историята на Le Fruit de Monin

Le Fruit de Monin Strawberry®

«Плодово пюре ягоди на Монин»

  • Вид опаковка: Пластмасова бутилка с леяк
  • Размер опаковка: 1 л

Дегустационни характеристики

Цвят: Рубинено червено с медни отблясъци.
Нос: Интензивен аромат на Средиземноморски зрели ягоди.
Вкус: Освежаващ и сочен вкус на ягода. Леки киселинни нотки.


Приготвен от зрели Средиземноморски ягоди Le Fruit de Monin Strawberry (Плодовото пюре ягоди на Монин), Ви предлага свежестта на пролетта, през цялата година.

Препоръки

Ягодите са един от най-обичаните плодове и като такива те фигурират като водещ вкус и аромат в редица популярни коктейли. С плодовото пюре ягоди на Монин, с лекота можете да приготвите любимите ви ягодово дайкири и ягодова маргарита, пуншове, сорбета и десерти.

Етикет на Плодово пюре горски плодове на Монин

Етикет на Le Fruit de Monin Strawberry

Накратко за ягодите

Ягодата е първият плод на пролетта. Всеки, с нетърпение, очаква края на зимата и най-вероятно това е причината тези малки, сочни и сладки червени плодчета да са толкова обичани.

Дивите ягоди са се използвали за медицински нужди още от римско време. През 14 век във Франция и Италия се появяват и култивирани насаждения на диви ягоди. Първата градинска ягода, такава каквато е познаваме днес е култивирана в Британ, Франция в края на 18 век.

Подовото пюре ягоди на Монин притежава наситен аромат, перфектен вкус и текстура. То се приготвя от зрели Средиземноморски ягоди, по технология, която запазва най-ценните им качества. Естественият вкус на пюрето се подсилва от семенцата на ягодите.

За плодовите пюрета на Монин

Коктейл с плодово пюре ягода на Монини

Плодово пюре ягоди на Монин е вкусна и ароматна натурална съставка на десетки коктейли и шейкове.

Качество и практичност.

Le Fruit de Monin е линия от плодови пюрета, предназначена за всеки, който иска най-доброто и няма излишно време за губене. Тя е създадена като отговор на все по-нарастващото потребителско търсене на здравословни плодови напитки, приготвени с натурални съставки.

Продуктите от серията плодови пюрета на Монин са готови за директно използване, което прави приготвянето на плодови шейкове или коктейли много лесно, бързо и изгодно. Не е необходимо да се добавя захар или нещо друго, те просто имат всичко: натурален вкус, цвят, сладост, аромат и консистенция. Пюретата са направени с минимум 50% плодове, идващи от най-добрите райони на производство.

Линията Le Fruit де Monin се предлага в 9 различни вкуса: червени горски плодове, ягода, малина, праскова, манго, маракуя, банан, кокос, киви.

Иновативното устройство за сипване, с което е оборудвана всяка една бутилка, гарантира прецизност на сипване, хигиена, и лесна употреба и отваряне. Еднолитровите бутилки се вписват чудесно в стандартните спийд ракове и охладители по работните места. Вратовете на всяка от 9 — те вкуса е етикиран в различен цвят за по лесно идентифициране и бързина.

Коктейл с плодовите пюрета на Монини

С Плодово пюре ягоди на Монин можете да приготвите невероятно вкусни и освежаващи замразени коктейли.

Висока хигиена и богато приложение.

Използването на готови плодови пюрета Ви дава възможност за спазване на високите хигиенни норми. Спестяват ви време, усилия за обработка и пари от оборудване и брак. Плодовите пюрета на Монин имат продължителен срок на съхраняване: 1 година преди отваряне и 2 седмици в отворено състояние.

Разполагайки с плодовите пюрета, сиропи, ликьори и фрапе миксове на Монин можете да бъдете спокойни, че не само ще отговорите на високите изисквания за качество на вашите клиенти, но и ще можете да им предложите десетки хиляди различни миксирани напитки, с които да ги впечатлите.

В момента портфолиото на George Monin S.A. включва над 140 продукта, в пет продуктови линии, включително премиум сиропи, ликьори, гурме сосове, плодови шейкове и коктейлни смеси, предлагани в над 140 страни по света.

Интересната история на марката Monin, може да прочетете в профила на компанията George Monin SA, в бизнес каталога на bgbarman.bg.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019

Коктейлни пюрета

Плодовите пюрета са предназначена за всеки, който иска най доброто, държи на бързината, качеството и хигиената. Открийте най-добрите марки и техните продукти.
Le Fruit de Monin / Coco Real.

За екзотика и свежест през цялата година

Характеристика на плодовите пюрета
плодови пюрета на фанкин

В определени случаи приготвянето на коктейли е възпрепятствано от достъпа до качествени пресни плодове. Някои части на света, са благословени и имат в изобилие от тях почти целогодишно. За бармани в по-северните климатични условия, като България, става доста скъпо да се използват пресни (най-вече екзотични) плодове. Дори да ги намерим със сигурност качеството не е същото както при източника. То определено намалява повлияно от транспортирането и съхранението в складове. Какво правим тогава?

Много често като алтернатива, широко се използват редица натъпкани със захар или изкуствени аромати, да ги наречем субстанции, с не съвсем ясно съдържание. Те определено не допринасят за доброто качество на напитката. Случва се те да имат вкус на ароматизатор за тоалетни или шампоан (при положение че често, източника на аромат е един и същ).

За щастие има опция и добрите заведения, които нямат достъп, през зимните месеци, до пресни плодове, или ги купуват скъпо, могат да предлагат целогодишно всичко от менюто си. Това са замразените плодове или пюретата.

Какво в същност представляват те?

Плодовите пюрета се приготвят от фино смелени и пречистени пресни плодове, на които в някои случаи е добавена и захар (макс. 10%). Добавянето на захар, се извършва традиционно за да се консервира продукта. Без нея плодовете се окисляват много по-бързо и срока им на годност намалява. Захарта помага едновременно и за запазването на естествения цвят и аромат и не на последно място прави пюрето с по мека консистенция. Някои по-деликатни плодове като банан, праскова и круша, имат нужда от допълнителна помощ в лицето на аскорбинова киселина (витамин С) и лимонена киселина.

Основно правило при производството на качествени пюрета е да не се използват никакви изкуствени добавки, като багрила и консерванти. Те трябва максимално да се доближават до естествените характеристики на пресните плодове. Плодовите пюрета, за разлика от зеленчуковите са винаги в суров вариант, т.е. не преминават топлинна обработка. Тази им особеност ги разграничава и от плодовите компоти.

Какви са предимствата на плодовите пюрета?

На първо място те са време-спестяващи. Не е нужно да миете, белите и смилате плодовете. Това вече е направено и можете да го използвате веднага, което си е незаменима помощ, когато сте изключително натоварени. Само се замислете, ако трябва да измиете и изчистите от костилките 5 кг. череши.

На второ място причината да използвате готови пюрета е хигиената. При наличието на много работа се изисква подготовка. «Домашно» приготвените заготовки, винаги са се смятали за най-свежия и добър вариант, но ако сте се подготвяли за няколко десетки порции, знаете колко съдове и машини трябва да изцапате, хигиенизирате и следите. Ако за лош късмет на края на деня ви останат излишни, нямате много голям избор освен да ги използвате извънредно в нещо друго или да ги изхвърлите след като започнат да си променят характеристиките. Същевременно производителите на плодови пюрета използват машини, които Вие нямате, а технологичния процес и производствените помещения са обект на постоянен контрол за спазване на високите хигиенни стандарти.

Не трябва да подценяваме и факта, че готовите плодови пюрета, винаги са с едни и същи характеристики, следени от производителя и спазването на точните рецепти е изключително лесно, тъй като не е нужно да се съобразявате с киселинното съдържание на пресните плодове или тяхната захарност. В моите заведения сами приготвяме повечето заготовки, което винаги налага някаква корекция в рецептата им поради различията в характеристиките на пресните плодове.

Не на последно място е богатия изборът. Използвайки плодови пюрета, може да добавите в менюто си плодови дайкирита и шейкове с вкусове на личи, маракуя, кокос...

Всичко това е валидно с едно много важно уточнение. Трябва да използвате проверени и качествени марки, защото ако техният имидж е слаб и вашия много скоро ще стане такъв.

Как да изберем своя доставчик?

За съжаление тук помага само методът на дегустация. Трябва да се абстрахирате от всякакви реклами и лъскави опаковки. Марките представени в енциклопедията на бгбарман са с проверени и с доказани качества. Въпреки всичко последната дума винаги е Вашата. Опитайте от всичко, което се предлага на пазара и изберете това, което отговаря на Вашите стандарти.

Натуралните плодови пюрета, без консерванти трябва да се съхраняват в хладилник при температура 4 — 6 °С и да се изразходват до 3 — 4 дена след отварянето на опаковката. Ако желаете по-голяма трайност, ще трябва да изберете производител, който използва консерванти.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019