бакшиш

Любителите на скоч се стискат най-много за бакшиши

Кажи ми какво пиеш за да ти кажа колко бакшиш оставяш :)

Проучване в САЩ показва, че най-стиснатите клиенти са тези, които пият скоч, а най-щедри любителите на бърбън.

Изследване обхващащо повече от четири милиона гости на нощни клубове, хотелски барове и ресторанти в САЩ разкрило как американците дават бакшиш, когато излизат на по питие.

Изследването установило, че консуматорите на високоалкохолни напитки са били по-щедри от тези на вино или бира и оставят по-висок процент бакшиш към сметка си.

Тези които пият от бърбън дават най-големите бакшиши (22,69%) към сметката си. Непосредствено след тях се нареждат любителите на блендирано американско и канадско уиски (22,67%), сайдер (22,2%), джин (21.6%), водка (21.2%). Консумиращите ликьори (19,6%) и ром (19,8%) са в дъното на класацията за оставени бакшиши.

Любителите на скоч, които са имали най-високите средни тотали на сметките, от всички други попаднали в изследването ($ 69,14), са оставяли относително ниско допълнително възнаграждение за сервиза на персонала, само 20,1%.

Изследването наречено «Hey Big Spender», което е направено от анализатора Restaurant Sciences е проведено между февруари и ноември 2012 г. и е проучвало сметки с поръчки само на бира, вино или твърд алкохол. Сметки с различни видове напитки (артикули) не са включени в проучването.

Консуматорите на вино харчат най-много пари ($ 69,05), докато тези на бира средно по $38,74 долара. Пиещите спиртни напитки оставят в заведенията средно по $ 55,19.

Да не забравяме, че това все пак е САЩ, където нормалните у нас 10% (дори и те са редки), са като обида за сервитьора.

18 Януари 2013 / 22:05
автор: bgBarman.bg

Последно в Любопитно

Създадоха чипс, ароматизиран с шотландско уиски

Публикувано на 2014-08-27 16:16:59

Феновете на чипса и на шотландско уиски вече ще могат да им се насладят едновременно. От шотландската компания Mackie’s претендират, че са създали «първият в света ароматизиран с уиски чипс».

Коктейл със 71 съставки счупи рекорда

Публикувано на 2014-07-21 12:23:44

Коктейл, създаден за предстоящите «Игри на Британската общност» в Глазгоу е приготвен от рекорден брой, 71 различни съставки доставени от всички части на света.

Suntory създават уникални 3D ледени скулптури за уиски

Публикувано на 2014-04-24 13:43:14

Японската компания Suntory стартира нова рекламна кампания на своите уискита, която се гради на поредица от сложни, миниатюрни, 3D ледени скулптури, побиращи се в чаша.

Белгийска фирма пусна шоколадови бонбони с бира

Публикувано на 2014-02-11 11:29:00

Белгийската фирма е патентовала уникален продукт под марката ChocOBeer — шоколадови бонбони с бира.

Гигантски скален отломък премаза 300 годишна винарна

Публикувано на 2014-01-31 10:03:04

Лозе и 300 годишна сграда са били размазани от отцепил се от планински склон гигантски скален блок.

От Ballantine’s лансират супер иновативна «дигитална тениска»

Публикувано на 2014-01-30 00:00:43

Шотландската марка Ballantine’s затвърди позициите си на технологичния пазар чрез откриването на първата в света «мачкаема цифрова тениска», позволяваща показване както на цифров текст, така и на анимация.

Създадоха желирани бонбони с вкус на бира

Публикувано на 2014-01-23 13:37:39

Американската The Jelly Belly Candy Company пусна първият в света желиран бонбон ароматизиран с бира.

Пиене на вино прави сперматозоидите по-силни

Публикувано на 2013-12-07 14:13:19

Wine Spectator, публикува скорошно проучване, според което мъжете, които пият вино до три пъти седмично имат по-силна сперма.

Американска компания създаде компютърна програма за производство на домашно вино

Публикувано на 2013-12-05 00:53:00

Американска компания предлага на хората възможност да си закупят оборудване за производството на домашно вино, което могат да инсталират в дома и да роизвеждат свое собствено вино с помоща на компютърна програма. Смях!

Intel представиха процесор захранван с вино

Публикувано на 2013-09-16 18:19:01

Американския производител на чипове Intel представи процесор захранва от вино, на Intel Developer Forum в Сан Франциско тази седмица.

Канадски бар търси донор на човешки пръст за гарнитура на коктейл

Публикувано на 2013-09-11 12:25:03

Канадски хотелски бар е пуснал официално съобщение, че търси дарител на пръст, който да стане гарнитура на популярния техен коктейл «Sourtoe Cocktail», след като последната е била брутално погълната миналия месец от клиент.

Най-възрастния практикуващ барман в света е на 98 години

Публикувано на 2013-08-28 14:14:50

Най-възрастния човек практикуващ професията барман в света е жена на 98 години.

Учени създадоха бира, която не води до махмурлук

Публикувано на 2013-08-20 11:39:29

Учени в Австралия твърдят, че са направили, това, което може да бъде оценено като едно най-големите научни открития в полза на мъжа — бира, която не ви причинява махмурлук.

Производителите на текила Patron дадоха 10 000 долара на техен фен

Публикувано на 2013-07-04 17:32:41

Маса за шах изработена от празни бутилки от текила Patron (Патрон), с фигурки от 50 мл. миниатюри на продукта, е била наградена с US $ 10 000 в конкурса на марката «Изкуството на Патрон».

Бразилски бар предлага бира в чаши, които могат да стоят само подпрени на мобилния Ви телефон.

Публикувано на 2013-06-19 11:47:51

Бразилски бар е решил проблема с антисоциалните практики на своите клиенти, които през цялата вечер гледат в екрана на телефона си — чаша за бира, която стои изправена само когато е подпряна на мобилните им устройства.

Реклама на Amstel подканва да изживеете своите моменти, вместо да ги споделяте в социалните мрежи

Публикувано на 2013-06-13 17:31:08

Глобалната рекламната кампания на холандската марка бира, Amstel, изработена от българската агенция NEXT-DC, разказва съвременната действителност в заведенията, където всеки е потънал в своята работа или просто разцъква в социалните мрежи, използвайки мобилни устройства.

Smirnoff представи Mindtune, музикално парче, създадена само от мозъчни импулси

Публикувано на 2013-06-05 14:20:05

Smirnoff, # 1 глобална марка водка представи Mindtunes, революционен проект, който бележи ново ниво на връзка между музиката и хората. Вижте видеото.

Cuvee Leonie Croizet от 1858 е най-скъпия коняк в света

Публикувано на 2013-05-28 17:56:58

Днес глобалната икономика страда от сериозна криза, но това не означава, че руските олигарси, саудитските принцове, колекционерите и други, 0001% от хората, са спрели да харчат абсурдни суми за екстравагантни и забавни неща.

Японски бариста вдигна високо летвата на лате арта с 3D изображения

Публикувано на 2013-05-28 16:22:03

Подтикван от амбицията един ден да отвори свой собствен кафе-бар, японския бариста Казуки Ямамото, направо взриви интернет през последните дни със снимки на, приготвените от него, 3D кафе лате.

Най-скъпата бутилка коняк в света

Публикувано на 2013-05-07 12:38:10

Колко най-много бихте платили за бутилка коняк? 100 лв.? 300 лв.? Какво ще кажете за 1 милион паунда? Да правилно сте прочели. 1 млн. паунда, защото толкова струва Henri IV Cognac Grande Champagne.

Най-бързият барман в света

Публикувано на 2013-05-02 11:59:56

Американецът Шелдън Уили държи световния рекорд за най-много коктейли, приготвени за 1 час.

Най-голямото Мохито в света е 2 100 литра

Публикувано на 2013-05-01 11:37:46

Най-големия коктейл Мохито (Mojito), приготвян някога и регистриран в Рекордите на Гинес е с обем 2 100 литра.

Логото на Кока-Кола на кирилица

Публикувано на 2013-04-29 15:44:56

В чест на «Деня на славянската писменост и култура» група фенове на известната безалкохолната напитка, са инициирали гражданска инициатива «Да върнем логото на Кока-Кола на кирилица».

«Отлежали коктейли» — най-новия хит в баровете на Америка

Публикувано на 2013-04-25 13:30:22

Всички сме свикнали да изчакваме няколко минути за добър коктейл, в претъпкан моден бар. Но какво ще кажете, ако трябва да изчакате около шест седмици?

Червено вино спомага за храносмилането и поддържането на теглото

Публикувано на 2013-04-25 12:12:38

Последните изследвания по темата доказват, че алкохолът може да понижи кръвното налягане и че французите, които пият по две чаши вино дневно наддават по-малко на тегло.

Най-странните алкохолни напитки по света

Публикувано на 2013-04-24 18:11:50

Светът е пълен със странни питиета. Голяма част от тях са забавни и приятни, докато други напълно без липса на определение.

Новата реклама на Evian «Baby & Me» с над 12 млн. гледания в You Tube

Публикувано на 2013-04-22 16:33:52

Danone, собственика Evian (Евиан), една от най-скъпите и известни бутилирани минерални води в света, пусна страхотна реклама, в която хора танцуват срещу своите бебе версии в огледалото.

Създадоха парфюми с аромати на уиски и джин

Публикувано на 2013-04-22 14:37:49

Млада онлайн компания за аромати, стартира с гама от 20 тоалетни води и парфюми, включително «уиски», «джин» и «Пино».

Бира от слонска тор — се продава като топъл хляб в Япония

Публикувано на 2013-04-19 16:58:41

Пивоварна е създала напитката използваща кафе на зърна, които са преминали през храносмилателната система на слона. Първата партида е продадена за броени минути, съобщи metro.co.uk

Най-впечатляващите външни реклами на Кока Кола през годините

Публикувано на 2013-04-18 18:04:53

От боядисани табели по стените през 1890 — те, до огромните неонови реклами, монтирани на някои от най-величествените сгради по света, рекламата на открито винаги е заемала сериозно присъствие в маркетинговия микс на марката.

Черният чай регулира кръвното налягане

Публикувано на 2013-04-13 12:11:36

Последното проучване за ефектите на черния чай показва, че той нормализира кръвното налягане през нощта. Изследването е публикувано в American Journal of Clinical Nutrition и в него вземат участие учени от Русия, Австралия, Австрия, Холандия.

Дизайнерски домашен казан за спиртни напитки.

Кафето защитава черния дроб от въздействието на алкохола

Публикувано на 2013-04-10 10:28:34

Съвременните изследвания могат да унищожат дори и най закостенелите възгледи. Например, дълго време се предполагаше, че кафето влияе негативно на черния дроб. Но според най-новите научни изследвания проведени във Финландия, ободряващата напитка и прекомерната и употреба предпазва черния дроб от уврежданията на алкохола.

Най-силното кафе на света

Публикувано на 2013-03-27 08:57:18

Това не е редовно сутрешно кафе, което можете да си поръчате в кварталното кафене или която и да е модерна верига, твърдят от компанията производител. Кафето Death Wish е изпечено, премиум, органик кафе с най-високото съдържание на кофеин в света.

Нов поглед към машините за еспресо

Публикувано на 2013-01-31 10:53:44

Двама израелски дизайнери са създали прототип на това, което те наричат «Лабораторна Еспресо Машина», с която да се наслаждават на кафето с «научна естетика».

От Енциклопедията…

«Огън на езика, кадифе в гърлото и топлина в стомаха.»

Характеристика на Brandy de Jerez

Емблема на бренди де Херес
1374054091 / twitter: @bgbarman

Най-важното условие по време на процеса на производство на Brandy de Jerez е спазването на традицията. Въпреки че районът не е обвързан с гроздето, самото бренди е по-тясно свързано с виното, отколкото с високоалкохолните спиртни напитки. То има своя уникален стил, който заслужава нашето уважение.

Истината за една криворазбрана култура

На кратко за аперитивите

Наздравица с аперитив
1345985316 / twitter: @bgbarman

Като понятие, аперитив се използва още от древните гърци и римляни. Според съвременните разбирания, такъв може да  бъде всяко, по възможност сухо, алкохолно питие — от чаша газирано бяло вино, до чиста водка или коктейл. У нас то се използва изключително често, но за съжаление в повечето случаи напълно погрешно. Истина е, че аперитивът е питие сервирано преди храна с цел да се възбуди апетита, а също така е истина, и че повечето от нас (не изключвам и себе си от това число), понякога имат много дълъг аперитив. Тази култура разбира се, варира според региона. Тук на Балканите, храносмилателната ни система явно има нужда от много по голямо стимулиране и затова на масата винаги е забавно.

Мутаж (Mutage)

Технологията за производство на винените аперитиви

Най големия кадус
1346137476 / twitter: @bgbarman

Със своите прекрасни и вкусни зърна, гроздето е сред най-желаните плодове. При производството на вино обаче плодовият аромат често изчезва, по време на ферментацията или поне претърпява промяна. Назад във времето през 13 век доктор и рицар от ордена на Тамплиерите, прави едно от може би, най-големите открития в алкохолната индустрия.