От Wild Turkey се насочиха към любителите на спайс ром с пускането първият спайс бърбън (с подправки) уиски.
Намерени резултати…
От Wild Turkey пускат спайс бърбън
Woodford Reserve ни изненадват с нетрадиционен за бърбън индустрията експеримент
Brown-Forman, собственика на марката Woodford Reserve (Уудфорд Ризърв) и винарната Sonoma-Cutrer са си партнирали в създаването на нова лимитирана серия бърбън уиски — Woodford Collection Sonoma-Cutrer Pinot Noir Finish
Diageo подготвят да пуснат още две марки бърбън
След успеха на Bulleit, своята единствена до момента бърбън марка, Diageo планират да пуснат още две марки още през наближаващата 2014 година.
Jim Beam ще смесват своя бърбън със скоч
Beam Suntory обявиха за предстоящото пускане на пазара на ново премиум продукт, микс от Jim Beam бърбън и шотландски малц. Новото хибридно уиски ще излезе през юни 2015 и ще носи името Jim Beam Kentucky Dram.
Бърбън ли са уискитата на Тенеси
Особености наТенеси уиски
Независимо от факта, че най-популярната категория при американските уискита е бърбъна, най-обичаната марка родом от този континент е Jack Daniel’s. Продуктите на тази марка обаче не са бърбън, те са Тенеси уиски и се правят по различен маниер от тези в Кентъки и останалите щати. Каква е разликата и какво е уникалното тук, ще разберете в следващите редове.
Diageo ще строят нова бърбън дестилерия
Diageo се надява да увеличи своя дял в категорията Американско уиски чрез изграждане на $115 милионна дестилерия в окръг Шелби, Кентъки.
Любителите на скоч се стискат най-много за бакшиши
Кажи ми какво пиеш за да ти кажа колко бакшиш оставяш :)
Проучване в САЩ показва, че най-стиснатите клиенти са тези, които пият скоч, а най-щедри любителите на бърбън.
Jim Beam Signature Craft 12 YO
Джим Бийм Сигничър Крафт 12 годишен
Jim Beam Signature Craft е уникален супер премиум бърбън с открояващи се леки и изискано нежни характеристики, прекрасно изразяващи стилът на Джим Бийм. Уиски за ценители.
От Maker’s Mark се отказаха от намеренията си да разредят уискито си.
Преди няколко часа от Maker’s Mark официално обявиха, че се отказват да нямалят алкохолното съдържание на своята премиум марка бърбън.
Beam намалява алкохолното съдържание на Maker’s Mark
Дестилиращия се в Лорето, Кентъки бърбън Maker’s Mark (Мейкърс Марк), в момента се бутилира при 45 об. % алк. Очаква се в близко бъдеще това да се прави при 42 об. % алк.
Maker’s Mark ще «изплаква бъчвите», за да се справи с липсата на запаси
От Maker’s Mark (Мейкърс Марк) смятат да започнат да използва «barrel-rinse process» в опит да се справят с ограничени си запаси от отлежал бърбън и да посрещнат растящото търсене на марката.
Knob Creek Kentucky Straight Bourbon
Ноб Крийк Кентъки Стрейт Бърбън
Knob Creek Kentucky Bourbon (Ноб Крийк Кентъки Бърбън) е един от най-награждаваните супер премиум бърбъни в историята на категорията, уиски с отличителна сладост, поразяващо сетивата с наситен аромат и вкус.
Red Stag By Jim Beam
Ред Стаг
Red Stag, една малко по-различна порода бърбън, марката, която промени представите на младото поколение по света към уиски категорията като цяло.
Идва ли модата на Американските сингъл малц уискита?
Изненадващо този месец една от най-класните марки бърбън Woodford Reserve, пуска на пазара малцово уиски, и то не едно, а две.
Red Stag на Jim Beam с нов четвърти вкус
От Jim Beam (Джим Бийм) съобщиха, че разширяват вкусовото разнообразие на продуктовата си линия Red Stag с пускането на Red Stag Cider Hardcore.
Tullamore D.E.W. 10 YO Single Malt
Тъламор Дю 10 год Сингъл Малц
Tullamore D.E.W. 10 YO Single Malt е отлежал до съвършенство в стари бъчви от бърбън, шери, мадейра и порто, в резултат на което вкусът на това легендарно ирландско уиски придобива изключително наситен и мек характер.
Early Times
Ърли Таймс
Early Times (Ърли Таймс) е от пионерните марки, оригиналите, които създават бърбън категорията, такава, каквато я познаваме днес. Една от най-продаваните марки американско уиски.
Мейкърс Марк разширяват дестилерията си
От Beam съобщиха, че ще инвестират $ 67 млн. за разширяване на дестилерията на Maker Марк, своята премиум марка бърбън.
Jim Beam
Джим Бийм
Когато през 1795 година Яков Бийм продава първата си бъчва с уиски едва ли е подозирал, че поставя началото на марка бърбън,от който 220 години по-късно, годишно по света ще се леят повече от 60 млн. литра. Днес, благодарение на неговите наследници, седем горди поколения, отдадени на страстта да създават бърбън и верни на семейното име, Jim Beam е не само най-популярният бърбън по света, но и икона на категорията
Knob Creek
Ноб Крийк
Един от първите супер премиум марки бърбън, Knob Creek е създаден по идея на Букър Ноу, шестия мастър дистилър на дестилерията Jim Beam «... такъв, какъвто беше бърбъна в миналото. Такъв какъв трябва да бъде винаги».