Le Fruit de Monin®

Безалкохолни напитки | Georges Monin S.A.

Плодови пюрета монин заглавна визия

Le Fruit de Monin е линия от натурални плодови пюрета, предназначена за всеки, който иска най доброто и няма излишно време за губене. Тя е създадена като отговор на все по-нарастващото потребителско търсене на здравословни плодови напитки, приготвени с натурални съставки.

Качество и практичност.

Известна в професионалните среди със страстта си към качество, компанията Georges Monin S. A. прави истински пробив в този все по-силно развиващ се сегмент на пазара.

Коктейл с плодово пюре банан на Монини - ББС

С Плодово пюре банан на Монин можете да приготвите чудесна бананова колада или бананово дайкири

Продуктите от серията плодови пюрета на Монин са готови за директно използване, което прави приготвянето на плодови шейкове или коктейли много лесно, бързо и изгодно. Не е необходимо да се добавя захар или нещо друго, те просто имат всичко: натурален вкус, цвят, сладост, аромат и консистенция. Пюретата са направени с минимум 50% плодове, идващи от най-добрите райони на производство.

Линията Le Fruit de Monin се предлага в 9 различни вкуса: червени горски плодове, ягода, малина, праскова, манго, маракуя, банан, кокос, киви.

Коктейл с плодово пюре киви Монини-лонг дринг

С Плодово пюре киви на Монин можете да приготвите освежаващи лимонади.

Иновативното устройство за сипване, с което е оборудвана всяка една бутилка, гарантира прецизност на сипване, хигиена, и лесна употреба и отваряне. Еднолитровите бутилки се вписват чудесно в стандартните спийд ракове и охладители по работните места. Вратовете на всяка от 9 — те вкуса е етикиран в различен цвят за по лесно идентифициране и бързина.

Висока хигиена и богато приложение.

Разполагайки с плодовите пюрета, сиропи, ликьори и фрапе миксове на Монин можете да бъдете спокойни, че не само ще отговорите на високите изисквания за качество на вашите клиенти, но и ще можете да им предложите десетки хиляди различни миксирани напитки, с които да ги впечатлите.

Използването на готови плодови пюрета Ви дава възможност за спазване на високите хигиенни норми. Спестяват ви време, усилия за обработка и пари от оборудване и брак. Плодовите пюрета на Монин имат продължителен срок на съхраняване: 1 година преди отваряне и 2 седмици в отворено състояние.

История на марката Monin

Страст за качество и стремеж към съвършенство

Коктейл с плодовите пюрета на Монини

С Плодовите пюрета на Монин можете да приготвите невероятно вкусни и освежаващи замразени коктейли.

През 1912, преди повече от 100 години, въоръжен само с кон, каруца и страст към качеството, 19 годишния предприемач Джордж Монин, основава своя компания и започва да търгува с вина и спиртни напитки. Района, в който той разпространявал своите стоки се разпростирал в радиус от 50 км. около родния му град Бурж.

В миналото, практически всеки град, във Франция имал поне един производител на плодови ликьори, който се възползвал от предоставените от природата богатство. Обсебен от идеята за съвършения продукт, в края на 1930 — тe, Джордж започва да произвежда ароматизирани захарни сиропи. Неговата «Passion de la Qualité» (страст към качество) прави много бързо марката Monin, от малкото френско градче Бурж, лидер в бизнеса при плодовите сиропи. Още през същата година той започва да изнася своите продукти в Европа и Карибския басейн.

8 години след производството на първия си сироп компанията на Джордж Монин, вече продава над 1 млн. бутилки годишно.

Страстта на основателя за предлагане само най-високо качествени продукти се предава на всяко от трите поколения наследници: синът му Павел и внукът му Оливие — които изиграват ключово значение за световния успех на компанията. Павел, който поема юздите на 22 годишна възраст, пътува по целия свят, за да избира само най-добрите естествени съставки и коректни доставчици. През 1993 година неговия син Оливие поема щафетата. Днес той лично одобрява всеки нов продукт на компанията.

В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.

Цялата история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.

Продукти на марката

автор: bgBarman.bg
реклама Sofia Bar Show

Коктейлни пюрета

Плодовите пюрета са предназначена за всеки, който иска най доброто, държи на бързината, качеството и хигиената. Открийте най-добрите марки и техните продукти.
Le Fruit de Monin / Coco Real.

За екзотика и свежест през цялата година

Характеристика на плодовите пюрета
плодови пюрета на фанкин

В определени случаи приготвянето на коктейли е възпрепятствано от достъпа до качествени пресни плодове. Някои части на света, са благословени и имат в изобилие от тях почти целогодишно. За бармани в по-северните климатични условия, като България, става доста скъпо да се използват пресни (най-вече екзотични) плодове. Дори да ги намерим със сигурност качеството не е същото както при източника. То определено намалява повлияно от транспортирането и съхранението в складове. Какво правим тогава?

Много често като алтернатива, широко се използват редица натъпкани със захар или изкуствени аромати, да ги наречем субстанции, с не съвсем ясно съдържание. Те определено не допринасят за доброто качество на напитката. Случва се те да имат вкус на ароматизатор за тоалетни или шампоан (при положение че често, източника на аромат е един и същ).

За щастие има опция и добрите заведения, които нямат достъп, през зимните месеци, до пресни плодове, или ги купуват скъпо, могат да предлагат целогодишно всичко от менюто си. Това са замразените плодове или пюретата.

Какво в същност представляват те?

Плодовите пюрета се приготвят от фино смелени и пречистени пресни плодове, на които в някои случаи е добавена и захар (макс. 10%). Добавянето на захар, се извършва традиционно за да се консервира продукта. Без нея плодовете се окисляват много по-бързо и срока им на годност намалява. Захарта помага едновременно и за запазването на естествения цвят и аромат и не на последно място прави пюрето с по мека консистенция. Някои по-деликатни плодове като банан, праскова и круша, имат нужда от допълнителна помощ в лицето на аскорбинова киселина (витамин С) и лимонена киселина.

Основно правило при производството на качествени пюрета е да не се използват никакви изкуствени добавки, като багрила и консерванти. Те трябва максимално да се доближават до естествените характеристики на пресните плодове. Плодовите пюрета, за разлика от зеленчуковите са винаги в суров вариант, т.е. не преминават топлинна обработка. Тази им особеност ги разграничава и от плодовите компоти.

Какви са предимствата на плодовите пюрета?

На първо място те са време-спестяващи. Не е нужно да миете, белите и смилате плодовете. Това вече е направено и можете да го използвате веднага, което си е незаменима помощ, когато сте изключително натоварени. Само се замислете, ако трябва да измиете и изчистите от костилките 5 кг. череши.

На второ място причината да използвате готови пюрета е хигиената. При наличието на много работа се изисква подготовка. «Домашно» приготвените заготовки, винаги са се смятали за най-свежия и добър вариант, но ако сте се подготвяли за няколко десетки порции, знаете колко съдове и машини трябва да изцапате, хигиенизирате и следите. Ако за лош късмет на края на деня ви останат излишни, нямате много голям избор освен да ги използвате извънредно в нещо друго или да ги изхвърлите след като започнат да си променят характеристиките. Същевременно производителите на плодови пюрета използват машини, които Вие нямате, а технологичния процес и производствените помещения са обект на постоянен контрол за спазване на високите хигиенни стандарти.

Не трябва да подценяваме и факта, че готовите плодови пюрета, винаги са с едни и същи характеристики, следени от производителя и спазването на точните рецепти е изключително лесно, тъй като не е нужно да се съобразявате с киселинното съдържание на пресните плодове или тяхната захарност. В моите заведения сами приготвяме повечето заготовки, което винаги налага някаква корекция в рецептата им поради различията в характеристиките на пресните плодове.

Не на последно място е богатия изборът. Използвайки плодови пюрета, може да добавите в менюто си плодови дайкирита и шейкове с вкусове на личи, маракуя, кокос...

Всичко това е валидно с едно много важно уточнение. Трябва да използвате проверени и качествени марки, защото ако техният имидж е слаб и вашия много скоро ще стане такъв.

Как да изберем своя доставчик?

За съжаление тук помага само методът на дегустация. Трябва да се абстрахирате от всякакви реклами и лъскави опаковки. Марките представени в енциклопедията на бгбарман са с проверени и с доказани качества. Въпреки всичко последната дума винаги е Вашата. Опитайте от всичко, което се предлага на пазара и изберете това, което отговаря на Вашите стандарти.

Натуралните плодови пюрета, без консерванти трябва да се съхраняват в хладилник при температура 4 — 6 °С и да се изразходват до 3 — 4 дена след отварянето на опаковката. Ако желаете по-голяма трайност, ще трябва да изберете производител, който използва консерванти.

автор: bgBarman.bg
реклама Sofia Bar Show