Sambuca Vaccari ®
«Самбука Вакари»
- Категория:
Ликьори и диджестиви - Група/стил:
Анасонови ликьори - Страна на произход:
Италия - Производител:
Lucas Bols B.V. - Собственик на марката:
Lucas Bols B.V. - Официален представител:
Максиъм България ЕООД - Официална страница:
www.lucasbols.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Алк. съдържание:
38 об. % алк.
Дегустационни характеристики
Цвят: Кистално бял
Нос: Сладък и анасонов
Вкус: Анасонов вкус с лек ментов нюанс
Vaccari Sambuca (Самбука Вакари) е изключително вкусен традиционен италиански анасонов ликьор.
Препоръки за сервиране
Наред с лимончелото, самбуката е традиционен италиански деджестив. Този сладък анасонов и леко-пикантен ликьор обикновено се сервира в шот, с три зърна кафе. Трите зърна кафе символизират здраве, богатство и щастие. Истината е, че самото схрускване на кафето след отпиването ни дава перфектно съчетание на вкусовете. Самбуката също традиционно се сервира запалена, но внимавайте горещата чаша да не Ви изгори устните.
За Vaccari Sambuca
Vaccari Sambuca е страхотен ликьор, който е част от портфолиото на холандската компания Lucas Bols. Нейните основни съставки са китайски звездовиден анасон, средиземноморски анасон, алкохол, вода и захар (мин. 330 гр. /л.). Изключително нежен анасонов ликьор с лек ментов нюанс. Vaccari Sambuca е кристално бистър ликьор, когато се сервира чист. При смесване с вода или лед се образува бяла емулсия, резултат от смесването на водата с анетола.
Марката Vaccari носи името на Артуро Вакари, създателя на култовия билков ликьор Galliano ликьорът се произвежда две разновидности Vaccari Sambuca и Vaccari Sambuca Nero. Всичките й продукти се приготвя в Италия от Maraschi and Quirici близо до Торино и бутилират в Холандия. Вижте повече за историята на марката Vaccari.