Коктейлни миксери

Clamato / Finest Call

Миксове за тарикати

Кратка характеристика на коктейлните миксове
коктейлни миксери 1

Коктейлните миксове представляват предварително приготвени смеси на безалкохолни съставки, обикновено предлагани на пазара като удобен, изгоден и лесен начин за приготвяне на коктейли. В действителност тяхното предназначение е следното:

На първо място за домашна употреба. Не е нужно една домакиня да знае как да си приготви сладко кисел микс или да има всичко необходимо за любимия й коктейл Космополитан. Отива в магазина купува бутилка водка и опаковка Космополитан микс и готово. Дори да пропусне трипъл сек, като съставка, пак ще се наслади на коктейла си и ще е много доволна от себе си.

Много доволни ще останат и тези, които трябва да организират коктейлно парти за повече от 500 души. Аз съм организирал такова и ако някой ми беше казал, че трябва да приготвя коктейл Уиски сауър със сладко кисел микс от пресни лимони (както го приготвяме в нашите заведения), щях да си подам оставката още по средата на изречението. Приблизително по един лимон на коктейл и 1.5 коктейла на човек, прави 1500 лимона, по 10 сек. на лимон и малко почивка да изхвърля камарите от остатъци това прави при много добра организация 3 часа, а добавянето на захарен сироп... мисля че ви стана ясно. В обратния случай вземате един пакет сладко кисел микс на прах (от големите разфасовки) и най-голямата тенджера, миксирате с вода, бъркате и готово 10 минути с чакането да се напълни съда от чешмата.

Въпреки че аз лично не съм привърженик на тези готови миксове, трябва да се съглася, че тяхното приложение е много удобно и в някои случаи в по-малките заведения. Въпреки че всеки може да си приготви пресен сладко-кисел микс, ако правите по един или два коктейла на ден, това определено не е много добра идея. Не всяко заведение е коктейл бар и то много оборотен такъв. В тези случай готови миксове с продължителен срок на годност, при съхранение в хладилник, е чудесна алтернатива на прясно приготвените такива.

Най-добрите попадения според мен са Космополитан микс и Пиня колада микс. В раздела ПРОФИ на BGBARMAN, ще разберете как да си ги приготвите сами, но на този етап е доста трудно да се намери навсякъде истински сок от боровинки и кокосова сметана (поне такова е положението докато подготвям материалите за енциклопедията), така че използването на готовите миксове е като чудо, за тези, които се стремят да бъдат най-близко до оригиналните рецепти. Ако правите доста от коктейла Блъди Мери, то микса ще ви е от полза, защото има всичко необходимо. Аз лично не го ползвам, понеже стриктно спазвам моята собствена рецепта, но да си призная и мен ме домързява да редувам шишенца, солнички и пипернички при всяка поръчка: отвори, после затвори и пак отново. Е може да си приготвите сами, но ако следващите няколко дена не направите нито едно, може спокойно да хвърлите бутилката в мивката.

Дали да използвате или не преценете сами, само не забравяйте да сложите алкохол и да спазвате стриктно изискванията за съхранение изписани на опаковките.

Наздраве!

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019
Наздравица със шампанско

Световните продажби на «Просеко» задминаха тези на «Шампанско»

Според The Independent, позовавайки се на Italian Sparkling Wine Observatory (OVSE), през 2013 година, глобалните продажби на «Просеко» (Prosecco), следствие на незатихващия интерес към италианските пенливи вина, са заминали тези на Шампанско" (Champagne).