Профи

Това е частта, където е синтезиран 20 годишен опит на професионалисти в бранша. Опит натрупан в заведения по целия свят от най-различен тип и категория. Всичко, зад кулисите на едно заведение.

Здравейте и Добре дошли в рубриката ПРОФИ на BGBARMAN.

Въпреки че тази част е тясно ориентирана към професионално занимаващите се бармани, сервитьори, управители и собственици на заведения и хотели, ще се радваме да бъдем полезни и на всеки любопитен стоящ от клиентската страна на бара, защото за да получите качество е нужно да знаете какво всъщност представлява то.

В категориите на ПРОФИ ще ви запознаем с миксологията и техниките за приготвяне на коктейлите и ще ви дадем насоки как да ги гарнирате. Сервиза в заведенията винаги е от значение, затова нашият опит със сигурност ще ви е от полза, дори да сте перфектни. Безопасността на работа и хигиената в бара са нещо, което винаги е от първостепенно значение и затова тук в BGBARMAN сме им отредили подобаващо внимание.

Ако вече сте назначен на работа и термини като олд фешън, даш, блендер, двойна цедка, и пр. са ви чужди. Ако примерно ледогенератора ви трупа варовик, ледът ви е мътен и не знаете как да се справите с този проблем. Ако не знаете как да си приготвите захарен сироп, шоколадова водка, сладко-кисел микс... Ако не знаете нещо, защото не ви се е налагало до сега — посетете ПРОФИ АКАДЕМИЯ.

Ако оборудвате заведение и мисълта, че нещо ви убягва ви преследва постоянно тук ще проверите какво ви е нужно, как функционира и какви алтернативи имате при избора. Ще можете и да сравните и да изберете марката и модела, които ще ви свършат най-добра работа и разбира се къде да ги намерите. От консумативите и стоките, през аксесоарите и инструментите до машините и съоръженията, всичко необходимо. Това е ПРОФИ.

Ако сте мениджър и имате проблеми с управлението на персонала. Искате да увеличите печалбата, като оптимизирате приходите и разходите. Ако не можете да се ориентирате в планините от документи и изисквания на ДВСК, РИОКОЗ, ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, НАССР, ПОЖАРНА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ, КЗП, НАП, ПОЛИЦИЯ, ПАТЕНТНО ВЕДОМСТВО, ПОЛИЦИЯ, ОБЩИНА... посетете ПРОФИ МЕНИДЖЪР!

Секцията ПРОФИ не е рецепта за успех, а само информация, споделен опит и ориентир. Ние не сме безгрешни, нито претендираме да сме най-добрите, но стоим зад всяка своя дума.

Ако прочетете нашите статии в ПРОФИ и се поровите из енциклопедията на напитките, няма да се превърнете в най-добрите професионалисти, но със сигурност ще бъдете най-информираните, които не би трябвало да имат проблеми при изпълняването на ежедневните си задължения.

Ще се радваме да помогнем и на тези, които са решили да инвестират и да отворят свой собствен бизнес.

Убедени сме, че ще Ви бъдем от полза!

автор: bgBarman.bg

По темата…

Леяци

Pourers

Леяци пуръри 330-330

Те идват във всякакви цветове и модели, за бързо и бавно наливане, от пластмасови до стоманени, с цени от няколко стотинки до неразумно скъпи бутикови със странни и екстравагантни форми. Всички те обаче имат една едно и също предназначение: да улеснят наливането и предотвратят разливите на безценната течност от бутилката. Това са те леяците които стърчат от гърлата на бутилките с напитки.

Чаша «Кордиал»

«Cordial» glass

Чаша Кардиал-ликьорена 160-160

Деликатна и нежна, тази чаша е свидетелство за класен сервиз в ресторантите и бистрата от по-високо ниво, където се предлагат като диджестиви скъпи и фини ликьори. В някои източници може да се срещне и под името «Пони». Тази чаша обикновено имитира по форма винените чаши, но в умален вид и почти винаги, но не и задължително има по ниско столче. Обичайната вместимост е от 60 до 120 мл. (2 — 4 oz.), но никога не се пълни до ръба, а само до половината. По ирония думата cordial се използва най-често за сладки безалкохолни напитки, но такива се сервират рядко. Често е с инкрустации и във всякакви цветове, но изчистените са значително по-изтънчени.

За това, колко лесно е, да приготвиш коктейл.

Наливане от барова чаша

Методите и техниките за приготвяне на коктейли са една от основите на барманството и миксологията. За някои това е наука, за други просто професия, за трети «Миксо какво? ... Абе, я не ме занимавай с глупости!». Всичко опира до интерес и желание да научиш нещо ново и полезно, пък и да си вършиш работата като професионалист. Та ако искате да приготвите стойностен коктейл, статиите в тази рубрика са ключът към това.

реклама The Martini Bar Varna
WHISKY, RUM, WINE Master Test 2015 Чаши за уиски 'Bar' Sagaform
Свещник с купа за ядки 'CALLAMPA' PHILIPPI