Fabbri Mixybar Orzata®
- Категория:
Коктейлни миксери сиропи и пюрета - Тип/вид напитка:
Коктейлни сиропи - Страна на произход:
Италия - Производител:
Fabbri 1905 S.p.A. - Собственик на марката:
Fabbri 1905 S.p.A. - Официален представител:
СофСток ЛТД - Официална страница:
en.cocktail.fabbri1905.com
- Вид опаковка:
Crystal Pet бутилка - Размер опаковка:
1 000 мл
Fabbri Mixybar Orzata (Сироп Фабри Миксибар Орзата или Orgeat, Орджеат) е уникално ароматен концентрат с деликатен бадемов вкус. Той е от онези сиропи, които правят разликата в коктейлите.
…
Препоръки за сервиране
Сиропите от линията Mixybar са идеални за всички видове коктейли. Опитайте в аперитивни, лонг дрингове, млечни шейкове, фрапета, лимонади, студени чайове, смутита, за гарниране на сладоледи, десерти и каквото друго се сетите.
Само няколко капки от Fabbri Mixybar Orzata са достатъчни да дадат на вашата рецепта деликатен бадемов вкус.
Май Тай е най известният коктейл, в който се използва Сироп Оргеат.
За Mixybar Orzata
Оргеат (или орджеат) по същество е сладък сироп, направен от ечемична и бадемова отвара, захар и розова вода или вода от портокалов цвят. Този популярен в миксологията сироп има ясно изразен бадемов вкус и се използва като съставка на много коктейли, най-известният, от които е Май Тай (Mai Tai).
Думата «Orgeat» идва от френски, където ечемика се нарича Orge и буквално означава «направен с ечемик». Испанска дума horchata (орчата) има същия произход, макар че днес двете напитки нямат нищо общо. В Тунис, той се нарича «rozata» и заради белия си цвят и свежия (цветист) вкус обикновено се сервира на сватби и годежи като символ на радостта и чистотата. Подобни напитки има във всяка Средиземноморска страна.
В Италия, напитката се нарича orzata. Там тя традиционно се приготвя със сироп от ароматната смола бензоин. Към него се добавя минимално количество екстракт от горчив бадем. Това прави италианския вариант много по ароматен и с много деликатен бадемов вкус.
Качествени показатели и вкус
Оргеат е невероятен сироп, използвайте го, за да добавите частица загадъчност на всеки традиционен коктейл, като Джин Физ например.
Едно от основните качествени предимства на сиропите Fabbri Mixybar (Фабри Миксибар) са високото плодово съдържание (до 38% сок и пулп) и възможно най-малко добавената захар. Благодарение на това всеки един от продуктите притежава неподправен натурален вкус и изключително силен и богат аромат. Без консерванти!
Mixybar са много силно концентрирани сиропи. Това в комбинация с наситения и натурален аромат позволява използването на много по-малко количество, сравнено с продукти на други марки.
Фабри Миксибар се предлагат в еднолитрови бутилки от висококачествена твърда пластмаса с форма удобна както за бързо наливане, така и за флеър. Бутилките са оборудвани със специална капачка с канал за обиране на остатъчния сироп, предотвратяващ образуването на захарна кристализация и разтичане.
Веднъж отворени, сиропите на Fabbri Mixybar могат да се съхраняват при стайна температура без това да променя качествените им характеристики, до последната капка.
История на Fabbri (Фабри)
Историята на Fabbri започва през 1905 г., когато Дженаро Фабри купува един малък хранителен магазин в Портомаджоре и започва да произвежда ликьори.
Въпреки че най-известния продукт на компанията са невероятните сиропирани черни череши Амарена, «Marena Con frutto», популярни днес като «Amarena Fabbri», днес тя може да се похвали с над 1 200 продукта, диверсифицирани в 17 продуктови и 23 опаковъчни линии и предлагани в 105 страни по света.
Днес Fabbri 1905 се управлява от четирима партньори, братя, сестри и братовчеди - Андреа, Никола, Паоло и Умберто, четвърто поколение на семейството Фабри. Вижте цялата история на Fabbri.
Вижте повече за всеки един от останалите продукти на марката.
Опитайте Fabbri Mixybar Orzata в следните коктейли: