
От Jim Beam създадоха ново бяло уиски
От Beam съвсем скоро ще пуснат на пазара, Jacob’s Ghost (Дух на Джейкъб), ново бяло уиски, наречено на основателя на компанията Джейкъб Бийм.
Сиошу (Shōchū, 焼酎) е японска дестилирана напитка. Тя обикновено се приготвя от ечемик, сладки картофи или ориз, въпреки че понякога се използват и други съставки като кафява захар, елда или кестени.
Обикновено Сиошу съдържа 25 об. % алк., което я прави значително по-слаба, отколкото водката и уискито, но определено е по-силна от вино или саке. Днес при постоянно растящото производство, не е необичайно да се намери и до 35 об. % алк. и да се използва като съставка в смесени напитки.
От Beam съвсем скоро ще пуснат на пазара, Jacob’s Ghost (Дух на Джейкъб), ново бяло уиски, наречено на основателя на компанията Джейкъб Бийм.