1374054091
Лимонов туист
Лимоновият туист е стандартна гарнитура (украса) към коктейли и смесени напитки, и представлява изрязана лента от цитрусова кора, която освен че допринася за добрия им външен вид е и важна съставка, добавяща вкус и аромат.
Някои свързват сметаната с много калории, други с вкусни и съблазняващи десерти, трети имат еротични фантазии, а ние тук ще говорим за декориране на коктейли.
Някои свързват сметаната с много калории, други с вкусни и съблазняващи десерти, трети имат еротични фантазии, а ние тук ще говорим за декориране на коктейли.
Сметаната е много честа съставка при приготвянето на коктейли. Като такава е съвсем естествено и да е част от тяхната финална визия. Най-често гарнирани със сметана са топлите коктейли с кафе, като Ирландско кафе, Френско кафе, Калипсо и пр. Другата група коктейли често завършващи със сметанова розичка са млечните шейкове. С една дума имате ли в съставките кафе, или мляко, сметаната трябва да ви е под ръка. Разбира се има и изключения.
Освен, че е пухкава, нежна и вкусна, може би най-важното предимството на сметаната е, че е бялата. Така тя позволява върху нея да изпъкне всичко, което сложите или поръсите по нея, а това, което може да сложите изобщо не е малко: какао на прах, канела, шоколад, топинг, сироп, ликьор, горски плодове, изобщо всякакви плодове, смляно кафе, настъргана кора от цитруси... всичко, което ще изпъкне и допринесе за още по-красивия и вид коктейла.
Най бързия и лесен начин, да гарнирате със сметана е като използвате флакон под налягане, който може да закупите от всеки магазин. Той е с голяма трайност и с него се работи лесно, но не забравяйте да го разклатите преди употреба.
Другия начин е като сами си разбиете сметаната (вижте как) и използвате сладкарски пош (шприц). На всички е ясно, че прясно разбитата сметана е много по-плътна и вкусна от тази от флакона, но след разбиването трайността и бързо намалява. Въпреки че с помощта на шприц гарнирането е по-красиво, ако не разполагате с такъв, просто сложете небрежно няколко лъжици и напръскайте с избраната допълнителна гарнитура. Ако използвате качествени и пресни съставки, със сигурност ще се получи перфектно, защото неписано правило е, че простите неща винаги са най-ефектни.
Успех!
Лимонов туист
Лимоновият туист е стандартна гарнитура (украса) към коктейли и смесени напитки, и представлява изрязана лента от цитрусова кора, която освен че допринася за добрия им външен вид е и важна съставка, добавяща вкус и аромат.
Може би поради факта, че Сухото Мартини (Dry Martini) е най-популярният коктейл на всички времена, повечето бармани и миксолози по света са на мнение, че маслините оглавяват върха на класацията на коктейлните гарнитури.
Коктейлната череша е една от най-популярните гарнитури, използвана за украса. С наситен цвят и винаги изящно лъскава тя е завършващия елемент, добавящ щипка класа към всяка напитка, коктейли или десерт.
Може би, защото портокаловият сок е най-често използваната безалкохолна съставка при приготвянето на коктейли, съвсем естествено резените портокал да са най-употребяваната основа за гарнитури, за тяхната украса.
Със своя прекрасен аромат и искряща свежест, резените от лайм са не само подходяща основа за гарниране на коктейли, но и чудесна добавка към почти всеки миксер.
Със слънчевия си цвят и свеж аромат, лимоновите резени, не само изглеждат добре като гарнитура на коктейли, миксирани напитки и десерти, но и ухаят прекрасно. В много от случаите, те са тайна добавка и завършващ елемент на стотици рецепти.
Венецът от сол по ръба на чашата освен, че придава декоративен елемент на самата чаша, допринася и за допълнителното овкусяване на коктейла. Някои коктейли като Маргарита направо си плачат за това.
Под горските плодове обикновено отнасяме всеки малък плод, на който липсват семки и костилки и може да се яде цял. Те са свежи, ароматни, полезни за паметта и много вкусни — чудесен акцент при гарниране на всеки коктейл, миксер или десерт!
Неподправено сладък и с приятна горчивина, сочен, вкусен и много полезен, грейпфрутът е един от най-обичаните цитрусови плодове, а гарнитурите за коктейли приготвени от него, пленяват със искряща утринна свежест.
Обелени, нарязани и набучени на клечка или заедно с яркожълтият си дебел елек, гарнитурите от банани са сред най-често използваните при гарнирането на коктейли и десерти.
Много сочни и с прекрасно усмихнат жълт цвят, гарнитурите от ананас са чудесен избор за всеки тропически коктейл и като запазена марка за, хита на Карибите, Пина Колада.
Тази билка е известна и се използва от незапомнени времена. Винаги е свързваме със свежестта и релакса, но освен това тя ни дава приятен наситено зелен и ароматен контраст при гарниране на коктейли.
Някои смятат, че трите кафени зърна, сервирани като гарнитура на чашата със самбука, са символ на здраве, богатство и щастие.
Ако търсите лесен, ефектен и почти винаги подходящ начин да гарнирате своя коктейл използвайте захар.
Гладък, сладък, изкушаващо вкусен и обичан от всички, шоколадът е винаги подходяща гарнитура към десерти и коктейли.
Ябълката е често използван плод за гарниране на коктейли. Тя е твърда, сочна, с наситени цветове и позволява от нея да се приготвят всякакви красоти.
Някои свързват сметаната с много калории, други с вкусни и съблазняващи десерти, трети имат еротични фантазии, а ние тук ще говорим за декориране на коктейли.
Американска компания предлага на хората възможност да си закупят оборудване за производството на домашно вино, което могат да инсталират в дома и да роизвеждат свое собствено вино с помоща на компютърна програма.