Абсент

Absente / Angélique Verte Suisse / Berthe de Joux / Doubs Mystique Carte d'or / Grande Absente / Kübler / La Capricieuse / La Clandestine / Pernod / Perroquet / Recette Marianne / Roquette 1797 / Sauvage 1804 / Un Emile

В кухнята на най–скандалното питие

Производство на абсент

Съставки за Абсент пелин
1344943455

От еликсир до модерно питие, напаст за обществото на 19 век и днес отново класически аперитив, абсента има дълга и интересна история. Рецептата за неговото производство обаче е една. Разбира се, под влияние на времето и различните производители, тя търпи незначителни вариации. За повече от 200 години всеки един е премахвал това, което не му допаднало и е добавял нещо от себе си. В момента на пазара има приблизително 200 марки, които в голяма степен следват рецептата на сестрите Хенрайот (Henriot).

Еликсира на сестрите Хенрайот, който завладява Франция

История на абсента — I част

Приготвяне на Абсент в чаша - бял фон
1359012774

Анасоновите напитки са изключително популярен аперитив, особено в Средиземноморските страни и на Балканите. Днес пастис, перно, раки, узо, чинчон се сипят в изобилие в облачни жълти, светло зелени и бели цветове, но нито една от тях не е скандализирала така света както абсента в края на 19 век.

Проклятието на Зелената Фея

История на абсента — II част

Зелената фея 2
1359000251

През средата на 19 век производството и консумацията на абсент се разраства, лавинообразно. Консумацията във Франция надхвърля 220 милиона литра годишно и отваря «Кутията на Пандора».

реклама Whiskey Fest 2019
Текила Сауца Лого

Sauza

Sauza (Сауца) е една от знаменитите марки текила, с огромен принос за развитието на категорията.