1346588281
Ликьори могат да бъдат произведени от всякакви съставки, така, че изборът при плодовите ликьори е огромен. Най-голямата и най-интересна категория при тях обаче е тази, където се използват не самите плодове, а изсушените им кори. Разбира се най-изявените представители на тази категория са цитрусовите плодове. Тези ликьори са може би най-ранните представители на индустрията.
1358542350
Никога няма да забравя, първият ми обяд в Италия с италианци. Това бе най-дългият обяд в живота ми. Беше топъл летен ден на една тераса близо до морето. Свикнал, само да хапвам на бързо и да бързам за работа аз естествено приключих за много кратко време. Моите приятели италианците, обядваха 3 часа. Хранеха се, говореха пиеха вино и се хранеха, стори ми се цяла вечност. Убедих се, че тази нация определено умее да се наслаждава на храната. Тази случка от моя живот сама по себе си не би имала никаква връзка с темата на статията, ако накрая моите сътрапезници не поръчаха десерта. С него пристигнаха и малки чашки пълни с жълта напитка. Това бе моето първо лимончело. Домашно приготвено от съдържателя на ресторанта, то бе много добре изстудено и изглеждаше очарователно в малките чашки. Беше незабравимо. След невероятната паста и всички морски дарове, които бяхме унищожили, това беше като приказка. От този ден, винаги когато съм в Италия и обядвам или вечерям, завършвам с лимончело.