1345441359
В миналото Crème de Cassis е бил на свободен достъп в кафенетата на цяла Франция, т.е напълно безплатен. Също като захарта, той се използвал за добавяне на аромат към напитките, тъй като тогава никой не пиел питиета чисти. И сега той върви чудесно не само с вино, шампанско, вермут и безалкохолни напитки, но и е подходяща добавка към десерти като сладолед, кексове, дори прекрасно допълва маринати за месо.
1345442245
Дано не съм Ви подвел с това заглавие, но в тази статия ще стане дума не за нещо друго, а за черешовите ликьори. Рядко се срещат хора, които не обичат този плод. С него в същност започва лятото и сезона на компотите. Ликьорите са нещо подобно само където вместо вода слагаме алкохол. С една дума компоти за възрастни.
1345443472
Винаги съм си задавал въпроса: ако ние наричаме плодовете растящи на юг екзотични, то как там наричат тези, които са типични за нашите климатични условия? Сигурно пак екзотични.