Профи

Това е частта, където е синтезиран 20 годишен опит на професионалисти в бранша. Опит натрупан в заведения по целия свят от най-различен тип и категория. Всичко, зад кулисите на едно заведение.

Здравейте и Добре дошли в рубриката ПРОФИ на BGBARMAN.

Въпреки че тази част е тясно ориентирана към професионално занимаващите се бармани, сервитьори, управители и собственици на заведения и хотели, ще се радваме да бъдем полезни и на всеки любопитен стоящ от клиентската страна на бара, защото за да получите качество е нужно да знаете какво всъщност представлява то.

В категориите на ПРОФИ ще ви запознаем с миксологията и техниките за приготвяне на коктейлите и ще ви дадем насоки как да ги гарнирате. Сервиза в заведенията винаги е от значение, затова нашият опит със сигурност ще ви е от полза, дори да сте перфектни. Безопасността на работа и хигиената в бара са нещо, което винаги е от първостепенно значение и затова тук в BGBARMAN сме им отредили подобаващо внимание.

Ако вече сте назначен на работа и термини като олд фешън, даш, блендер, двойна цедка, и пр. са ви чужди. Ако примерно ледогенератора ви трупа варовик, ледът ви е мътен и не знаете как да се справите с този проблем. Ако не знаете как да си приготвите захарен сироп, шоколадова водка, сладко-кисел микс... Ако не знаете нещо, защото не ви се е налагало до сега — посетете ПРОФИ АКАДЕМИЯ.

Ако оборудвате заведение и мисълта, че нещо ви убягва ви преследва постоянно тук ще проверите какво ви е нужно, как функционира и какви алтернативи имате при избора. Ще можете и да сравните и да изберете марката и модела, които ще ви свършат най-добра работа и разбира се къде да ги намерите. От консумативите и стоките, през аксесоарите и инструментите до машините и съоръженията, всичко необходимо. Това е ПРОФИ.

Ако сте мениджър и имате проблеми с управлението на персонала. Искате да увеличите печалбата, като оптимизирате приходите и разходите. Ако не можете да се ориентирате в планините от документи и изисквания на ДВСК, РИОКОЗ, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, НАССР, ПОЖАРНА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ, КЗП, НАП, ПОЛИЦИЯ, ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО, ПОЛИЦИЯ, ОБЩИНА... посетете ПРОФИ МЕНИДЖЪР!

Секцията ПРОФИ не е рецепта за успех, а само информация, споделен опит и ориентир. Ние не сме безгрешни, нито претендираме да сме най-добрите, но стоим зад всяка своя дума.

Ако прочетете нашите статии в ПРОФИ и се поровите из енциклопедията на напитките, няма да се превърнете в най-добрите професионалисти, но със сигурност ще бъдете най-информираните, които не би трябвало да имат проблеми при изпълняването на ежедневните си задължения.

Ще се радваме да помогнем и на тези, които са решили да инвестират и да отворят свой собствен бизнес.

Убедени сме, че ще Ви бъдем от полза!

автор: bgBarman.bg

По темата…

Шейкър

Cocktail Shaker

Шейкъри 330-330

С годините шейкъра се е превърнал в символ на професията барман. Всеки бар притежава поне един, дори и въобще да не предлага коктейли. Това е инструментът, чийто ритмичен звук винаги привлича вниманието на всеки посетител в заведението и кара човека зад бара да се почувства барман.

Чаша «Хюрикен»

«Hurricane» glass

Чаша Хюрикен 160-160

Буквално името й се превежда като ураган. Най-вероятно идва от коктейла със същото име, чийто съставки наистина биха предизвикали ураган от емоции. Много близка родственица на чашата «Поко-Гранде», тя перфектно следва изящната й фигура. Единствената разлика е в много ниското столче и по издължената форма. Поради винаги огромното си съдържание, обикновено около 440 мл, тя се използва за много дълги и силни коктейли. Чадърчетата и коктейлните фантифлюшки са много често част от нейната визия.

Чаша «Аперитив»

«Sherry» glass

Чаша Шери-ьперитив 160-160

Въпреки че по света тя е известна с названието чаша за шери («Sherry» glass), у нас се използва основно за сервиране на аперитив и то най-вече ракия. Затова можем спокойно да я наречем с най-популярното и наименование в България — ракиена чаша. Тя обикновено е с формата на ликьорена (Кордиал) чаша или винен балон, но в елегантно умален вариант. Вместимостта и е от 60 до 120 мл. (2 — 4 oz.) и също като при ликьорените чаши се пълни само до средата. Видно от международното й наименование в нея, освен ракия, се сервират подсилени вина като Шери и Порто, а от формата и размера — ликьори и диджестиви.

реклама Sofia Bar Show