениджър на дестилерия в Шотландия. 2 години по-късно, той е промотиран на позицията Главен уиски технолог и създава цялото портфолио на The Macallan (7, 10, 12, 18, 25 YO, както и Специалните колекции). Провъзгласен за Master Distiller на прочутата дестилерия през 1998г., Дейвид Робъртсън създава едни от най-високо ценените малцови уискита в света — Grand Reserva, 30 year old,1946 Vintage, 52 year old, 1948 Vintage, 50 year old Millennium Decanter, 1951 & 1961 Vintages, 1861, 1841, 1876 Replicas.

През 2000 г. му е отредена ролята по създаването на The Macallan’s «Fine & Rare», която съчетава с функциите си на Global Ambassador за марката. По-късно успешно се справя и с позицията на Global Marketing Manager, при което изготвя стратегията по репозиционирането на бранда.

През 2003г., Дейвид основава с двама свои приятели малка уиски компания, финансирана от The Edrington Group.

През август 2006 г., той се присъединява към Whyte and Mackay в ролята на Директор Иновации и се залавя с прераждането на легендарната високопланинска дестилерия The Dalmore (Далмор). Работейки ръка за ръка с Мастър Блендъра на дестилерията, легендарния Ричърд Патерсън, Дейвид поставя основите марката, като и помага да възвърне облика си на една от най-ценените сред любителите на малцово уиски в света.

Далмор Констелейшън

Dalmore Constellation Collection

През 2010 г, Дейвид е провъзгласен за Директор на категория «Rare Whisky». След очевидния успех по създаването и лансирането на The Dalmore Constellation Collection, Дейвид и екипът му продължават да творят изключителни уиски уникати. Естествено продължение на неговите умения в света на малца е лансирането през юли 2013 г. на The Dalmore Paterson Collection, създавайки лимитирана серия от 12 уиски съкровища на обща стойност от 985 000 британски лири.

Марката The Dalmore се представя официално от Максиъм България, които са и организатори на събитието.

Научете повече като следвате линковете.

22 Март 2015 / 16:22
автор: bgBarman.bg

Последно в Събития

Whisky, Rum & Wine Master test 2017

Публикувано на 2017-03-19 10:26:35

Запазете в календара датите 31март ина1април. Събитието еWhisky, Rum &Wine Master test, амястото столичният хотел «Маринела».

6 — 12 ЮНИ е седмицата на NEGRONI

Публикувано на 2016-06-06 13:08:07

За четвърта поредна година под патронажа на CAMPARI и американското списание IMBIBE, по целия свят се провежда седмица на НЕГРОНИ .

Absolut Creative Space — първият фестивал за устойчиви и креативни решения в България

Публикувано на 2016-06-02 22:16:16

В петък (3 юни) започва фестивалът Absolut Creative Space, посветен на устойчивата креативност. Специално за събитието в столицата пристига мобилна инсталация, създадена от рециклирани транспортни контейнери на Absolut и oборудвана като студио за създаване на идеи и провеждане на събития, лекции, работилници и партита. Тя ще бъде разположена на паркинга на хотел «Родина» от 3 до 9 юни и ще посрещне български и международни дизайнери и предприемачи, които изграждат и налагат нови устойчиви решения, пазят природата и създават повече стойност с иновативни решения за съвременния живот.

WHISKY, RUM & WINE Master Test 2016

Публикувано на 2016-04-18 22:09:19

На 23 и 24 Април 2016 г. всички истинки фенове на уиски, ром, ликьори, вино и крафт бири ще имат уникалната възможност да поглезят сетивата си и да обогатят познанията си. Събитието е второто по ред издание на WHISKY, RUM & WINE Master Test. Мястото: Радисън Блу Гранд Хотел, София.

Beefeater Gin College Bulgaria 2016

Публикувано на 2016-04-08 12:21:54

За едно изключително преживяване с мноооого джин и легендарният мастър дистилър на Beefeater, Дезмънт Пейн.

Уиски Фест София 2015 — неподражаем мега спектакъл на тема уиски

Публикувано на 2015-11-01 15:47:26

За четвърта поредна година Уиски Фест София показа, че е най-грандиозният форум за напитки в България. Старта бе даден на 30 октомври (петък) в Sofia Event Center в Paradise Mall и завършва днес.

Петнайсет специално поканени български бармани ще се състезават в конкурса Absolut Invite

Публикувано на 2015-04-03 17:04:50

От Pernod Ricard Bulgaria са отправили покана-предизвикателство към петнайсет oт най-добрите ни бармани за участие в Аbsolut Invite. Двама от тях ще отидат на световния финал в края на май в град Ахус, Швеция.

Pernod Ricard Bulgaria поканиха Aлекс Кратена да представи супер премиум бранда Absolut Elyx

Публикувано на 2015-03-23 23:22:56

Aлекс Кратена — един от най-успешните бармани и миксолози в света, ще гостува в България по покана на Pernod Ricard Bulgaria, за да представи техният супер премиум бранд Absolut Elyx . По време на тридневният си престой, той ще проведе серия от обучения и демонстрации в няколко столични заведения.

Впечатления от WHISKY, RUM & WINE Master Test

Публикувано на 2015-02-19 11:17:31

Фестивалът за премиум напитки WHISKY, RUM & WINE Master Test 2015 се състоя на 7 февруари. Това бе първото подобно събитие за година, истински форум на лукса и изискания вкус. Не се сещам за друго събитие, където да бъде изложено 60 годишно уиски на цена от близо 39 000 лв.

WHISKY, RUM & WINE Master Test 2015

Публикувано на 2015-01-20 11:29:44

На 07 Февруари 2015, ФАБРИКА 126 (София, бул. Мария Луиза 126) ще бъде домакин на първият за годината фестивал на висококачествените напитки, WHISKY, RUM & WINE Master Test.

Зад кулисите на Уиски Фест София 2014

Публикувано на 2014-10-22 23:18:36

За поредна година Уиски Фест София 2014 се очертава да се превърне в най-големият форум за алкохолни напитки в България. Ще разтворим завесата преди официалното откриване на 31 октомври, за да разкрием какво ново ще можете да видите и опитате.

Уиски Фест София 2014

Публикувано на 2014-09-23 11:22:52

За трета поредна година «Уиски Фест София» ще събере приятелите на уискито. Форумът ще се проведе от 31 октомври до 2 ноември 2014 г. в Sofia Event Center.

Обучение на марките Campari и Aperol

Публикувано на 2014-05-26 15:27:02

Семинара, с лектор Лорис Контро, бранд амбасадор на марките за Европа, ще се проведе в три поредни дни във Варна София и Пловдив.

Странно HENDRICK’S парти събра приятелите на най-необичайния джин

Публикувано на 2014-05-20 13:32:15

Миналата седмица Hendrick’s, беше домакин на едно невиждано досега парти, което се проведе в Университетската ботаническа градина в София. Няма как да очакваме нещо стандартно от джина, чиито съставки включват екстракт от краставици и листа от рози.

Балкански фестивал на ракията, Варна 2014 — акценти.

Публикувано на 2014-04-12 23:11:48

В продължение на три дни в хотел Димят, Варна се проведе второто издание на балканския фестивал на ракията. На форума български и балкански производители, на спиртни напитки, предложиха за дегустация своите най-нови издания.

Балкански фестивал на ракията и високоалкохолните напитки — Варна 2014

Публикувано на 2014-03-26 12:57:11

Не пропускате да се включите в тридневните дегустации на най-новите продукти на фирмите участници в Балканския фестивал на ракията и високоалкохолните напитки – Варна 2014, който ще се проведе от 10 до 12 април в Гранд хотел Димят

Whiskey Fest Sofia 2013 — най успешния форум за напитки през годината!

Публикувано на 2013-11-15 11:25:44

Изминаха няколко дни от финалния гонг на Whiskey Fest Sofia 2013. Време напълно достатъчно, за си съберем мислите и уталожим еуфорията от без съмнение най-успешния форум за напитки проведен в България през изминаващата вече 2013 година.

И тази година ще празнуваме Мовембър с Йегермайстер

Публикувано на 2013-11-06 13:07:03

Марката Jägermeister отново е най-активният поддръжник и парти инициатор на този празник на мустака, който продължава през целия ноември.

Уиски Фест София 2013 ден първи

Публикувано на 2013-11-02 10:52:28

Изключително сдържано, без много помпозност, бих казал аристократично, както подобава на категорията, вчера бе открит «Whiskey Fest Sofia» 2013. Безупречна организация и наистина голям обществен интерес още от първия ден.

Изключителен старт на първият Балкански фестивал на ракията

Публикувано на 2013-10-24 23:37:36

С призива «Да върнем ракията на българите!» организаторите откриха първият по рода си Балкански фестивал на ракията.

Уиски Фест София 2013

Публикувано на 2013-10-09 12:06:26

Тази година на Уиски Фест София 2013 (Whiskey Fest Sofia 2013) ще участват всички вносители и дистрибутори на най-продаваните, най-популярните и на някои екзотични за България марки.

Балкански фестивал на ракията

Публикувано на 2013-10-08 13:00:04

Обявиха официалната програма и многобройните изложители на първият по рода си Балкански фестивал на ракията. Форумът ще се проведе на 24 — 26 октомври в София в Мраморното фоайе на НДК.

Пореден успех на инициативата True Tales на Grant’s

Публикувано на 2013-10-06 13:23:56

Ернестина Шинова, Кръстьо Лафазанов, Ненчо Илчев и Руслан Мъйнов разказаха своите истории на поредното голямо събитие Grant’s True Tales. Милица Гладнишка с джаз квартет «Дивото зове» изпя любими евъргрийни и също сподели забавни житейски случки. И всичко това пред очите на Гленн Гордън, собственик, шеф на бода на William Grant & Sons и правнук на основателя на компанията.

Най-добър сомелиер на България 2013

Публикувано на 2013-09-26 15:43:59

Българската асоциация на сомелиерите (БАС) организира за 8 — ми пореден път национален конкурс за «Най-добър сомелиер на България 2013» за наградата на Винпром Пещера. Победителят ще представлява България на Международни конкурси, организирани от Международната сомелиерска асоциация /ASI/.

Балкански фестивал на ракията

Публикувано на 2013-08-21 13:00:20

Ракията — част от културата на Балкани — регион, известен със своето разнообразие от качествени високоалкохолни напитки. Дали обаче знаем всичко за тях?

«Grant’s True Tales» е вече на морето

Публикувано на 2013-06-09 14:37:41

Ако искате да се съберете с приятели, да пиете качествено шотландско уиски и да чуете смешнотъжни истории от ненадминатия разказвач Димитър Рачков, заповядайте на «Grant’s True Tales» във Варна и Бургас.

Фестивал на розето

Публикувано на 2013-05-29 11:50:02

Фестивал на виното розе ще се проведе за втори път в Казанлък в първите дни на юни като част от ежегодния Празник на розата.

«Фестивал на виното и храната» дебютира днес във Варна

Публикувано на 2013-05-28 10:55:36

За първи път във Варна от 28 до 30 май 2013 г. ще се проведе националното изложение «Фестивал на виното и храната». Идеята на организаторите на събитието е то да продължи традициите и да възобнови известната през 30 — те години на миналия век Лозаро-винарска изложба, провеждана във Варна.

Остават броени дни до най-престижния винен форум на балканите

Публикувано на 2013-05-14 10:38:11

Остават броени дни до единствения по рода си Балкански Винен Конкурс и Фестивал — BIWC 2013, който ще се проведе от 16 до 19 Май 2013 в Гранд Хотел София!

Прекрасна възможност да се срещнете с вината на Балканите

Публикувано на 2013-04-30 10:59:58

Единственият по рода си Балкански винен конкурс и фестивал (BIWC), който пожъна изключителен международен успех още след първото си издание миналата година, ще свидетелства чрез тазгодишния си сценарий за невероятната бизнес симбиоза между Балканското вино и туризъм.

ХХІIІ Национално първенство за бармани ще се проведе във Варна

Публикувано на 2013-04-10 14:00:46

ХХІIІ Национално първенство за бармани организирано от Българската асоциация на барманите ще се проведе На 24 и 25 април във Варна

С шест приза «Златен ритон» и 125 медала завърши «Винария 2013»

Публикувано на 2013-04-06 18:32:19

С шест приза «Златен ритон» и 125 медала завърши Международният конкурс за вина и спиртни напитки за наградите на изложбата «Винария 2013».

Национална кулинарна купа на България 2013

Публикувано на 2013-04-05 10:54:51

Шестото издание на Националната кулинарна купа на България ще се проведе от четвъртък 18 април до събота 20 април 2013 в палата на Международния панаир Пловдив.

Традиционното изложение «Винария» отвори врати днес.

Публикувано на 2013-04-03 11:24:56

Днес в Пловдив, отвори врати традиционното изложение «Винария». Събитието се провежда в сградата на Международен панаир и ще се продължи до 6 април.

От Енциклопедията…

Без вода няма Уиски!

Производство на Уиски част 2

Водопад в Шотландия
1344925452 / twitter: @bgbarman

Водата е втория основен елемент при създаването на уиски и същевременно най-мистериозният. Тя е нужна, както за производството му, така и за неговата консумация. Най важната й характеристика е, че трябва да е много. Всяка дестилерия е позиционирана на място с изключително големи запаси на вода.

Наследството на древните олмеки

Историята за текилата и мезкала

Кулптора на Древни ацтеки пият палки
1345042783 / twitter: @bgbarman

Никоя друга напитка не е заобиколена от толкова много истории, митове и легенди, както мезкала и неговото световноизвестно отроче — текилата. Тези напитки не се вместват в простото определение. Историята им е неразделна част от бурното минало и настояще на Мексико. Човек не може напълно да оцени тази страна без поне малко да разбере същността на текилата и нейното място в историята и културата на този народ.

Коняк — 500 години на традиции, великолепие и възход

Историята на коняка

Шарант-Меритим пристанището през ноща
1345063275 / twitter: @bgbarman

«Коняк» (Cognac), подобно на всеки изключително популярен район произвеждащ алкохолни напитки, е живо доказателство за взаимодействието на човека със заобикалящата го среда. Римляните са тези, които пренасят лозата тук, по течението на река Шарант (Charente), както и из цяла Франция. Какво обаче прави тази провинция по-различна от останалите. Това на първо място е излазът на Бискайския залив, свързващ региона с целия познат търговски свят. По това време по реките се носели не само стоки, но и идеи, и новости.

реклама The Martini Bar Varna
WHISKY, RUM, WINE Master Test 2015 Чаши за уиски 'Bar' Sagaform
Свещник с купа за ядки 'CALLAMPA' PHILIPPI