историята на Canadian Club

Canadian Club Original 1858®

«Кънейдиън Клуб Ориджинъл 1858»

  • Вид опаковка: Стъклена бутилка
  • Размер опаковка: 700 мл, 1000 мл
  • Алк. съдържание: 40 об % алк.

Дегустационни характеристики

Цвят: Светло злато
Нос: Свеж и мек с нотки на бадеми и пипер
Вкус: Пикантен и сладък, хармонияна на дъб и сладка ванилия
Финал: Изчистен и сух, с фини дъб


Canadian Club Original 1858 (Кънейдиан Клъб Ориджинъл), известен още като Canadian Club Premium, е водещият продукт на марката повече от 150 години. Едно от най-обичаните канадски уискита по света.

Препоръки за сервиране

Canadian Club Original 1858 е прекрасно северно американско уиски, на което можете да се насладите чисто или с няколко бучки лед. Неговите вкусови характеристики прекрасно се съчетават с миксери като Ginger Ale, Coca Cola, Sprite, 7Up. Ако обичате коктейл Манхатън, трябва да знаете, че това е уискито, с което този коктейл е приготвен за първи път.

За Canadian Club Original 1858

Canadian Club Original е най-продаваният продукт на марката, с който преди повече от 150 години започва легендарната й история.

Технология на производство

Подобно на повечето канадски уискита, Canadian Club се приготвя предимно от царевица. Това е базата използвана за всички продукти на Canadian Club. За да се получи уникалният вкус на СС, към царевицата се прибавят и други суровини като ръж, ръжен малц и ечемичен малц. Всяка една зърнена култура добавя свои характерни аромати и вкусове. Промяна на съотношението в майша на тези зърнени съставки, създава дестилати с различни дегустационни характеристики.

Продуктите на марката Canadian Club са блендирани уискита, но за разлика от блендираните скочове и ирландски уискита, при тях дестилатите се смесват преди отлежаването. Това им дава много повече време да се съчетаят и интегрират вкусовете си. Като резултат след отварянето на дъбовите бъчви се получава уиски с много мек и уникално завършен вкус.

Освен традиционните бъчви от бърбън, дестилерията използва и други видове бъчви за съзряването на своите уискита. Тук основно правило е бъчвите от бърбън да се обгарят повторно. Това действа в две посоки. На първо място елиминира влиянието на ароматните субстанции на бърбъна и на второ подмладява частично обеднелия слой на карамелизирани дъбови захари в дъгите. В допълнение се възстановява и очистващото действие на въглените. Това увеличава сладостта на уискито и допринася значително за премахването на всякакви нежелани вкусови примеси. Резултатът е меко, но силно ароматно уиски, богато на ванилия, карамел и тофи.

По закон канадските уискита трябва да отлежат минимум 3 години. Canadian Club Original 1858 отлежава минимум 6.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019

Канадско Уиски

Canadian Club / Alberta Premium / Black Velvet / Canadian LTD / Canadian Mist / Canadian’s Tippers / Collingwood / Crown Royal / Lord Calvert / Seagram's whisky / Tangle Ridge / Walker Special Old / Windsor Canadian / Wisers

Уиски създадено от мелничари

Кратката история на Канадското уиски

първата дестилерия за канадско уиски
1344954260

Според Канадската Асоциация на Дестилериите в тази най-северна страна на Американския континент се произвежда уиски повече от 200 години. Първата дестилерия е отворена в Квебек (Quebec) през 1769 година. През 1840 година в страната работят повече от 200 дестилерии.

Триумф на блендовете

Характеристика на канадските уискита

Склад за отлежаване на канадско уиски
1344955364

В миналото канадското правителство следяло доста изкъсо уиски индустрията. В края на 19 век канадското уиски е, може би, най-строго контролираното в света. По нармативи, то трябвало да бъде произведено от зърнени култури, да бъде дестилирано в колонна дестилационна система и отлежало минимум три години в дъбови бъчви. Сухият режим в САЩ променя тази строгост, до известна степен.

реклама Whiskey Fest 2019
Ред Стаг лого

Red Stag By Jim Beam

Red Stag, една малко по-различна порода бърбън, марката, която промени представите на младото поколение по света към уиски категорията като цяло.