Профи

Това е частта, където е синтезиран 20 годишен опит на професионалисти в бранша. Опит натрупан в заведения по целия свят от най-различен тип и категория. Всичко, зад кулисите на едно заведение.

Здравейте и Добре дошли в рубриката ПРОФИ на BGBARMAN.

Въпреки че тази част е тясно ориентирана към професионално занимаващите се бармани, сервитьори, управители и собственици на заведения и хотели, ще се радваме да бъдем полезни и на всеки любопитен стоящ от клиентската страна на бара, защото за да получите качество е нужно да знаете какво всъщност представлява то.

В категориите на ПРОФИ ще ви запознаем с миксологията и техниките за приготвяне на коктейлите и ще ви дадем насоки как да ги гарнирате. Сервиза в заведенията винаги е от значение, затова нашият опит със сигурност ще ви е от полза, дори да сте перфектни. Безопасността на работа и хигиената в бара са нещо, което винаги е от първостепенно значение и затова тук в BGBARMAN сме им отредили подобаващо внимание.

Ако вече сте назначен на работа и термини като олд фешън, даш, блендер, двойна цедка, и пр. са ви чужди. Ако примерно ледогенератора ви трупа варовик, ледът ви е мътен и не знаете как да се справите с този проблем. Ако не знаете как да си приготвите захарен сироп, шоколадова водка, сладко-кисел микс... Ако не знаете нещо, защото не ви се е налагало до сега — посетете ПРОФИ АКАДЕМИЯ.

Ако оборудвате заведение и мисълта, че нещо ви убягва ви преследва постоянно тук ще проверите какво ви е нужно, как функционира и какви алтернативи имате при избора. Ще можете и да сравните и да изберете марката и модела, които ще ви свършат най-добра работа и разбира се къде да ги намерите. От консумативите и стоките, през аксесоарите и инструментите до машините и съоръженията, всичко необходимо. Това е ПРОФИ.

Ако сте мениджър и имате проблеми с управлението на персонала. Искате да увеличите печалбата, като оптимизирате приходите и разходите. Ако не можете да се ориентирате в планините от документи и изисквания на ДВСК, РИОКОЗ, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, НАССР, ПОЖАРНА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ, КЗП, НАП, ПОЛИЦИЯ, ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО, ПОЛИЦИЯ, ОБЩИНА... посетете ПРОФИ МЕНИДЖЪР!

Секцията ПРОФИ не е рецепта за успех, а само информация, споделен опит и ориентир. Ние не сме безгрешни, нито претендираме да сме най-добрите, но стоим зад всяка своя дума.

Ако прочетете нашите статии в ПРОФИ и се поровите из енциклопедията на напитките, няма да се превърнете в най-добрите професионалисти, но със сигурност ще бъдете най-информираните, които не би трябвало да имат проблеми при изпълняването на ежедневните си задължения.

Ще се радваме да помогнем и на тези, които са решили да инвестират и да отворят свой собствен бизнес.

Убедени сме, че ще Ви бъдем от полза!

автор: bgBarman.bg

По темата…

Мерки

Jiggers

Мерки, джигери 330-330

Мерките за алкохол са може би едни от малкото инструменти, без които не може един бар. При липсата им, всяка една държавна институция може да санкционира собственика на заведението доста солено. Използването на мерки е задължително независимо колко добър е барманът и колко добре отсича течността от бутилката. Не се опитвайте да ги пренебрегвате, когато пред вас стои непознат, а още по-малко ако наливате скъпо питие. Също така не забравяйте да ги изплакнете при всяка смяна на вида напитка.

Захар

кафява и бяла захар

Ако търсите лесен, ефектен и почти винаги подходящ начин да гарнирате своя коктейл използвайте захар.

За БАБХ и какво трябва да съдържа вашата папка с документи

Българска Агенция за безопасност на храните БАБХ

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) следи за спазването на изискванията към храните, мерките и условията за осигуряване хигиена на храните и тяхната безопасност. Контролира опаковането, етикетирането, представянето, включително и рекламирането на храните.

реклама The Martini Bar Varna
WHISKY, RUM, WINE Master Test 2015 Чаши за уиски 'Bar' Sagaform
Свещник с купа за ядки 'CALLAMPA' PHILIPPI