историята на Le Sirop de Monin

Le Sirop de Monin Coco®

«Сироп кокос на Монин»

  • Вид опаковка: Стъклена бутилка
  • Размер опаковка: 700 мл
  • Въглехидрати/захари: 24 гр/30 мл
  • Мазнини: 0%
  • Трайност: Виж опаковката

Дегустационни характеристики


Сироп кокос на Монин

Le Syrup de Monin Coconut (Сироп кокос на Монин) носи автентичния и натурален вкус на тропиците. Използвайте го винаги, когато искате да се докоснете до екзотиката на юга.

Препоръки

Кокосът е първият вкус, който ни идва на ум, когато стане дума за тропически коктейли. Добавете го във вашите коктейли, кафе, шейкове и плодови пуншове и си представете, че лежите под някоя кокосова палма. Най-добре се съчетава с ананас.

Кокос-Монин

На санскрит, кокоса се нарича «калпа врикша», което означава «дървото, което задоволява всички потребности на живота».

Накратко за кокоса

Кокосовият орех е плодът на от кокосовата палма, която вирее в повече от 80 тропически и субтропически страни. Представлява средно голям зелен плод, в който има голям орех с три трапчинки. Във вътрешността на ореха има бяла твърда ядлива ядка (копра), и течност (кокосова вода). В действителност всички части на кокосовата палма са полезни по някакъв начин, поради което в държави като Индонезия, Индия и Тайланд, се смята, за крайно необходим икономически ресурс.

Кокоса има силен, изключително доминиращ, но гъвкав вкус, който си подхожда добре както със сладко, така и с горчиво и солено. Освен в кулинарията, кокоса се използва и в козметичната индустрия, тъй като кокосово масло има отлично овлажняващо действие.

Богато приложение

Приготвянето на вкусни и ароматни коктейли никога не е било лека задача, колкото и лесно да изглежда отстрани. За постигането на балансиран и харесван вкус са нужни не само познаване на напитките, но и на всичко, с което майката природа ни е дарила. Със сиропи, Monin под ръка обаче задачата става много по-лека и постижима.

Коктейл със сироп кокос на Монин

Кокосът е един от люимите вкусове при приготвянето на коктейли.

Не е нужно да сте професионален бариста или барман, за да се възползвате от практически безкрайния списък с аромати предлагани от тази марка.

Те са се погрижили да ви осигурят не само сладост, но и автентичен и натурален аромат. Чрез своите над 120 вида сиропи вие разполагате с най-богатия арсенал от вкусове, с които да експериментирате и се наслаждавайте. С Monin Вашите коктейли (били те и аматьорски), никога няма да останат неоценени. Но това не е всичко. Сиропите на Monin (Монин) се съчетават изключително добре с всякакъв вид напитки. Опитайте се да подсладите и ароматизирате Вашето еспресо, капучино, лате, айс кафе, чай, млечен шейк, тесто за палачинки или кекс, сладолед и безброй други. Само небето е границата, когато става въпрос за възможностите, които ви предлагат сиропите на Monin.

История на марката Monin

Страст за качество и стремеж към съвършенство

През 1912, преди повече от 100 години, въоръжен само с кон, каруца и страст към качеството, 19 годишния предприемач Джордж Монин, основава своя компания и започва да търгува с вина и спиртни напитки. Района, в който той разпространявал своите стоки се разпростирал в радиус от 50 км. около родния му град Бурж.

Тропически коктейл със сироп кокос на Монин

КоКокосът е първият вкус, който ни идва на ум, когато стане дума за тропически коктейли.

В миналото, практически всеки град, във Франция имал поне един производител на плодови ликьори, който се възползвал от предоставените от природата богатство. Обсебен от идеята за съвършения продукт, в края на 1930 — тe, Джордж започва да произвежда ароматизирани захарни сиропи. Неговата «Passion de la Qualité» (страст към качество) прави много бързо марката Monin, от малкото френско градче Бурж, лидер в бизнеса при плодовите сиропи. Още през същата година той започва да изнася своите продукти в Европа и Карибския басейн.

8 години след производството на първия си сироп компанията на Джордж Монин, вече продава над 1 млн. бутилки годишно.

Страстта на основателя за предлагане само най-високо качествени продукти се предава на всяко от трите поколения наследници: синът му Павел и внукът му Оливие — които изиграват ключово значение за световния успех на компанията. Павел, който поема юздите на 22 годишна възраст, пътува по целия свят, за да избира само най-добрите естествени съставки и коректни доставчици. През 1993 година неговия син Оливие поема щафетата. Днес той лично одобрява всеки нов продукт на компанията.

В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.

Цялата история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.

автор: bgBarman.bg

ПОКАНА

Заявете пълна презентация на Вашите или представляваните от Вас търговски марки и продукти в единствената ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на напитките в България.

office@bgbarman.com

Коктейлни сиропи

Коктейлните сиропи са незаменима съставка при приготвянето на коктейли. Изберете сред най-добрите марки изброени в енциклопедията на bgbarman
Fabbri Mixybar / Le Sirop de Monin / 1883 / Marie Brizard Bar Syrups / Rose's / YO

Най-сладкото нещо зад бара

Характеристика на коктейлните сиропи
Коктейлни сиропи 2

Известно е, че гранулираната (на кристали) захар не се разтваря лесно в студени напитки или етилов алкохол. Тъй като сиропите са течности, те лесно се смесват с други течности в смесени напитки, което ги прави чудесна алтернатива на кристалната захар навсякъде в индустриалното производство. Това е нормална практика и във всяко домакинство, а в баровете обикновения захарен сироп и ароматизираните сиропи са задължителна част от асортимента.

Що е то захарен сироп?

Сиропи могат да бъдат направени чрез разтваряне на захар във вода или чрез редуциране на естествено сладки сокове като сок от захарна тръстика, сок от сорго (метла), или кленов сок. Царевичен сироп е друга алтернатива приготвена от царевично нишесте, което чрез ензимен процес, се преобразува в захари.

Концентрацията на захар трябва да се приближава до точката на пресищане, но не и да я преминава. Обикновено това е границата между 65 и 67 % от общото тегло. По-ниското съдържание прави сиропа отлична среда за развитието на дрожди и други микроорганизми, а по-голямото до кристализация на част от захарта в условията на промяна на температурата.

Дъвков сироп

Много често в някои рецепти ще видите Gomme syrup. Това е сироп от дъвка или Дъвков сироп. (от фр. gomme — дъвка). Той е съставка, която често се използва в смесени напитки. В Япония се използва като подсладител за айс кафе. Както бар сироп, тя е смес от захар и вода, но има добавена като съставка арабска дъвка, която действа като емулгатор. Дъвковия сироп е с възможно най-високия процент на захар към водата, защото арабската дъвка й пречи да кристализира.

Обикновен захарен сироп

Най-използваните в заведенията, са обикновеният захарен сироп и ароматизираните сиропи. Обикновения захарен сироп може да бъде срещнат с наименованията: бар сироп (bar syrup), течна захар (liquid sugar) обикновен сироп (simple syrup), като всички означават едно и също нещо. Приготвя се чрез разбъркване кристалната захар в топла вода, докато тя се разтвори и след това се охлади. Обикновено, съотношението на захар към водата, може да варира от 1:1 до 2:1. Това, което използвам аз е: една чаша захар към същата чаша вода.

Ароматизирани сиропи

Ароматизираните сиропи представляват гъста и лепкава, изключително сладка течност, приготвена от захар и естествени или изкуствени ароматизатори и вода. При натурално получените сиропи, соковете от плодове или растения се варят със захар до получаването на естествен ароматизиран сироп, а останалите са направени с вода, изкуствени аромати и изключително голямо количество на разтворена захар.

Съвременният пазар е толкова наситен и производителите се надпреварват да предлага всякакви вкусове и аромати, за да отговорят на конкуренцията и разглезените потребители. (без да се обиждате, но всички сме такива, в което разбира се няма нищо лошо, защото така подпомагаме прогреса). Можете да срещнете такива вкусове, които никога няма да си помислите, че могат да съществуват. Като започнем от почти всички плодове, зеленчуци и популярен коктейл до такива като лавандула и бекон. Най-голямото приложение на тези сиропи освен в приготвянето на коктейли е при кафетата. С напредването на изкуството бариста, все повече хора започнаха да се наслаждават на ароматизирани латета. Това е чудесен начин да се поглезите със следобедното си кафе, експериментирайки с различен вкус. Честно казано, който и аромат да изберете няма да сгрешите, но моят любим е с лешник.

Другата страна на медала

Всичко казано до тук отваря темата за броя на калориите. Това определено е недостатък. Но както казва един приятел «две хубав няма» или едното или другото — изборът е Ваш. Кафето има само 4 калории и ако му добавите сироп, всъщност го добавяте около талията си, но ако така или иначе го пиете със захар нямате никакъв проблем. Много марки в момента произвеждат нискокалорични сиропи. Захарта се заменя от заместители, като глицерол и сорбитол или изкуствени подсладители като аспартам, неотам, сукралоза и ацесулфам калий, смесена към сгъстители като поливинилпиролидон или полизахариди като карагенан, ксантанова гума, и целулозни етери. Ако се абстрахираме от цялата тази химия, сиропите без захар не водят до зъбен кариес.

Сиропите могат да съдържат още следните помощни вещества: захар полиоли като глицерол, малтитол и сорбитол; консерванти като парабени и бензоена киселина; антиоксиданти като бутилхидрокситолуен (БХТ); киселини като лимонена киселина, за да се предотврати рекристализацията на захарта; буферни агенти; ароматични агенти и овкусители; багрила; етилов алкохол (3 — 4 об. % алк.).

Как да съхраняваме сиропите?

Когато отворите бутилката, я дръжте по възможност на сухо и тъмно място. Винаги проверявайте за срока на годност и следете за някакви признаци на развала като: промяна на цвета, появата на пяна или кръженето на виненки около него. По добрите производители използват натурални плодове и някои от сиропите са чувствителни за съхранение, ако имат съприкосновение с вода. От личен опит мога да ви споделя, че ако използвате помпа или леяк, при тяхното миене ги подсушете идеално, преди да ги сложите отново на бутилката. Ако в сиропа попаднат няколко капки вода, неговия срок за съхранение рязко се намалява.

Сиропите и коктейлите

Използването на сиропи при приготвянето на коктейли е много широко разпространено. Благодарение на чудесните си аромати и вкусове, те обикновено замаскират много от останалите некачествени съставки (най-често алкохолни). Прекаленото им използване според мен е проява на ниски професионални умения. Няма как един коктейл да не стане вкусен, когато го наситите с ароматни плодови сиропи. Въпреки това аз не отричам използването им, понеже те са чудесни балансьори на вкуса и плътността, но не повече от 20 мл. Пресните сокове са винаги за предпочитане, но те се комбинират много по-трудно, защото при тях трябва се съобразяваме и с други неща. Какъвто и да е Вашият избор нека ви е сладко и наздраве!

автор: bgBarman.bg

ПОКАНА

Заявете пълна презентация на Вашите или представляваните от Вас търговски марки и продукти в единствената ЕНЦИКЛОПЕДИЯ на напитките в България.

office@bgbarman.com