Pilavas Ouzo Nectar®
«Узо Пилавас»
- Категория:
Високоалкохолни напитки - Тип/вид напитка:
Анасонови напитки - Група/стил:
Узо - Производител:
Distillery Pilavas S. A. - Собственик на марката:
Distillery Pilavas S. A. - Официален представител:
ТРАНСИМПОРТ ЕООД - Официална страница:
www.pilavas.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
1л; 700 мл; 350 мл; 200 мл - Алк. съдържание:
40 об. % алк.
Pilavas Ouzo Nectar (Узо Нектар Пилавас) е популярно узо не само в своята родина, но и по света. Качествен продукт, на който можете да се доверите.
Препоръки за сервиране
Сервирайте в тънкостенна висока стъклена чаша, с лед, малко студена вода и разбира се традиционни гръцки мезета. Не слагайте бутилката във фризера!
Pilavas Ouzo Nectar e едно от най-продаваните марки узо в безмитните магазини на Гърция и Кипър
Технология на производство
Узото винаги е било и все още е основният продукт на малката дестилерия на семейство Палавас. То се произвежда при стриктно спазване на тайната рецепта на основателя на компанията, Никос Пилавас — фини съставки, двойна дестилация, много търпение и «meraki» (мерак).
За производство на Pilavas Ouzo Nectar се използва чист гроздов алкохол, към който се добавя вода, анасон и тайният микс от билки и подправки. Получената смес се редестилира в традиционните медни казани.
Първата част на дестилата — кефали (kεφαλι — извлек) и неговия край — ура (ουρά - опашка) се отделят. Събира се само средната част кардиа (καρδια — сърце). Крайния резултат на дестилацията е узо есенцията, която се нарича адолото (αδόλωτο).
След дестилация узо Пилавас, престоява в цистерни от неръждаема стомана в продължение на 2 — 3 месеца и чак тогава се бутилира. Тази технологична особеност му придава мек и хармоничен вкус.
Световно признание
Pilavas Ouzo Nectar се предлага в 37 различни опаковки, между които уникални подаръчни гарафи.
Pilavas Ouzo Nectar печели сърцата на потребителите не само в Гърция, но и в чужбина. Днес то се изнася в Германия, Франция, Испания, Холандия, Белгия, Италия, България, Македония и Кипър. Неговите качествени показатели са оценени високо на престижни международни конкурси.
2013 — Los Angeles international spirits competition — златен медал
2013 — San Francisco international spirits competition — сребърен медал
2013 — San Diego international wine competition — златен медал
2012 — Sommeliers challenge international wine competition — златен медал
2012 — Los Angeles international spirits competition — сребърен медал
2012 — Indy international wine competition — бронзов медал
2011 — San Diego international wine competition — златен медал
2011 — Indy international wine competition — сребърен медал
История на марката
Графично изображение на Патра - родния град на марката Пилавас.
Компанията Distillery Pilavas е основана от Никос Пилавас от град Патра, Гърция още през през 1940 г. В самото начало основният продукт на младата семейна дестилерия е узото, но с годините продуктовото разнообразие се увеличава.
В наше време, повече от 60 години по късно, компанията е със сериозни традиции в производството на спиртни напитки. Тя все още е малка семена компания, но с модерен мироглед.
Вече трето поколение от семейство Пилавас ревностно следва тайната рецепта на Никос и произвежда узо, ципуро, бренди и различни ликьори. Днес малката дестилерия в Патра е модерното предприятие, разположено на 3 500 кв.м., включващо модерна бутилираща линия с капацитет 6,000 бутилки на час и сертифицирано по ISO 9001 и HACCP.
Продукти на марката
Освен основният си продукт Pilavas Ouzo Nectar, под марката Pilavas се произвеждат още бренди, традиционната гръцка джиброва ракия — ципуро, както и голямо разнообразие от ликьори, между които Mastiha (Мастиха) и уникалния местен диджестив Tentura, съчетаващ аромати на карамфил, канела и индийско орехче, с екстракти от известеното сладко червено вино от Патра, Mavrodafni.