Сиошу

Характеристика сиошу - националната спиртна напитка на Япония
Kanoka / Satsuma Kokumurasaki / Satsuma Tsukasa

Националната спиртна напитка на Япония

Характеристика на Сиошу
Бутилки със Сиошу 880

Сиошу (Shōchū, 焼酎) е японска дестилирана напитка. Тя обикновено се приготвя от ечемик, сладки картофи или ориз, въпреки че понякога се използват и други съставки като кафява захар, елда или кестени.

Обикновено Сиошу съдържа 25 об. % алк., което я прави значително по-слаба, отколкото водката и уискито, но определено е по-силна от вино или саке. Днес при постоянно растящото производство, не е необичайно да се намери и до 35 об. % алк. и да се използва като съставка в смесени напитки.

автор: bgBarman.bg
реклама Whiskey Fest 2019
лого София бар Шоу

Sofia Bar Show 2019

Остават четири дни до Sofia Bar Show, събитие, което със сигурност се очертава да бъде знаково за бар индустрията в България.