историята на La Liqueur de Monin
La Liqueur de Monin Dark Crème dе Cacao®
«Ликьор тъмно какао на Монин»
- Категория:
Високоалкохолни напитки - Тип/вид напитка:
Ликьори и диджестиви - Група/стил:
Топ марки коктейлни ликьори - Производител:
Georges Monin S.A. - Собственик на марката:
Georges Monin S.A. - Официален представител:
Авенди ООД - Официална страница:
www.monin.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Алк. съдържание:
20 об. % алк.
Дегустационни характеристики
Цвят: Тъмно кафяв цвят с карамелени проблясъци.
Нос: Силен аромат на прясно смлени какаови зърна.
Вкус: Кадифена вкус на черен шоколад.
С мек и кадифен вкус на черен шоколад, La Liqueur de Monin Dark Crème dе Cacao (Ликьор тъмно какао на Монин), би задоволил и най-взискателните миксолози.
Препоръки
Един лесен за миксиране ликьор, който се съчетава с почти всичко. Използвайте за коктейли, десерти, сладоледи и каквото ви хрумне. Достатъчно е да обичате вкуса на какао. Ако го изстудите може да го използвате и като деджестив след вечеря.
Произход на ликьор какао
Етикет на La Liqueur de Monin Dark Crème dе Cacao
Накратко за какаото
Какаото има повече от четири хиляди години история. Убеждението, че горите по поречията на Амазонка и Ориноко са истинската родина на какаовото дърво, се поддържа от факта, че там то се среща в диво състояние, много повече, от колкото навсякъде другаде.
Древните жители на Централна Америка използвали какаовите зърна, за да приготвят гореща, пенлива и горчива напитка, наречена чоколатъл. Според преданията какаото е «дар божи» и затова мексиканците го нарекли теоброма (божествена храна).
Христофор Колумб донесъл първите какаови зърна в Европа като подарък за испанския крал. Напитката веднага става много популярна, а какаови зърна започва да се използва в много видове храни и напитки.
Какаовата шушулка (плода на какаовото дърво), има груба и жилава кора, дебела около 3 см.Тя е пълна със сладка, лепкава маса, която е разположена около 30 до 50 големи семена, които са доста меки и бели на цвят. По време на процеса на сушене белите зърна стават лилави или червеникаво-кафяви. Изключение прави бялото какао от сорта Байя, в който семената остават бели. Исторически, бяло какао се отглежда от племето Рама, коренното население на Никарагуа.
Научете повече за историята на какаото, състав и обработка в раздела какао и топъл шоколад в енциклопедията на bgbarman.
Накратко за ликьор какао
Ликьорите познати като Crème de Cacao се произвеждат чрез дестилиране на алкохол и какаови зърна. Тъмните какаови ликьори не са чак толкова кафяви, благодарение на какаото, а на добавения карамел. Както е известно дестилата винаги е бял. При Dark Crème de Cacao (Ликьор Какао), след извличане на финия аромат и вкус на какаото посредством дестилацията, спирта се омекотява и подслажда. При Crème де Cacao Brown (Ликьор Тъмно Какао) посредством перкулация допълнително се извличат аромат и цвят от смелени какаови зърна. След този процес се добавя карамел, до получаване на желания цвят, захар и обикновено екстракт от ванилия.
Какво означава Crème
Важно е да се отбележи, че наименованието Crème, в никакъв случай не означава, че в ликьора има сметана. Ликьорите със сметана се обозначават като Crеam. Crème обозначава единствено, че за приготвянето на ликьора се използва по голямо количество захар. Според законодателството на Европейския съюз, за да бъде един ликьор означен като Crème трябва да притежават минимум съдържание от 250 грама захар на литър готов продукт. При популярния ликьор crème de cassis (ликьор касис), този минимум се надхвърля с още 150 грама.
За ликьорите на Monin
Качество и несравним вкус
Въоръжени с дългогодишен опит, висок технологичен потенциал и канали за доставка, само на най-добрите плодове и подправки, от Монин с гордост ни представят La Liqueur de Monin.
Ликьор тъмно какао на Монин е лесен за миксиране защото се съчетава прекрасно с почти всичко. Използвайте най-вече в десертни коктейли.
За близо един век, компанията George Monin SA е установила траен имидж на производител, ревностно спазващ високи стандарти за качество. Компанията е позиционирана главно в хорека канала, но нейни продукти могат да се намерят и магазинната мрежа. Коктейлните ликьори на Монин са пряко продължение на традициите в производството на коктейлни сиропи, сфера, където тази компания е ненадмината.
Чрез внимателния подбор и използване само най-добрите съставки, технолозите на Монин, винаги са успявали да запазят и подчертаят истински натурален аромат на плодове. Благодарение на своето ноу-хау, компанията днес е признат за световен специалист по натурални плодови аромати.
Ликьорите Монин са силно концентрирани, с траен вкус, съдържат чиста захар, натурални аромати и оцветители.
Формата на бутилката на ликьорената серия на Монин е специфична и специално проектирана за по-удобен захват и наливане. Не е много удобна за флеър, но пък съдържа ликьори с гарантирано натурални цвят, вкус и аромат. На етикета на всяка една може да намерите рецепти за коктейли.
Продуктови линии на Монин
В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, в пет продуктови линии, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.
Само небето е границата, когато става въпрос за възможностите, които ви предлагат продуктите на Monin.
Интересната история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.