1346409657
Напитките въздействащи ни тонизиращо и ободряващо обхващат различни по вид и състав продукти, но тези, които са най-популярни и широко използвани в световен мащаб са: кафето, чая и какаото.
Въведение в света на ободрителните напитки
Напитките въздействащи ни тонизиращо и ободряващо обхващат различни по вид и състав продукти, но тези, които са най-популярни и широко използвани в световен мащаб са: кафето, чая и какаото.
За активните вещества в кафето, чая и какаото
За активните вещества в кафето, чая и какаото
За ползите и вредите от консумацията на ободряващи напитки са изписани километри статии и мнения. Като човек приготвил десетки хиляди такива напитки, съм последният, който ще Ви съветва дали да пиете кафе, чай, какао, да ядете шоколад, или да се отдадете на пост и молитви. Моята задача е да ви подготвя какво да очаквате при консумацията им и да ви помогна да изберете марката, която най-добре би прилягала на Вашия вкус.
Състав и свойства на какаото
Терапевтичните свойства на какаото и шоколада са били известни още през XVI век. Те са били използвани като лечебно средство за различни болести, но не рядко съвременната медицина обръща сериозно внимание на вредите, които те са способни да нанесат на организма ни. Нищо ново. Едните казват яж, а другите стоп, недей.
Характеристика на ароматизираните кафета
Повечето от Вас, най-вероятно ще се учудят на този въпрос, и аз чудесно разбирам защо. Кафето има един единствен аромат и той разбира се е на кафе. Да, но ако не сте забелязали пазарът е пренаситен с какво ли не и особено в по-развитите страни, конкуренцията е жестока, което кара търговците постоянно изстрелват нови предизвикателства, за да привлекат вниманието на потребителите. Ароматизираните кафета са една от тези глезотии.
Произход и история на разтворимото кафе
Надали има някой, който да не е опитвал разтворимо кафе. Особено след всички реклами около комбинациите 3 в 1. Помня, че когато за първи път се появи в България, беше толкова модерно, че се подаряваше като луксозен подарък, основно на хора, които са ти свършили някаква услуга. Тогава го смесвахме със захар и малко вода и бъкахме около 5 минути, докато се получеше гъста пяна, която изчезваше буквално за 1 минута след доливането на гореща вода. Не знам защо, но този ритуал определено много ме кефеше.
Този месец William Grant & Sons за пореден път се записаха със златни букви в историята на шотландското уиски.