Le Sirop de Monin Cinnamon
Le Syrup de Monin Cinnamon (Сироп канела на Монин) е продукт, който ще задоволи всеки обичащ екзотичния и парещ вкус на тази пикантна подправка.
Коктейлните миксове представляват предварително приготвени смеси на безалкохолни съставки, обикновено предлагани на пазара като удобен, изгоден и лесен начин за приготвяне на коктейли. В действителност тяхното предназначение е следното:
На първо място за домашна употреба. Не е нужно една домакиня да знае как да си приготви сладко кисел микс или да има всичко необходимо за любимия й коктейл Космополитан. Отива в магазина купува бутилка водка и опаковка Космополитан микс и готово. Дори да пропусне трипъл сек, като съставка, пак ще се наслади на коктейла си и ще е много доволна от себе си.
Много доволни ще останат и тези, които трябва да организират коктейлно парти за повече от 500 души. Аз съм организирал такова и ако някой ми беше казал, че трябва да приготвя коктейл Уиски сауър със сладко кисел микс от пресни лимони (както го приготвяме в нашите заведения), щях да си подам оставката още по средата на изречението. Приблизително по един лимон на коктейл и 1.5 коктейла на човек, прави 1500 лимона, по 10 сек. на лимон и малко почивка да изхвърля камарите от остатъци това прави при много добра организация 3 часа, а добавянето на захарен сироп... мисля че ви стана ясно. В обратния случай вземате един пакет сладко кисел микс на прах (от големите разфасовки) и най-голямата тенджера, миксирате с вода, бъркате и готово 10 минути с чакането да се напълни съда от чешмата.
Въпреки че аз лично не съм привърженик на тези готови миксове, трябва да се съглася, че тяхното приложение е много удобно и в някои случаи в по-малките заведения. Въпреки че всеки може да си приготви пресен сладко-кисел микс, ако правите по един или два коктейла на ден, това определено не е много добра идея. Не всяко заведение е коктейл бар и то много оборотен такъв. В тези случай готови миксове с продължителен срок на годност, при съхранение в хладилник, е чудесна алтернатива на прясно приготвените такива.
Най-добрите попадения според мен са Космополитан микс и Пиня колада микс. В раздела ПРОФИ на BGBARMAN, ще разберете как да си ги приготвите сами, но на този етап е доста трудно да се намери навсякъде истински сок от боровинки и кокосова сметана (поне такова е положението докато подготвям материалите за енциклопедията), така че използването на готовите миксове е като чудо, за тези, които се стремят да бъдат най-близко до оригиналните рецепти. Ако правите доста от коктейла Блъди Мери, то микса ще ви е от полза, защото има всичко необходимо. Аз лично не го ползвам, понеже стриктно спазвам моята собствена рецепта, но да си призная и мен ме домързява да редувам шишенца, солнички и пипернички при всяка поръчка: отвори, после затвори и пак отново. Е може да си приготвите сами, но ако следващите няколко дена не направите нито едно, може спокойно да хвърлите бутилката в мивката.
Дали да използвате или не преценете сами, само не забравяйте да сложите алкохол и да спазвате стриктно изискванията за съхранение изписани на опаковките.
Наздраве!
Коктейлните миксове представляват предварително приготвени смеси на безалкохолни съставки, обикновено предлагани на пазара като удобен, изгоден и лесен начин за приготвяне на коктейли. В действителност тяхното предназначение е следното:
На първо място за домашна употреба. Не е нужно една домакиня да знае как да си приготви сладко кисел микс или да има всичко необходимо за любимия й коктейл Космополитан. Отива в магазина купува бутилка водка и опаковка Космополитан микс и готово. Дори да пропусне трипъл сек, като съставка, пак ще се наслади на коктейла си и ще е много доволна от себе си.
Много доволни ще останат и тези, които трябва да организират коктейлно парти за повече от 500 души. Аз съм организирал такова и ако някой ми беше казал, че трябва да приготвя коктейл Уиски сауър със сладко кисел микс от пресни лимони (както го приготвяме в нашите заведения), щях да си подам оставката още по средата на изречението. Приблизително по един лимон на коктейл и 1.5 коктейла на човек, прави 1500 лимона, по 10 сек. на лимон и малко почивка да изхвърля камарите от остатъци това прави при много добра организация 3 часа, а добавянето на захарен сироп... мисля че ви стана ясно. В обратния случай вземате един пакет сладко кисел микс на прах (от големите разфасовки) и най-голямата тенджера, миксирате с вода, бъркате и готово 10 минути с чакането да се напълни съда от чешмата.
Въпреки че аз лично не съм привърженик на тези готови миксове, трябва да се съглася, че тяхното приложение е много удобно и в някои случаи в по-малките заведения. Въпреки че всеки може да си приготви пресен сладко-кисел микс, ако правите по един или два коктейла на ден, това определено не е много добра идея. Не всяко заведение е коктейл бар и то много оборотен такъв. В тези случай готови миксове с продължителен срок на годност, при съхранение в хладилник, е чудесна алтернатива на прясно приготвените такива.
Най-добрите попадения според мен са Космополитан микс и Пиня колада микс. В раздела ПРОФИ на BGBARMAN, ще разберете как да си ги приготвите сами, но на този етап е доста трудно да се намери навсякъде истински сок от боровинки и кокосова сметана (поне такова е положението докато подготвям материалите за енциклопедията), така че използването на готовите миксове е като чудо, за тези, които се стремят да бъдат най-близко до оригиналните рецепти. Ако правите доста от коктейла Блъди Мери, то микса ще ви е от полза, защото има всичко необходимо. Аз лично не го ползвам, понеже стриктно спазвам моята собствена рецепта, но да си призная и мен ме домързява да редувам шишенца, солнички и пипернички при всяка поръчка: отвори, после затвори и пак отново. Е може да си приготвите сами, но ако следващите няколко дена не направите нито едно, може спокойно да хвърлите бутилката в мивката.
Дали да използвате или не преценете сами, само не забравяйте да сложите алкохол и да спазвате стриктно изискванията за съхранение изписани на опаковките.
Наздраве!
Le Syrup de Monin Cinnamon (Сироп канела на Монин) е продукт, който ще задоволи всеки обичащ екзотичния и парещ вкус на тази пикантна подправка.