историята на Le Sirop de Monin
Le Sirop de Monin Coco®
«Сироп кокос на Монин»
- Категория:
Коктейлни миксери сиропи и пюрета - Група/стил:
Коктейлни сиропи - Производител:
Georges Monin S.A. - Собственик на марката:
Georges Monin S.A. - Официален представител:
Авенди ООД - Официална страница:
www.monin.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Въглехидрати/захари:
24 гр/30 мл - Мазнини:
0% - Трайност:
Виж опаковката
Дегустационни характеристики
Цвят: Млечно бял
Нос: Мирис на прясно настъргани кокосови стърготини
Вкус: Вкус на кокосови бонбони и сметана
Сироп кокос на Монин
Le Syrup de Monin Coconut (Сироп кокос на Монин) носи автентичния и натурален вкус на тропиците. Използвайте го винаги, когато искате да се докоснете до екзотиката на юга.
Препоръки
Кокосът е първият вкус, който ни идва на ум, когато стане дума за тропически коктейли. Добавете го във вашите коктейли, кафе, шейкове и плодови пуншове и си представете, че лежите под някоя кокосова палма. Най-добре се съчетава с ананас.
На санскрит, кокоса се нарича «калпа врикша», което означава «дървото, което задоволява всички потребности на живота».
Накратко за кокоса
Кокосовият орех е плодът на от кокосовата палма, която вирее в повече от 80 тропически и субтропически страни. Представлява средно голям зелен плод, в който има голям орех с три трапчинки. Във вътрешността на ореха има бяла твърда ядлива ядка (копра), и течност (кокосова вода). В действителност всички части на кокосовата палма са полезни по някакъв начин, поради което в държави като Индонезия, Индия и Тайланд, се смята, за крайно необходим икономически ресурс.
Кокоса има силен, изключително доминиращ, но гъвкав вкус, който си подхожда добре както със сладко, така и с горчиво и солено. Освен в кулинарията, кокоса се използва и в козметичната индустрия, тъй като кокосово масло има отлично овлажняващо действие.
Богато приложение
Приготвянето на вкусни и ароматни коктейли никога не е било лека задача, колкото и лесно да изглежда отстрани. За постигането на балансиран и харесван вкус са нужни не само познаване на напитките, но и на всичко, с което майката природа ни е дарила. Със сиропи, Monin под ръка обаче задачата става много по-лека и постижима.
Кокосът е един от люимите вкусове при приготвянето на коктейли.
Не е нужно да сте професионален бариста или барман, за да се възползвате от практически безкрайния списък с аромати предлагани от тази марка.
Те са се погрижили да ви осигурят не само сладост, но и автентичен и натурален аромат. Чрез своите над 120 вида сиропи вие разполагате с най-богатия арсенал от вкусове, с които да експериментирате и се наслаждавайте. С Monin Вашите коктейли (били те и аматьорски), никога няма да останат неоценени. Но това не е всичко. Сиропите на Monin (Монин) се съчетават изключително добре с всякакъв вид напитки. Опитайте се да подсладите и ароматизирате Вашето еспресо, капучино, лате, айс кафе, чай, млечен шейк, тесто за палачинки или кекс, сладолед и безброй други. Само небето е границата, когато става въпрос за възможностите, които ви предлагат сиропите на Monin.
История на марката Monin
Страст за качество и стремеж към съвършенство
През 1912, преди повече от 100 години, въоръжен само с кон, каруца и страст към качеството, 19 годишния предприемач Джордж Монин, основава своя компания и започва да търгува с вина и спиртни напитки. Района, в който той разпространявал своите стоки се разпростирал в радиус от 50 км. около родния му град Бурж.
КоКокосът е първият вкус, който ни идва на ум, когато стане дума за тропически коктейли.
В миналото, практически всеки град, във Франция имал поне един производител на плодови ликьори, който се възползвал от предоставените от природата богатство. Обсебен от идеята за съвършения продукт, в края на 1930 — тe, Джордж започва да произвежда ароматизирани захарни сиропи. Неговата «Passion de la Qualité» (страст към качество) прави много бързо марката Monin, от малкото френско градче Бурж, лидер в бизнеса при плодовите сиропи. Още през същата година той започва да изнася своите продукти в Европа и Карибския басейн.
8 години след производството на първия си сироп компанията на Джордж Монин, вече продава над 1 млн. бутилки годишно.
Страстта на основателя за предлагане само най-високо качествени продукти се предава на всяко от трите поколения наследници: синът му Павел и внукът му Оливие — които изиграват ключово значение за световния успех на компанията. Павел, който поема юздите на 22 годишна възраст, пътува по целия свят, за да избира само най-добрите естествени съставки и коректни доставчици. През 1993 година неговия син Оливие поема щафетата. Днес той лично одобрява всеки нов продукт на компанията.
В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.
Цялата история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.