историята на Fabbri Mixybar

Fabbri Mixybar Nocciola®

«Сироп Фабри Миксибар Лешник»

  • Вид опаковка: Crystal Pet бутилка
  • Размер опаковка: 1 000 мл

Fabbri Mixybar Nocciola (сироп Фабри Миксибар Лешник, Hazelnut) е уникален концентрат с богат и много нежен лешников вкус.

Опитайте Fabbri Mixybar Nocciola в следните коктейли:

Препоръки за сервиране

Сиропите от линията Mixybar са идеални за всички видове коктейли. Опитайте в аперитивни, лонг дрингове, млечни шейкове, фрапета, лимонади, студени чайове, смутита, за гарниране на сладоледи, десерти и каквото друго се сетите.

Fabbri Mixybar Nocciola (сироп Фабри Миксибар Лешник, Hazelnut) се съчетава прекрасно с кафе, мляко и шоколад. Отличен подсладител за шейкове, латета и сгряващи зимни напитки.

Млечен лешников шейк

Лешникът прекрасно се съчетава с мляко и сладолед. Опитайте Fabbri Mixybar Nocciola в шейк.

За Mixybar Hazelnut

Лешниковите ядки са плодът на лешниковото дърво, известно също и като леска. Както и в древността, така и днес, лешникът се счита за символ на мир и здраве, богатство и власт. Изключително популярна съставка в сладкарството, особено при приготвянето на шоколад.

Лешник

Родината на лешниците е днешна Турция. Като цяло те най-често се срещат в Средиземноморските държави, където са и най-популярни.

Качествени показатели и вкус

Кафе Портофино

Кафето, шоколадът и лешникът просто се обичат. Лешник е може би най използваният сироп при подслаждане на латета. Опитайте в Кафе Портофино.

Едно от основните качествени предимства на сиропите Fabbri Mixybar (Фабри Миксибар) са високото плодово съдържание (до 38% сок и пулп) и възможно най-малко добавената захар. Благодарение на това всеки един от продуктите притежава неподправен натурален вкус и изключително силен и богат аромат. Без консерванти!

Mixybar са много силно концентрирани сиропи. Това в комбинация с наситения и натурален аромат позволява използването на много по-малко количество, сравнено с продукти на други марки.

Фабри Миксибар се предлагат в еднолитрови бутилки от висококачествена твърда пластмаса с форма удобна както за бързо наливане, така и за флеър. Бутилките са оборудвани със специална капачка с канал за обиране на остатъчния сироп, предотвратяващ образуването на захарна кристализация и разтичане.

Веднъж отворени, сиропите на Fabbri Mixybar могат да се съхраняват при стайна температура без това да променя качествените им характеристики, до последната капка.

История на Fabbri (Фабри)

Историята на Fabbri започва през 1905 г., когато Дженаро Фабри купува един малък хранителен магазин в Портомаджоре и започва да произвежда ликьори.

Въпреки че най-известния продукт на компанията са невероятните сиропирани черни череши Амарена, «Marena Con frutto», популярни днес като «Amarena Fabbri», днес тя може да се похвали с над 1 200 продукта, диверсифицирани в 17 продуктови и 23 опаковъчни линии и предлагани в 105 страни по света.

Днес Fabbri 1905 се управлява от четирима партньори, братя, сестри и братовчеди - Андреа, Никола, Паоло и Умберто, четвърто поколение на семейството Фабри. Вижте цялата история на Fabbri.

Вижте повече за всеки един от останалите продукти на марката.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019

Коктейлни сиропи

Коктейлните сиропи са незаменима съставка при приготвянето на коктейли. Изберете сред най-добрите марки изброени в енциклопедията на bgbarman
Fabbri Mixybar / Le Sirop de Monin / 1883 / Marie Brizard Bar Syrups / Rose's / YO

Най-сладкото нещо зад бара

Характеристика на коктейлните сиропи
Коктейлни сиропи 2

Известно е, че гранулираната (на кристали) захар не се разтваря лесно в студени напитки или етилов алкохол. Тъй като сиропите са течности, те лесно се смесват с други течности в смесени напитки, което ги прави чудесна алтернатива на кристалната захар навсякъде в индустриалното производство. Това е нормална практика и във всяко домакинство, а в баровете обикновения захарен сироп и ароматизираните сиропи са задължителна част от асортимента.

Що е то захарен сироп?

Сиропи могат да бъдат направени чрез разтваряне на захар във вода или чрез редуциране на естествено сладки сокове като сок от захарна тръстика, сок от сорго (метла), или кленов сок. Царевичен сироп е друга алтернатива приготвена от царевично нишесте, което чрез ензимен процес, се преобразува в захари.

Концентрацията на захар трябва да се приближава до точката на пресищане, но не и да я преминава. Обикновено това е границата между 65 и 67 % от общото тегло. По-ниското съдържание прави сиропа отлична среда за развитието на дрожди и други микроорганизми, а по-голямото до кристализация на част от захарта в условията на промяна на температурата.

Дъвков сироп

Много често в някои рецепти ще видите Gomme syrup. Това е сироп от дъвка или Дъвков сироп. (от фр. gomme — дъвка). Той е съставка, която често се използва в смесени напитки. В Япония се използва като подсладител за айс кафе. Както бар сироп, тя е смес от захар и вода, но има добавена като съставка арабска дъвка, която действа като емулгатор. Дъвковия сироп е с възможно най-високия процент на захар към водата, защото арабската дъвка й пречи да кристализира.

Обикновен захарен сироп

Най-използваните в заведенията, са обикновеният захарен сироп и ароматизираните сиропи. Обикновения захарен сироп може да бъде срещнат с наименованията: бар сироп (bar syrup), течна захар (liquid sugar) обикновен сироп (simple syrup), като всички означават едно и също нещо. Приготвя се чрез разбъркване кристалната захар в топла вода, докато тя се разтвори и след това се охлади. Обикновено, съотношението на захар към водата, може да варира от 1:1 до 2:1. Това, което използвам аз е: една чаша захар към същата чаша вода.

Ароматизирани сиропи

Ароматизираните сиропи представляват гъста и лепкава, изключително сладка течност, приготвена от захар и естествени или изкуствени ароматизатори и вода. При натурално получените сиропи, соковете от плодове или растения се варят със захар до получаването на естествен ароматизиран сироп, а останалите са направени с вода, изкуствени аромати и изключително голямо количество на разтворена захар.

Съвременният пазар е толкова наситен и производителите се надпреварват да предлага всякакви вкусове и аромати, за да отговорят на конкуренцията и разглезените потребители. (без да се обиждате, но всички сме такива, в което разбира се няма нищо лошо, защото така подпомагаме прогреса). Можете да срещнете такива вкусове, които никога няма да си помислите, че могат да съществуват. Като започнем от почти всички плодове, зеленчуци и популярен коктейл до такива като лавандула и бекон. Най-голямото приложение на тези сиропи освен в приготвянето на коктейли е при кафетата. С напредването на изкуството бариста, все повече хора започнаха да се наслаждават на ароматизирани латета. Това е чудесен начин да се поглезите със следобедното си кафе, експериментирайки с различен вкус. Честно казано, който и аромат да изберете няма да сгрешите, но моят любим е с лешник.

Другата страна на медала

Всичко казано до тук отваря темата за броя на калориите. Това определено е недостатък. Но както казва един приятел «две хубав няма» или едното или другото — изборът е Ваш. Кафето има само 4 калории и ако му добавите сироп, всъщност го добавяте около талията си, но ако така или иначе го пиете със захар нямате никакъв проблем. Много марки в момента произвеждат нискокалорични сиропи. Захарта се заменя от заместители, като глицерол и сорбитол или изкуствени подсладители като аспартам, неотам, сукралоза и ацесулфам калий, смесена към сгъстители като поливинилпиролидон или полизахариди като карагенан, ксантанова гума, и целулозни етери. Ако се абстрахираме от цялата тази химия, сиропите без захар не водят до зъбен кариес.

Сиропите могат да съдържат още следните помощни вещества: захар полиоли като глицерол, малтитол и сорбитол; консерванти като парабени и бензоена киселина; антиоксиданти като бутилхидрокситолуен (БХТ); киселини като лимонена киселина, за да се предотврати рекристализацията на захарта; буферни агенти; ароматични агенти и овкусители; багрила; етилов алкохол (3 — 4 об. % алк.).

Как да съхраняваме сиропите?

Когато отворите бутилката, я дръжте по възможност на сухо и тъмно място. Винаги проверявайте за срока на годност и следете за някакви признаци на развала като: промяна на цвета, появата на пяна или кръженето на виненки около него. По добрите производители използват натурални плодове и някои от сиропите са чувствителни за съхранение, ако имат съприкосновение с вода. От личен опит мога да ви споделя, че ако използвате помпа или леяк, при тяхното миене ги подсушете идеално, преди да ги сложите отново на бутилката. Ако в сиропа попаднат няколко капки вода, неговия срок за съхранение рязко се намалява.

Сиропите и коктейлите

Използването на сиропи при приготвянето на коктейли е много широко разпространено. Благодарение на чудесните си аромати и вкусове, те обикновено замаскират много от останалите некачествени съставки (най-често алкохолни). Прекаленото им използване според мен е проява на ниски професионални умения. Няма как един коктейл да не стане вкусен, когато го наситите с ароматни плодови сиропи. Въпреки това аз не отричам използването им, понеже те са чудесни балансьори на вкуса и плътността, но не повече от 20 мл. Пресните сокове са винаги за предпочитане, но те се комбинират много по-трудно, защото при тях трябва се съобразяваме и с други неща. Какъвто и да е Вашият избор нека ви е сладко и наздраве!

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019