Sambuca Vaccari Nero®
«Самбука Вакари Неро»
- Категория:
Ликьори и диджестиви - Тип/вид напитка:
С билки и подправки - Група/стил:
Анасонови ликьори - Страна на произход:
Италия - Производител:
Lucas Bols B.V. - Собственик на марката:
Lucas Bols B.V. - Официален представител:
Максиъм България ЕООД - Официална страница:
www.lucasbols.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Алк. съдържание:
38 об. % алк.
Vaccari Sambuca Nero (Самбука Вакари Неро) е тъмно лилав, почти черен на цвят и много вкусен вкусен анасонов ликьор.
Препоръки за сервиране
Наред с лимончелото, самбуката е традиционен италиански деджестив. Този сладък анасонов и леко-пикантен ликьор обикновено се сервира в шот, с три зърна кафе. Трите зърна кафе символизират здраве, богатство и щастие. Истината е, че самото схрускване на кафето след отпиването ни дава перфектно съчетание на вкусовете. Самбуката също традиционно се сервира запалена, но внимавайте горещата чаша да не Ви изгори устните. Vaccari Sambuca Nero прекрасно котрастира спрямо другите напитки при конструирането на шотове.
За Vaccari Sambuca Nero
Vaccari Sambuca Nero е страхотен ликьор, който е част от портфолиото на холандската компания Lucas Bols.
Vaccari Sambuca Nero се получава когато към Sambuca Vaccari се прибави сок от зрели плодове бъз (Sambucus). Резултатът е ликьор с цветовете на нощта, с нюанси на червено и синьо, когато се освети.
Марката Vaccari носи името на Артуро Вакари, създателя на култовия билков ликьор Galliano ликьорът се произвежда две разновидности Vaccari Sambuca и Vaccari Sambuca Nero. Всичките й продукти се приготвя в Италия от Maraschi and Quirici близо до Торино и бутилират в Холандия. Вижте повече за историята на марката Vaccari.