Боливийска пивоварна пусна бира с кока
Пивоварна в Боливия е разработила иновативно решение за борба с височинната болест — бира, чийто съставка са същите листа, от които се прави кокаин.
Сиошу (Shōchū, 焼酎) е японска дестилирана напитка. Тя обикновено се приготвя от ечемик, сладки картофи или ориз, въпреки че понякога се използват и други съставки като кафява захар, елда или кестени.
Обикновено Сиошу съдържа 25 об. % алк., което я прави значително по-слаба, отколкото водката и уискито, но определено е по-силна от вино или саке. Днес при постоянно растящото производство, не е необичайно да се намери и до 35 об. % алк. и да се използва като съставка в смесени напитки.
Пивоварна в Боливия е разработила иновативно решение за борба с височинната болест — бира, чийто съставка са същите листа, от които се прави кокаин.