1345059858 / twitter: @bgbarman
Сипвате си шот текила. Навлажнявате с език частта от ръката си, между палеца и показалеца, напръсквате с малко ситна морска сол (много по лека и по вкусна е), след това близвате от нея и обръщате съдържанието на чашата в устата си. Задържате за секунда преди да преглътнете, за да усетите вкуса на текилата. Веднага след това откъсвате със зъби и сдъвквате месестата част на резен лимон или лайм.
1358541088 / twitter: @bgbarman
Сладки, меки, съблазняващи и задоволяващи тайни желания, сметановите (cream) ликьори с изключително голям успех, се наместиха на пазара на алкохолни напитки. За кратко време те се превърнаха в прекрасни десерти и диджестиви, измествайки редица други напитки.
1345985316 / twitter: @bgbarman
Като понятие, аперитив се използва още от древните гърци и римляни. Според съвременните разбирания, такъв може да бъде всяко, по възможност сухо, алкохолно питие — от чаша газирано бяло вино, до чиста водка или коктейл. У нас то се използва изключително често, но за съжаление в повечето случаи напълно погрешно. Истина е, че аперитивът е питие сервирано преди храна с цел да се възбуди апетита, а също така е истина, и че повечето от нас (не изключвам и себе си от това число), понякога имат много дълъг аперитив. Тази култура разбира се, варира според региона. Тук на Балканите, храносмилателната ни система явно има нужда от много по голямо стимулиране и затова на масата винаги е забавно.