1344925419 / twitter: @bgbarman
Зърното е основната суровина за производството на уиски. Това разбира се е много общо казано, тъй като под тази дума различаваме ечемик, царевица, пшеница, ръж и пр. др. култури.
1345985316 / twitter: @bgbarman
Като понятие, аперитив се използва още от древните гърци и римляни. Според съвременните разбирания, такъв може да бъде всяко, по възможност сухо, алкохолно питие — от чаша газирано бяло вино, до чиста водка или коктейл. У нас то се използва изключително често, но за съжаление в повечето случаи напълно погрешно. Истина е, че аперитивът е питие сервирано преди храна с цел да се възбуди апетита, а също така е истина, и че повечето от нас (не изключвам и себе си от това число), понякога имат много дълъг аперитив. Тази култура разбира се, варира според региона. Тук на Балканите, храносмилателната ни система явно има нужда от много по голямо стимулиране и затова на масата винаги е забавно.
1369734049 / twitter: @bgbarman
Ако трябва да бъдем едновременно прецизни и лаконични ще определим тази скандинавска алкохолна напитка просто като нещо средно между ароматизирана водка и джин и няма да сме далече от истината. Обикновено обаче ние не обичаме да сме лаконични и ще кажем малко повече от това, защото има детайли, които си заслужва да бъдат казани.