По темата…
Историята на коняка
1345063275 / twitter: @bgbarman
«Коняк» (Cognac), подобно на всеки изключително популярен район произвеждащ алкохолни напитки, е живо доказателство за взаимодействието на човека със заобикалящата го среда. Римляните са тези, които пренасят лозата тук, по течението на река Шарант (Charente), както и из цяла Франция. Какво обаче прави тази провинция по-различна от останалите. Това на първо място е излазът на Бискайския залив, свързващ региона с целия познат търговски свят. По това време по реките се носели не само стоки, но и идеи, и новости.
Кратка характеристика на анасоновите напитки
1374054090 / twitter: @bgbarman
Късна пролет, навсякъде е свежо и зелено, а бризът носи мирис на море. Следобедното слънце се прокрадва през все още рехавите филизи на асмата и нежно гали кожата ни. На масата върху грубата памучна карирана в бяло и синьо покривка стои купа със студен таратор, с пресни краставици, копър, орехи ... както си му е реда... Не знам как вие бихте допълнили тази картина, но на мен ми липсва само едно, бутилка умряла от студ мастика.
Кратка характеристика на сметановите (Cream) ликьори
1358541088 / twitter: @bgbarman
Сладки, меки, съблазняващи и задоволяващи тайни желания, сметановите (cream) ликьори с изключително голям успех, се наместиха на пазара на алкохолни напитки. За кратко време те се превърнаха в прекрасни десерти и диджестиви, измествайки редица други напитки.