Bols Cacao Brown®
«Ликьор Болс тъмно какао»
- Категория:
Ликьори и диджестиви - Тип/вид напитка:
С кафе какао и шоколад - Група/стил:
Топ марки коктейлни ликьори - Страна на произход:
Холандия - Производител:
Lucas Bols B.V. - Собственик на марката:
Lucas Bols B.V. - Официален представител:
Максиъм България ЕООД - Официална страница:
www.bols.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Алк. съдържание:
24 об. % алк.
Дегустационни характеристики
Цвят: Тъмнокафяв шоколадов цвят
Нос: Какао
Вкус: огат вкус на горчив (черен) шоколад и нотки на портокал и ванилия.
Bols Cacao Brown (Ликьор Болс тъмно какао) е изключителен ликьор с наситен вкус на черен шоколад и нотки на портокал и ванилия.
Приложение и препоръки
Какаовите ликьори се произвеждат от толкова дълго време, че едва ли можем с лекота да изброим всяко тяхно приложение. Можете да го консумирате чист или с лед, но най-честото му приложение е като съставка на коктейли, добавка на кафе и сладолед.
Един от най-известните коктейлни класики, в която какаовият ликьор е ключова съставка е «Александър» и неговата най-популярна версия «Бренди Александър» (Brandy Alexander).
През 80 — те години, Bols Crème de Cacao се използва най-вече в млечно-сметанови напитки и сладолед, но днес той е основа на редица изключителни коктейли като Mulata Daiquiri и After Eight.
За Ликьор тъмно какао на Болс
Lucas Bols започват да приготвят «Bols Huile de Cacao» ликьор още през 19 век, когато какаото е още нова и екзотична съставка. И днес той все още се приготвя посредством топла перкулация на какаови на зърна. Благодарение на тази технология той притежава наситен вкус на натурален черен шоколад.
Ако трябва да сравним Bols Crème de Cacao White и Bols Cacao Brown ще забележим първо, че белият е «Crème», а тъмният не е. Това означава, че белият има много по-голямо захарно съдържание от тъмният. Двата ликьора се различават и вкусово. За сравнение вкусът Bols Crème de Cacao White се доближава до този на фин млечен шоколад.
Научете повече за Bols Liqueurs и останалите продукти от линията на марката.
Bols Cacao Brown (Ликьор Болс тъмно какао) се приготвя чрез директна, топла перкулация на какаови зърна. Благодарение на това неговите дегустационни характеристики се доближават най-близко до тези на натуралния черен шоколад.