историята на La Sauce de Monin

La Sauce de Monin Chocolate Hazelnut®

«Гурме сос Монин шоколад и лешници»

  • Вид опаковка: Пластмасова туба с дозатор
  • Размер опаковка: 500 мл
  • Калории: 110/30 мл
  • Въглехидрати/захари: 22 гр/30 мл
  • Трайност: Виж опаковката

Шоколада и лешника са създадени един за друг. La Sauce de Monin Chocolate Hazelnut (сос Монин шоколад и лешници) е висококачествен топинг, създадена специално за барове и кафенета и ценители на изтънчения вкус.

Препоръки

Сосовете или топингите на Монин, както е прието да се наричат у нас са идеални за приготвяне на мока, горещ шоколад и други авторски напитки, както и за гарниране на коктейли, сладолед и десерти.

шоколад слешници Монин

Шоколада прекрасно се съчетава с ядки, като най-успешната комбинация е с лешници.

Накратко за шоколада

Шоколада е най-популярното изделие приготвяно от какао. Основните съставки на шоколада са какаовата маса (сухата част на какаовите семена) и какаовото масло (мазнините в семената). Натуралният черен шоколад се произвежда от тези две съставки и подсладител, най-често захар. Ако към него се добави мляко имаме млечен шоколад.

Когато е произведен изцяло на растителна основа, шоколада не съдържа в състава си холестерол. Белтъчните в състава му са от 10 до 25%, а вторичните растителни вещества действат като антиоксиданти и предотвратяват стареенето на кожата и организма като цяло. Именно затова черният шоколад е по-здравословен от млечния или белия и е способен да повиши настроението въпреки по-малкото количество захар. Шоколадът спомага за лесното освобождаване на серитонин и допамин от мозъка — хормоните на щастието. Това обяснява и пристрастяването към него.

За сосовете на Монин и приготвянето кафе

Колкото и лесно да изглежда отстрани, приготвянето на изтънчени напитки с кафе никога не е било лека задача. За постигането на балансиран и харесван вкус са нужни не само познаване природата на кафето и технологията му на приготвяне, но и използването на правилните продукти. Без да подценяваме знанията и уменията, трябва да признаем, че в действителност, за да бъде задачата Ви много по-лека и постижима, съставките излизат на първо място. С други думи, за да се възползвате от качествените продукти на тази марка, не е нужно да сте професионален бариста или барман.

Шоколадов топинг с лешници на Монин като гарнитура

Гурме сос Монин шоколад и лешници е едновременно съставка и гарнитура за вашите коктейли.

Гурме сосовете на Монин имат една основна цел: да създадат синергия с кафето, за да задоволят и най-изтънчените ценители на мока. Те са приготвени с най-фино качество продукти и естествени аромати, гаранция за перфектен баланс между напитката и добавения вкус.

Сосовете или топингите, както е прието да се наричат у нас са идеални за приготвяне на мока, горещ шоколад и други авторски напитки, както и за гарниране на коктейли, сладолед и десерти.

История на марката Monin

Страст за качество и стремеж към съвършенство

През 1912, преди повече от 100 години, въоръжен само с кон, каруца и страст към качеството, 19 годишния предприемач Джордж Монин, основава своя компания и започва да търгува с вина и спиртни напитки. Района, в който той разпространявал своите стоки се разпростирал в радиус от 50 км. около родния му град Бурж.

В миналото, практически всеки град, във Франция имал поне един производител на плодови ликьори, който се възползвал от предоставените от природата богатство. Обсебен от идеята за съвършения продукт, в края на 1930 — тe, Джордж започва да произвежда ароматизирани захарни сиропи. Неговата «Passion de la Qualité» (страст към качество) прави много бързо марката Monin, от малкото френско градче Бурж, лидер в бизнеса при плодовите сиропи. Още през същата година той започва да изнася своите продукти в Европа и Карибския басейн.

Топинг бял шоколад на Монин и други продукти на марката

Топингите са една от топ лините на марката Monin

8 години след производството на първия си сироп компанията на Джордж Монин, вече продава над 1 млн. бутилки годишно.

Страстта на основателя за предлагане само най-високо качествени продукти се предава на всяко от трите поколения наследници: синът му Павел и внукът му Оливие — които изиграват ключово значение за световния успех на компанията. Павел, който поема юздите на 22 годишна възраст, пътува по целия свят, за да избира само най-добрите естествени съставки и коректни доставчици. През 1993 година неговия син Оливие поема щафетата. Днес той лично одобрява всеки нов продукт на компанията.

В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.

Цялата история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.

Продукти на линията.

Линията се състои от четири основни продукта: тъмен шоколад, бял шоколад, шоколад с лешник и карамел. Те се предлагат в удобни 1.89 л. туби с дозираща помпа или 0,500 л. опаковки подобни на шприц.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019

Топинги и сосове

Топингите и сосовете са не само незаменими помощници при гарнирането на коктейли и десерти, но и продукти, които можете да използвате в своите рецепти. Вижте кои са най-добрите марки и техните продукти.
реклама Whiskey Fest 2019
Сироп Фабри Миксибар Карамел

Fabbri Mixybar Caramello

Fabbri Mixybar Caramello (сироп Фабри Миксибар Карамел) е висококачествен и изключително ароматен сироп.