историята на Le Sirop de Monin
Le Sirop de Monin Fruit de la Passion®
«Сироп маракуя на Монин»
- Категория:
Коктейлни миксери сиропи и пюрета - Група/стил:
Коктейлни сиропи - Производител:
Georges Monin S.A. - Собственик на марката:
Georges Monin S.A. - Официален представител:
Авенди ООД - Официална страница:
www.monin.com
- Вид опаковка:
Стъклена бутилка - Размер опаковка:
700 мл - Въглехидрати/захари:
24 гр/30 мл - Минерали:
0% - Трайност:
Виж опаковката
Дегустационни характеристики
Цвят: Наситено оранжев с мътна консистенция
Нос: Силен аромат на маракуя
Вкус: Сладък, но освежаващ, леко киселинен вкус на маракуя и цитруси
Приготвен от страстни плодове от района на Средиземноморието, Le Syrup de Monin Fruit de la Passion (Сироп пъпеш на Монин) е сладка магия с лек тръпчив вкус и тропически аромат, който ще добави на Вашите творения щипка екзотика.
Препоръки
Маракуята не е особено популярен плод и това определено дава предимство, когато търсите нещо ново, с което да впечатлите и изненадате своите гости и клиенти. Използвайте сироп маракуя на Монин за своите смутита, млечни шейкове, замразени коктейли, пуншове, лимонади, чайове, сорбета и десерти.
Сироп маракуя на Монин е приготвен от страстни плодове от региона на Средиземно море.
Накратко за маракуята
Маракуята е вид увивно растение от семейство Страстоцветни (Passifloraceae) с плодове големи колкото яйце. Култивирана в много тропически и умерени райони, маракуята е известна под много екзотични имена като Passion fruit, Maracuyá, Chinola. Обхваща различни сортове, сред които пурпурната и жълтата имат най-голямо приложение в кулинарията и миксологията.
Пурпурната маракуя се отглежда в тропиците и субтропиците, а в по-малки количества — в Австралия, Кения и Южна Африка. Вътрешността й е по-ароматна и с по-голямо съдържание на сок от жълтата.
Жълтата маракуя расте в топли тропически области като Бразилия, Хаваите и Шри Ланка. Тя е по-голяма от пурпурната и съдържа три пъти повече провитамин А, но е с по-високо киселинно съдържание и затова е по-малко подходяща за прясна консумация.
Маракуята е един от най-силно ароматизирани плодове. Той е съставен от множество семена с ярко оранжев цвят и има много характерен екзотичен аромат подобен на мускус и тръпчиво-сладък вкус.
Богато приложение
Силния аромат на маракуята и тръпчив вкус са основното й предимство при при готвянето на коктейли
Приготвянето на вкусни и ароматни коктейли никога не е било лека задача, колкото и лесно да изглежда отстрани. За постигането на балансиран и харесван вкус са нужни не само познаване на напитките, но и на всичко, с което майката природа ни е дарила. Със сиропи, Monin под ръка обаче задачата става много по-лека и постижима.
Не е нужно да сте професионален бариста или барман, за да се възползвате от практически безкрайния списък с аромати предлагани от тази марка.
Те са се погрижили да ви осигурят не само сладост, но и автентичен и натурален аромат. Чрез своите над 120 вида сиропи вие разполагате с най-богатия арсенал от вкусове, с които да експериментирате и се наслаждавайте. С Monin Вашите коктейли (били те и аматьорски), никога няма да останат неоценени. Но това не е всичко. Сиропите на Monin (Монин) се съчетават изключително добре с всякакъв вид напитки. Опитайте се да подсладите и ароматизирате Вашето еспресо, капучино, лате, айс кафе, чай, млечен шейк, тесто за палачинки или кекс, сладолед и безброй други. Само небето е границата, когато става въпрос за възможностите, които ви предлагат сиропите на Monin.
История на марката Monin
Страст за качество и стремеж към съвършенство
Сироп маракуя на Монин и Мохито е една много сполучлива комбинация
През 1912, преди повече от 100 години, въоръжен само с кон, каруца и страст към качеството, 19 годишния предприемач Джордж Монин, основава своя компания и започва да търгува с вина и спиртни напитки. Района, в който той разпространявал своите стоки се разпростирал в радиус от 50 км. около родния му град Бурж.
В миналото, практически всеки град, във Франция имал поне един производител на плодови ликьори, който се възползвал от предоставените от природата богатство. Обсебен от идеята за съвършения продукт, в края на 1930 — тe, Джордж започва да произвежда ароматизирани захарни сиропи. Неговата «Passion de la Qualité» (страст към качество) прави много бързо марката Monin, от малкото френско градче Бурж, лидер в бизнеса при плодовите сиропи. Още през същата година той започва да изнася своите продукти в Европа и Карибския басейн.
8 години след производството на първия си сироп компанията на Джордж Монин, вече продава над 1 млн. бутилки годишно.
Страстта на основателя за предлагане само най-високо качествени продукти се предава на всяко от трите поколения наследници: синът му Павел и внукът му Оливие — които изиграват ключово значение за световния успех на компанията. Павел, който поема юздите на 22 годишна възраст, пътува по целия свят, за да избира само най-добрите естествени съставки и коректни доставчици. През 1993 година неговия син Оливие поема щафетата. Днес той лично одобрява всеки нов продукт на компанията.
В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.
Цялата история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.