1345039845
Спомням си младежките години (не бяха чак толкова отдавна), когато по купони всички пиехме джин с тоник. Не знам защо точно джин. Може би защото си мислехме, че е по-леко питие, може би защото беше модерно, а може би защото ни харесваше комбинацията с тоник или фанта лимон. Едва ли тогава някой от нас си е задавал въпроса какво всъщност представлява джинът, от какво се прави и каква е неговата история. Единственото, за което съм сигурен е, че го харчехме в големи количества. Днес продължавам да съм му почитател, но вече във вид на много сухо мартини (което разбира се си е почти чист джин), но едва ли защото знам много повече. Просто в него има нещо, което го прави специален.
1374054091
Още древните монаси установяват, че с добавянето на захар анасоновите отвари се превръщат от лекарство в напитка доставящо завладяващо удоволствие. Докато високоалкохолните анасонови напитки са чудесни аперитиви, то нетолкова силните, но изключително сладки анасонови ликьори като самбука, анисета и чинчон са един от най-подходящите диджестиви, за които може да се сетите.
1367489628
С течение на времето много от лечебните билкови отвари, започват да се превръщат в напитки предимно за удоволствие. Една група, обаче стриктно се придържа към основното си предназначение. Това са горчивките.