Canadian Club Original 1858®
«Кънейдиън Клуб Ориджинъл 1858»
- Категория:
Уиски - Тип/вид напитка:
Канадско Уиски - Страна на произход:
Канада - Производител:
Beam Inc. - Собственик на марката:
Beam Inc. - Официален представител:
Максиъм България ЕООД - Официална страница:
www.canadianclub.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл, 1000 мл - Алк. съдържание:
40 об % алк.
Дегустационни характеристики
Цвят: Светло злато
Нос: Свеж и мек с нотки на бадеми и пипер
Вкус: Пикантен и сладък, хармонияна на дъб и сладка ванилия
Финал: Изчистен и сух, с фини дъб
Canadian Club Original 1858 (Кънейдиан Клъб Ориджинъл), известен още като Canadian Club Premium, е водещият продукт на марката повече от 150 години. Едно от най-обичаните канадски уискита по света.
Препоръки за сервиране
Canadian Club Original 1858 е прекрасно северно американско уиски, на което можете да се насладите чисто или с няколко бучки лед. Неговите вкусови характеристики прекрасно се съчетават с миксери като Ginger Ale, Coca Cola, Sprite, 7Up. Ако обичате коктейл Манхатън, трябва да знаете, че това е уискито, с което този коктейл е приготвен за първи път.
За Canadian Club Original 1858
Canadian Club Original е най-продаваният продукт на марката, с който преди повече от 150 години започва легендарната й история.
Технология на производство
Подобно на повечето канадски уискита, Canadian Club се приготвя предимно от царевица. Това е базата използвана за всички продукти на Canadian Club. За да се получи уникалният вкус на СС, към царевицата се прибавят и други суровини като ръж, ръжен малц и ечемичен малц. Всяка една зърнена култура добавя свои характерни аромати и вкусове. Промяна на съотношението в майша на тези зърнени съставки, създава дестилати с различни дегустационни характеристики.
Продуктите на марката Canadian Club са блендирани уискита, но за разлика от блендираните скочове и ирландски уискита, при тях дестилатите се смесват преди отлежаването. Това им дава много повече време да се съчетаят и интегрират вкусовете си. Като резултат след отварянето на дъбовите бъчви се получава уиски с много мек и уникално завършен вкус.
Освен традиционните бъчви от бърбън, дестилерията използва и други видове бъчви за съзряването на своите уискита. Тук основно правило е бъчвите от бърбън да се обгарят повторно. Това действа в две посоки. На първо място елиминира влиянието на ароматните субстанции на бърбъна и на второ подмладява частично обеднелия слой на карамелизирани дъбови захари в дъгите. В допълнение се възстановява и очистващото действие на въглените. Това увеличава сладостта на уискито и допринася значително за премахването на всякакви нежелани вкусови примеси. Резултатът е меко, но силно ароматно уиски, богато на ванилия, карамел и тофи.
По закон канадските уискита трябва да отлежат минимум 3 години. Canadian Club Original 1858 отлежава минимум 6.