Профи

Това е частта, където е синтезиран 20 годишен опит на професионалисти в бранша. Опит натрупан в заведения по целия свят от най-различен тип и категория. Всичко, зад кулисите на едно заведение.

Здравейте и Добре дошли в рубриката ПРОФИ на BGBARMAN.

Въпреки че тази част е тясно ориентирана към професионално занимаващите се бармани, сервитьори, управители и собственици на заведения и хотели, ще се радваме да бъдем полезни и на всеки любопитен стоящ от клиентската страна на бара, защото за да получите качество е нужно да знаете какво всъщност представлява то.

В категориите на ПРОФИ ще ви запознаем с миксологията и техниките за приготвяне на коктейлите и ще ви дадем насоки как да ги гарнирате. Сервиза в заведенията винаги е от значение, затова нашият опит със сигурност ще ви е от полза, дори да сте перфектни. Безопасността на работа и хигиената в бара са нещо, което винаги е от първостепенно значение и затова тук в BGBARMAN сме им отредили подобаващо внимание.

Ако вече сте назначен на работа и термини като олд фешън, даш, блендер, двойна цедка, и пр. са ви чужди. Ако примерно ледогенератора ви трупа варовик, ледът ви е мътен и не знаете как да се справите с този проблем. Ако не знаете как да си приготвите захарен сироп, шоколадова водка, сладко-кисел микс... Ако не знаете нещо, защото не ви се е налагало до сега — посетете ПРОФИ АКАДЕМИЯ.

Ако оборудвате заведение и мисълта, че нещо ви убягва ви преследва постоянно тук ще проверите какво ви е нужно, как функционира и какви алтернативи имате при избора. Ще можете и да сравните и да изберете марката и модела, които ще ви свършат най-добра работа и разбира се къде да ги намерите. От консумативите и стоките, през аксесоарите и инструментите до машините и съоръженията, всичко необходимо. Това е ПРОФИ.

Ако сте мениджър и имате проблеми с управлението на персонала. Искате да увеличите печалбата, като оптимизирате приходите и разходите. Ако не можете да се ориентирате в планините от документи и изисквания на ДВСК, РИОКОЗ, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, НАССР, ПОЖАРНА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ, КЗП, НАП, ПОЛИЦИЯ, ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО, ПОЛИЦИЯ, ОБЩИНА... посетете ПРОФИ МЕНИДЖЪР!

Секцията ПРОФИ не е рецепта за успех, а само информация, споделен опит и ориентир. Ние не сме безгрешни, нито претендираме да сме най-добрите, но стоим зад всяка своя дума.

Ако прочетете нашите статии в ПРОФИ и се поровите из енциклопедията на напитките, няма да се превърнете в най-добрите професионалисти, но със сигурност ще бъдете най-информираните, които не би трябвало да имат проблеми при изпълняването на ежедневните си задължения.

Ще се радваме да помогнем и на тези, които са решили да инвестират и да отворят свой собствен бизнес.

Убедени сме, че ще Ви бъдем от полза!

автор: bgBarman.bg

По темата…

Римър

Salt Rimmer

Римър 2

Ако приготвяте коктейл Маргарита много често това определено ще е любимият ви аксесоар. Чрез него с изключителна бързина се постигат перфектни венци от сол, захар, кокосови или шоколадови стърготини по ръба на всяка една коктейлна чаша.

Трошачка за лед

Ice crasher

Ледотрошачка 330-330

В ерата на коктейла Мохито си е направо живо наказание за бармана, ако заведението на разполага с ледотрошачка и ако приготвя няколко десетки дневно, повече от задължително е тя да бъде електрическа. Натрошения лед си е направо благодат. Замразените напитки, приготвяни в блендера стават два пъти по-бързо, ако използвате натрошен лед, а мартини чашите се охлаждат почти мигновено.

Чаша «Олд фешън»

«Old Fashioned» Glass

Чаша Олд фешън 160-160

Известна още като тумблер, лоубол и рок, тя е най-използваната чаша във всяко едно заведение. В нея се сервират основно алкохолни напитки върху лед. Повечето от клиентите предпочитат да пият миксираните си напитки в такава чаша, отколкото в олд фешън. Най-вероятно името й произлиза от това на световно известния коктейл с бърбън, който се нарича така. Много позната у нас е под наименованието чаша за уиски. Въпреки че е ниска и изглежда малка, нейното съдържание е колкото на стандартен хай бол или около 240 мл. (8 oz.)

реклама The Martini Bar Varna
WHISKY, RUM, WINE Master Test 2015 Чаши за уиски 'Bar' Sagaform
Свещник с купа за ядки 'CALLAMPA' PHILIPPI