Как да приготвим сладко-кисел микс

Сладко-киселият микс, приготвен от захар и лимонов сок, е важна и необходима съставка за приготвянето на култовия коктейл Маргарита и безброй други напитки.

бутилка сладко кисел микс

Сладко-киселият микс, приготвен от захар и лимонов сок, е важна и необходима съставка за приготвянето на култовия коктейл Маргарита и безброй други напитки.

Въпреки че винаги можете да си закупите премиксиран сладко-кисел микс (Sweet & Sour Mix), ако държите на качеството на Вашите коктейли, е за препоръчване да си го приготвите сами. Можем да изтъкнем няколко причини за това:

Предимства на лично приготвения

При производството на премиксираните бутилирани миксери се използват изкуствени подсладители и консерванти.

Често готовите премиксирани миксери са твърде сладки или твърде кисели.

Може би най-важната причина да си го приготвите сами е, че ще Ви излезе доста по-евтино.

Недостатъци на лично приготвения

Ако трябва да бъдем честни има и един-два недостатъка:

Домашно приготвения сладко-кисел микс е с по-малка трайност от готовите. В хладилник можете да го съхранявате около 1 седмица.

Поради това, че всеки път лимоните, които ще използвате, идват с различна степен на зрялост и киселинност, за да постигнете постоянен вкус, ще трябва да следите и коригирате пропорциите на рецептата. Но това условие е само за педанти като мен.

Рецепта и техника на приготвяне

За да направите сладко-кисел микс следвайте следната рецептата:

чаши хай-бол прясно изцеден лимонов сок (получава се от приблизително 1 кг. лимони)

2 чаши хай-бол вода

1 чаша хай-бол захар

Изсипете всички съставки в блендера и включете на най-ниската скорост. Оставете няколко минути сместа да се хомогенизира и пресипете в контейнер за сок (джусър). Затворете плътно с капака на джусъра и съхранявайте в хладилник.

Важно!

Никога не смесвайте партидите. Винаги наливайте прясно приготвения микс в чист контейнер.

Може да срещнете и други рецепти, в които захарния сироп (водата и захарта) е в по голямо количество. Повярвайте икономията е незначителна и не си заслужава. Аз използвам тази рецепта повече от 10 години и гарантирам, че ще останете доволни.

Успех!

автор: bgBarman.bg

Как да направим разни неща

Как да приготвим захарен сироп

Simple syrup

Захарен сироп 330-330
1349336413

Известно е, че гранулираната (на кристали) захар не се разтваря лесно в студени напитки или етилов алкохол. Тъй като сиропите са течности, те лесно се смесват с други течности, което ги прави чудесна алтернатива на кристалната захар и задължителна част от стоковата наличност на всеки бар.

Как да приготвим сладко-кисел микс

Sweet & Sour Mix

бутилка сладко кисел микс
1349336488

Сладко-киселият микс, приготвен от захар и лимонов сок, е важна и необходима съставка за приготвянето на култовия коктейл Маргарита и безброй други напитки.

реклама Whiskey Fest 2019
Сироп Фабри Миксибар Пъпеш

Fabbri Mixybar Melonе

Fabbri Mixybar Melonе (сироп Фабри Миксибар Пъпеш) е нежно докосване до топлото лято.