Канадиън Клуб Спайс

Canadian Club анонсираха пускането на нов продукт

Canadian Club разширяват портфолиото си с освобождаването на Canadian Club Spiced.

Canadian Club Spiced ще бъде на американския пазар от 24 юли. Новото издание е Canadian Club Original, подправен с ванилия, черен пипер, канела, карамфил и хвойна и други подправки.

Бутилирано при 37 об. % алк, Canadian Club Spiced (Канадиън Клуб Спайс) е предназначена за консумация като смесено питие, коктейл или върху лед.

Категорията на канадските уискита не е особено популярна у нас, затова едва ли трябва да очакваме това издание скоро в България. Бъдете сигурни, че когато се случи, ще го анонсираме веднага.

Марката Canadian Club Spiced се представлява у нас от Максиъм България.

17 Юни 2014 / 18:15
автор: bgBarman.bg

Последно в Нови продукти

Френската връзка на The Balvenie

Публикувано на 2022-09-28 12:06:36

The Balvenie French Oak 16 YO е част от серия THE BALVENIE CASK FINISH включваща уискита с отличителен характер, плод на последователно отлежаване в два вида прецизно селектирани бъчви. Процесът е познат като «двойно отлежаване»

HENDRICK’S NEPTUNIA — магически докоснат от морето

Публикувано на 2022-05-16 13:12:25

Създаден под вещото ръководство на Лесли, Hendrick’s, NEPTUNIA е магически докоснат от морето.

Вкусът на лятото през погледа на новия джин VERANO

Публикувано на 2020-09-23 15:27:45

Лятото е към края си и, но както обичаме да казваме винаги е време за един ободряващ джин и тоник.

Цветен сън в лятна нощ

Публикувано на 2020-06-24 14:08:13

Представяме ви джин Hendrick’s Midsummer Solstice, вдъхновен от лятното слънцестоене. Hendrick’s Midsummer Solstice e най-новото, лимитирано творение на мастър дистилърът на популарната марка Hendrick’s, Лесли Грейси приветства лятото чрез своите неповторими флорални аромати.

Gordon’s с нови аромати за пролет — лято 2020

Публикувано на 2020-04-06 11:40:25

През февруари и март от Gordon’s обявиха старта на новите попълнения към линията от овкусени продукти.

Martini навлязоха в безалкохолния сектор с нов иновационен продукт

Публикувано на 2020-04-03 11:16:01

В началото на март тази година италианската марка вермут Martini ни зарадваха с новината за пускането на пазара на Martini Vibrante и Martini Floreale два вида безалкохолно апаритиво.

Highland Park представи третото си издание от лимитираната серия, посветена на българската история

Публикувано на 2020-04-02 18:20:09

След като миналата година от дeстилерията Highland Park представиха първите две бутилки от лимитираната серия, посветена на легендарни моменти от българската история, на пазара вече е и третото колекционерско издание, което затваря ексклузивната серия, бутилирана специално за България.

Bombay Sapphire с първата си вкусова интерпретация

Публикувано на 2020-03-26 22:46:46

От Bacardi Limited обявиха старта на първият овкусен джин на марката Bombay Sapphire. Името е взаимствано от известния коктейл с вкус на къпини Брамбъл (Bramble).

Джин Hendrick’s с второ лимитирано издание

Публикувано на 2020-03-25 11:59:46

От William Grant & Sons, собственици на супер популярната премиум марка джин Hendrick’s обявиха, по рано този месец, пускането на пазара на Lunar, второ лимитирано издание от серията с импровизации на мастър дистилърката Лесли Грейси — «Cabinet of Curiosities».

Jameson Bow Street 18 Years

Публикувано на 2018-10-25 19:34:40

Джеймисън Боу Стрийт 18 годишен в лимитирана серия от 200 бутилки за българския пазар.

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish - най-новия ирландски уиски шедьовър

Публикувано на 2017-12-21 18:12:45

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish e най-новия ирландски уиски шедьовър на дестилерията Tullamore. Блендът бе представен тази година на Уиски Фест София 2017 и вече е сред любимите уискита на феновете на ирландската кехлибарена течност.

Glenfiddich пренаписва правилата на уискито

Публикувано на 2017-01-30 17:37:03

Glenfiddich — най-награждаваната марка сингъл малцово шотландско уиски в света, с гордост представя Glenfiddich Experimental Series. Новата експериментална серия изразява стремежа на марката да достига отвъд границите на познатото и да ни радва с нови, необичайни и неочаквани вкусове.

Bacardi Limited представиха Tang — първият в света дестилат от чай

Публикувано на 2015-03-23 10:58:24

Bacardi Limited са създали първата в света дестилирана напитка от чаени листа.

Cointreau Blood Orange е най-новото попълнения на най-известната марка портокалов ликьор в света

Публикувано на 2015-03-02 11:31:21

Cointreau (Коантро) разшириха портфолиото си с нова интерпретация на своя именит ликьор. Най-новият продукт на марката е създаден от мастър дестилъра на компанията Бернадет Льонгле и е с доминиращо участие на кори на корсикански червени (кървави) портокали.

От Highland Park представиха Odin, последното издание на Valhalla Collection

Публикувано на 2015-02-28 23:47:21

Най-северната уиски дестилерия в света, Highland Park, представиха Odin, четвъртият и последен представител на сингъл малц серията Valhalla Collection.

Линията 1824 на The Macallan с две нови супер луксозни издания

Публикувано на 2015-02-28 22:50:02

The Macallan 1824 се сдоби този месец с две нови луксозни допълнения без обозначение на годините — The Macallan Reflexion и The Macallan No.6

Kilbeggan пускат сингъл зърнено уиски

Публикувано на 2015-02-12 16:59:04

Kilbeggan 8 YO Single Grain Irish Whiskey е първото единично зърнено уиски на марката Kilbeggan, с което Beam Suntory се присъедини към младата, но силно развиваща се през последните години категория.

От Kilbeggan пуснаха 21 годишно уиски

Публикувано на 2015-01-23 12:06:22

От Kilbeggan Distilling Company обявиха старта на най-старото блендирано ирландско уиски, пускано от дестилерията до момента — Kilbeggan 21 YO.

Jim Beam пускат ново ръжено уиски по стара семейна рецепта

Публикувано на 2015-01-15 13:39:01

Най-известната марка американско уиски в света Jim Beam (Джим Бийм) са използвали забравена семейна рецепта, датираща от преди Сухият режим за създаването на ново ръжено уиски — Jim Beam Pre — Prohibition Style Rye.

Премиум джин от мравки, създаден за «Noma» — най-добрият ресторант в света, е вече на пазара

Публикувано на 2014-11-18 13:10:23

«Anty Gin», чиято рецепта включва дестилат от червени дървесни мравки, който е създаден от Cambridge Distillery и Nordic Food Lab, по поръчка на ресторянт «Noma», вече може да се намери във Великобритания.

Disaronno влезе в супер премиум сегмента с нов продукт, базиран на скоч

Публикувано на 2014-11-10 16:11:58

От Disaronno, най-известната в света марка амарето ликьор лансираха Disaronno Riserva, нов супер премиум продукт, базиран на малцово шотландско уиски.

Jim Beam ще смесват своя бърбън със скоч

Публикувано на 2014-11-06 15:47:33

Beam Suntory обявиха за предстоящото пускане на пазара на ново премиум продукт, микс от Jim Beam бърбън и шотландски малц. Новото хибридно уиски ще излезе през юни 2015 и ще носи името Jim Beam Kentucky Dram.

Diageo лансират хибридна напитка между джин и саке

Ново издание на Laphroaig в чест на приятелите на марката

Публикувано на 2014-10-28 11:40:38

Всяка година Laphroaig създават специално уиски, предназначено за членовете на клуба «Приятели на Laphroaig». Миналата година изненадата бе уиски, завършено в бъчви от Порто. Изданието за 2014 година се нарича Cairdeas Amontillado Edition.

Нов Baileys с вкус на черен шоколад и череши

Публикувано на 2014-10-23 12:38:37

Diageo разшириха гамата от вкусове на популярната си марка ирландски крем ликьор Бейлис с нов продукт — Baileys Chocolate Cherry Irish Cream.

Woodford Reserve ни изненадват с нетрадиционен за бърбън индустрията експеримент

Публикувано на 2014-10-22 12:20:39

Brown-Forman, собственика на марката Woodford Reserve (Уудфорд Ризърв) и винарната Sonoma-Cutrer са си партнирали в създаването на нова лимитирана серия бърбън уиски — Woodford Collection Sonoma-Cutrer Pinot Noir Finish

The Balvenie с три нови луксозни издания

Публикувано на 2014-10-22 10:35:51

Този месец William Grant & Sons пускат три луксозни издания на своята марка сингъл малц скоч The Balvenie (Балваний): Tun 1509, Single Barrel Traditional Oak и Balvenie Cask Fifty 4567.

Нов продукт на Chivas Regal

Публикувано на 2014-10-21 11:45:03

Chivas Brothers (Pernod Ricard) разширяват своята линия от продукти на премиум марката блендиран скоч Chivas Regal, с ново издание — Chivas Regal Extra.

The Glenlivet пуснаха 50 годишно уиски

Публикувано на 2014-10-10 13:02:52

The Glenlivet (Гленливет) стартираха The Winchester Collection — своята първа колекция от 50 годишни сингъл малц уискита.

Patrón Spirits лансират Patrón XO Cafe Incendio, лютив вариант на своя хитов кафе ликьор

Публикувано на 2014-10-07 13:37:23

В отговор на нарастващото търсене на пикантни напитки, Patrón Spirits разшириха своята линия текила ликьори с Patrón XO Cafe Incendio, лютива версия на луксозният кафе ликьор Patrón XO Cafe.

Glenfarclas представиха уиски отлежало в бъчви от фино шери

Публикувано на 2014-10-07 10:55:33

Glenfarclas, именитата семейна дестилерия от Спейсайд представиха Glenfarclas 1966 Fino Sherry, първото уиски, от оформяща се нова серия.

Pumpkin Spice е най-новият ликьор на Bols

Публикувано на 2014-09-12 11:16:09

Lucas Bols представиха Pumpkin Spice, нов ликьор с тиква и подправки, предназначен специално за есенно-зимния сезон.

The Balvenie зарадва колекционерите с две нови 50 годишни малцови уискита

Публикувано на 2014-09-08 18:18:45

От William Grant & Sons обявиха, че ще лансират две нови 50 годишни, сингъл каск издания на дестилерията The Balvenie.

Bowmore пуснаха втората серия от лимитираното си издание Devil’s Cask

Публикувано на 2014-08-18 09:40:15

Айла (Islay) дестилерията Bowmore пуснаха на пазара втората серия от лимитираното и изключително търсено уиски Devil’s Cask.

Jim Beam пуснаха канелено уиски

Публикувано на 2014-08-13 10:56:49

Без много шум по медиите и информационните агенции наскоро по магазините в САЩ се появи най-новият ароматен продукт на марката — Jim Beam Kentucky Fire.

От Енциклопедията…

Италианското Arzente

Кратък обзор на италианското бренди

италианско бренди Vecchia Romagna
1345117336 / twitter: @bgbarman

Един от пионерите в изкуството на дестилацията в световен мащаб бил италианският лекар Тадео Алдероти (Taddeo Alderotti), известен повече като Тадаюс Флорентинус (Thaddaeus Florentinus). Като преподавател в университета в Болоня, той пише добре осмислен трактат De virtutibus ague vitae et eius operationibus (от лат. За свойствата на водата на живота и нейното използване — 1280 г.). В него се описват оборудването и техниките използвани при производство на годно за консумация бренди и чист алкохол, чрез неколкократна повтаряща се дестилация. Като практикуващ лекар, той имал възможността да прилага и двата продукта в различни ситуации. Неговата работа дава незаменим принос за развитието на бренди производството както в Италия, така и в останалите съседни страни.

Истината за една криворазбрана култура

На кратко за аперитивите

Наздравица с аперитив
1345985316 / twitter: @bgbarman

Като понятие, аперитив се използва още от древните гърци и римляни. Според съвременните разбирания, такъв може да  бъде всяко, по възможност сухо, алкохолно питие — от чаша газирано бяло вино, до чиста водка или коктейл. У нас то се използва изключително често, но за съжаление в повечето случаи напълно погрешно. Истина е, че аперитивът е питие сервирано преди храна с цел да се възбуди апетита, а също така е истина, и че повечето от нас (не изключвам и себе си от това число), понякога имат много дълъг аперитив. Тази култура разбира се, варира според региона. Тук на Балканите, храносмилателната ни система явно има нужда от много по голямо стимулиране и затова на масата винаги е забавно.

Защо е меден, «медения месец»

Историята на медовината, традиции и любопитни факти

Гоблен на девойка носеща медовина 1
1346737130 / twitter: @bgbarman

Предполага се, че Думата «меден месец» (или на английски, «honeymoon») води своята история от традициите в древна Англия, където бащата на булката дарявал, в чест на брака, младото семейство с медовина, достатъчна за един месец. Медовина все още се произвеждат във Великобритания, Франция, Полша, както и различни други места по света.

реклама Whiskey Fest 2019
Фрапе смеси Монин неутрален вкус без мляко-330-330

Le Frappe de Monin Non Dairy

Le Frappe de Monin Non Dairy, е част от линията премиум фрапе миксове Le Frappe de Monin, специално създадени за мигновено приготвяне на блендирани замразени коктейли, замразени латета и шоколади, шейкове, смутита и сладоледи.