![](http://i.bgbarman.bg/ibank/160x160/imprimatur4dea140a-28fa-377f-2264-f0a2a21e5962_Mackies-Scotch-Whisky-Chips.jpg)
Публикувано на 2014-08-27 16:16:59
Феновете на чипса и на шотландско уиски вече ще могат да им се насладят едновременно. От шотландската компания Mackie’s претендират, че са създали «първият в света ароматизиран с уиски чипс».
Феновете на чипса и на шотландско уиски вече ще могат да им се насладят едновременно. От шотландската компания Mackie’s претендират, че са създали «първият в света ароматизиран с уиски чипс».
Коктейл, създаден за предстоящите «Игри на Британската общност» в Глазгоу е приготвен от рекорден брой, 71 различни съставки доставени от всички части на света.
Японската компания Suntory стартира нова рекламна кампания на своите уискита, която се гради на поредица от сложни, миниатюрни, 3D ледени скулптури, побиращи се в чаша.
Белгийската фирма е патентовала уникален продукт под марката ChocOBeer — шоколадови бонбони с бира.
Лозе и 300 годишна сграда са били размазани от отцепил се от планински склон гигантски скален блок.
Шотландската марка Ballantine’s затвърди позициите си на технологичния пазар чрез откриването на първата в света «мачкаема цифрова тениска», позволяваща показване както на цифров текст, така и на анимация.
Американската The Jelly Belly Candy Company пусна първият в света желиран бонбон ароматизиран с бира.
Wine Spectator, публикува скорошно проучване, според което мъжете, които пият вино до три пъти седмично имат по-силна сперма.
Американска компания предлага на хората възможност да си закупят оборудване за производството на домашно вино, което могат да инсталират в дома и да роизвеждат свое собствено вино с помоща на компютърна програма. Смях!
Американския производител на чипове Intel представи процесор захранва от вино, на Intel Developer Forum в Сан Франциско тази седмица.
Канадски хотелски бар е пуснал официално съобщение, че търси дарител на пръст, който да стане гарнитура на популярния техен коктейл «Sourtoe Cocktail», след като последната е била брутално погълната миналия месец от клиент.
Най-възрастния човек практикуващ професията барман в света е жена на 98 години.
Учени в Австралия твърдят, че са направили, това, което може да бъде оценено като едно най-големите научни открития в полза на мъжа — бира, която не ви причинява махмурлук.
Маса за шах изработена от празни бутилки от текила Patron (Патрон), с фигурки от 50 мл. миниатюри на продукта, е била наградена с US $ 10 000 в конкурса на марката «Изкуството на Патрон».
Бразилски бар е решил проблема с антисоциалните практики на своите клиенти, които през цялата вечер гледат в екрана на телефона си — чаша за бира, която стои изправена само когато е подпряна на мобилните им устройства.
Глобалната рекламната кампания на холандската марка бира, Amstel, изработена от българската агенция NEXT-DC, разказва съвременната действителност в заведенията, където всеки е потънал в своята работа или просто разцъква в социалните мрежи, използвайки мобилни устройства.
Smirnoff, # 1 глобална марка водка представи Mindtunes, революционен проект, който бележи ново ниво на връзка между музиката и хората. Вижте видеото.
Днес глобалната икономика страда от сериозна криза, но това не означава, че руските олигарси, саудитските принцове, колекционерите и други, 0001% от хората, са спрели да харчат абсурдни суми за екстравагантни и забавни неща.
Подтикван от амбицията един ден да отвори свой собствен кафе-бар, японския бариста Казуки Ямамото, направо взриви интернет през последните дни със снимки на, приготвените от него, 3D кафе лате.
Колко най-много бихте платили за бутилка коняк? 100 лв.? 300 лв.? Какво ще кажете за 1 милион паунда? Да правилно сте прочели. 1 млн. паунда, защото толкова струва Henri IV Cognac Grande Champagne.
Американецът Шелдън Уили държи световния рекорд за най-много коктейли, приготвени за 1 час.
Най-големия коктейл Мохито (Mojito), приготвян някога и регистриран в Рекордите на Гинес е с обем 2 100 литра.
В чест на «Деня на славянската писменост и култура» група фенове на известната безалкохолната напитка, са инициирали гражданска инициатива «Да върнем логото на Кока-Кола на кирилица».
Всички сме свикнали да изчакваме няколко минути за добър коктейл, в претъпкан моден бар. Но какво ще кажете, ако трябва да изчакате около шест седмици?
Последните изследвания по темата доказват, че алкохолът може да понижи кръвното налягане и че французите, които пият по две чаши вино дневно наддават по-малко на тегло.
Светът е пълен със странни питиета. Голяма част от тях са забавни и приятни, докато други напълно без липса на определение.
Danone, собственика Evian (Евиан), една от най-скъпите и известни бутилирани минерални води в света, пусна страхотна реклама, в която хора танцуват срещу своите бебе версии в огледалото.
Млада онлайн компания за аромати, стартира с гама от 20 тоалетни води и парфюми, включително «уиски», «джин» и «Пино».
Пивоварна е създала напитката използваща кафе на зърна, които са преминали през храносмилателната система на слона. Първата партида е продадена за броени минути, съобщи metro.co.uk
От боядисани табели по стените през 1890 — те, до огромните неонови реклами, монтирани на някои от най-величествените сгради по света, рекламата на открито винаги е заемала сериозно присъствие в маркетинговия микс на марката.
Последното проучване за ефектите на черния чай показва, че той нормализира кръвното налягане през нощта. Изследването е публикувано в American Journal of Clinical Nutrition и в него вземат участие учени от Русия, Австралия, Австрия, Холандия.
Ако сте фен на домашната ракия, но държите на естетиката, вече може да се сдобиете с дизайнерки казан за дестилация на алкохол.
Съвременните изследвания могат да унищожат дори и най закостенелите възгледи. Например, дълго време се предполагаше, че кафето влияе негативно на черния дроб. Но според най-новите научни изследвания проведени във Финландия, ободряващата напитка и прекомерната и употреба предпазва черния дроб от уврежданията на алкохола.
Това не е редовно сутрешно кафе, което можете да си поръчате в кварталното кафене или която и да е модерна верига, твърдят от компанията производител. Кафето Death Wish е изпечено, премиум, органик кафе с най-високото съдържание на кофеин в света.
Двама израелски дизайнери са създали прототип на това, което те наричат «Лабораторна Еспресо Машина», с която да се наслаждават на кафето с «научна естетика».
Характеристика на френските вермути от Шамбери (Chambéry)
Когато отчетем фактите, че Торино като главен град на областа Пиемонт от 1563, става столица на вермута през ранните години на 19 век и че жителите на Шамбери (Chambéry), главният град на херцогство Савой, не се чувствали чужденци в Италия, е лесно да се досетим какво е влиянието на новото «луксозно вино», върху политическата сцена в района.
Кратка история на ябълковия сайдер
От дълбока древност, ябълката е била свързана с любов, плодородие, съвършенство, живот, вечна младост, блаженство и безсмъртие. В древногръцката митология, Херкулес откраднал ябълки от овощна градина на богинята Хера като за това е трябвало да премине през битка със стоглав дракон. В Старият завет Господ, наказва Адам, първият човек и го изгонва от Рая, за това, че е опитал от плода на дървото на познанието. В изкуството и литературата това дърво е изобразено като ябълково. Защо точно този плод е бил забранен никой не знае. В скандинавските саги, боговете са в състояние да останат млади завинаги благодарение на ябълките, отглеждани от Богинята Едун. Нейният съпруг Браги е бога на поезията и красноречието. Както е известно алкохола развързва езика, в случая малко сайдер, може да ни помогне да преодолеем срамежливостта и да рецитираме поезия със страст и стил. Разбира се, малко повече от него и красноречието излиза през прозореца.
Въведение в света на виното
Винаги съм смятал виното за най-сложната материя, в която човек може да се изяви. Колкото и да се интересувате и четете, винаги ще има още. Не съм физик, но съм убеден, че е много по лесно да се опознае процесът на делене на ядрото на атома, отколкото мистерията, която се крие зад най-древната напитка. Най-вероятно, това е, защото факторите, които влияят върху отглеждането на лозата, производството на виното и съхранение му, са толкова много, че е абсолютно невъзможно да ги осмислим за един живот. Сигурен съм, че няма експерт по света знаещ всичко за всеки сорт грозде, марка вино и реколта. Хубавото тук е, че ако изпуснем нещо или допуснем грешка, като например сбъркаме малбек с мерло няма да толкова фатално, защото в повечето случаи напитката пак е вино, докато при ядрената физика следва БУМ.