Алкохолни напитки

Енциклопедията на BGBARMAN е единствената написана на български език, която е събрала, категоризирала и разказала за над 2 000 марки алкохолни напитки от целия свят.

Лошото дете на цивилизацията

История на алкохола и алкохолните напитки

Древни керамични плочки изобразяващи бира 1
1358540094

Алкохолните напитки са неразривно свързани с човешката история от незапомнени времена. Кога зърнените култури и гроздовите зърна са били преднамерено превърнати в бира и вино никой не знае с абсолютна точност, но със сигурност по времето на фараоните те са били вече много добре установени. Археолозите разкопаващи древните гробници намират в глинени съдове следи и остатъци от бира, а по стените — изрисувани сцени от брането на гроздето и превръщането му във вино.

Двете лица на алкохолните напитки

Какво представлява алкохолът

алкохолизъм
1374054091

В миналото алкохолът се е използвал предимно за медицински цели. Днес го употребяваме просто за да се отпуснем и позабавляваме. Какво трябва да знаем за него, за да не допуснем той да вземе надмощие над нас и превърне забавлението в неприятен и болезнен кошмар.

По темата…

Шотландските уискита и екпертите със златни носове

Характеристика на блендираните скочове

Дегистиране на уиски
1345027428 / twitter: @bgbarman

Що е то Блендирано уиски? Отговорът на този въпрос може да бъде изключително сух и кратък като: блендираното шотландско уиски е меланж от зърнено и малцово уискита, смесени, за да се получи последователна и идентифицирана марка. Разбира се, нещата не винаги са толкова прости в света на алкохолните напитки, защото и тук и най-малките детайли имат значение.

Коктейли за по-малко от 30 секунди

Въведение към премиксираните нискоалкохолни напитки

шейкър и кен RTD
1345982806 / twitter: @bgbarman

Премиксираните и готови за употреба (RTD — ready to drink), ниско алкохолни напитки, са сравнително нов и много дискутиран в световен мащаб дял от алкохолната индустрия. Това, в същност е доста широко понятие и включва огромен кръг от напитки от Студено капучино до коктейл Мохито. В този раздел ще обърнем внимание само на алкохолните премиксирани напитки, а останалите, ще намерят място при безалкохолните.

Мутаж (Mutage)

Технологията за производство на винените аперитиви

Най големия кадус
1346137476 / twitter: @bgbarman

Със своите прекрасни и вкусни зърна, гроздето е сред най-желаните плодове. При производството на вино обаче плодовият аромат често изчезва, по време на ферментацията или поне претърпява промяна. Назад във времето през 13 век доктор и рицар от ордена на Тамплиерите, прави едно от може би, най-големите открития в алкохолната индустрия.

реклама Sofia Bar Show

Прекомерната употреба на алкохол води до пристрастяване и сериозни заболявания!

Консумирайте с удоволствие и мярка!

Ил Розе 330

il Rosé

Създадено като леко, ежедневно, социално питие il Rosé, част от линията IL на именитата италианска марка Mionetto (Мионето), е съвременно и модно вино предназначено за партита.