Абсент

Absente / Angélique Verte Suisse / Berthe de Joux / Doubs Mystique Carte d'or / Grande Absente / Kübler / La Capricieuse / La Clandestine / Pernod / Perroquet / Recette Marianne / Roquette 1797 / Sauvage 1804 / Un Emile

В кухнята на най–скандалното питие

Производство на абсент

Съставки за Абсент пелин
1344943455

От еликсир до модерно питие, напаст за обществото на 19 век и днес отново класически аперитив, абсента има дълга и интересна история. Рецептата за неговото производство обаче е една. Разбира се, под влияние на времето и различните производители, тя търпи незначителни вариации. За повече от 200 години всеки един е премахвал това, което не му допаднало и е добавял нещо от себе си. В момента на пазара има приблизително 200 марки, които в голяма степен следват рецептата на сестрите Хенрайот (Henriot).

Еликсира на сестрите Хенрайот, който завладява Франция

История на абсента — I част

Приготвяне на Абсент в чаша - бял фон
1359012774

Анасоновите напитки са изключително популярен аперитив, особено в Средиземноморските страни и на Балканите. Днес пастис, перно, раки, узо, чинчон се сипят в изобилие в облачни жълти, светло зелени и бели цветове, но нито една от тях не е скандализирала така света както абсента в края на 19 век.

Проклятието на Зелената Фея

История на абсента — II част

Зелената фея 2
1359000251

През средата на 19 век производството и консумацията на абсент се разраства, лавинообразно. Консумацията във Франция надхвърля 220 милиона литра годишно и отваря «Кутията на Пандора».

реклама Whiskey Fest 2019
Най-новият майстор на избата Реми Мартин, Батист Луезу.

Конячната къща Rémy Martin има нов селър мастър

Rémy Martin (Реми Мартен) обявиха, че Батист Луезу (Baptiste Loiseau), ще наследи настоящия господар на избата, жената с уникалния нос, гранд дамата на коняка, Пиерет Трише (Pierrette Trichet).