Алкохолни напитки

Енциклопедията на BGBARMAN е единствената написана на български език, която е събрала, категоризирала и разказала за над 2 000 марки алкохолни напитки от целия свят.

Лошото дете на цивилизацията

История на алкохола и алкохолните напитки

Древни керамични плочки изобразяващи бира 1
1358540094

Алкохолните напитки са неразривно свързани с човешката история от незапомнени времена. Кога зърнените култури и гроздовите зърна са били преднамерено превърнати в бира и вино никой не знае с абсолютна точност, но със сигурност по времето на фараоните те са били вече много добре установени. Археолозите разкопаващи древните гробници намират в глинени съдове следи и остатъци от бира, а по стените — изрисувани сцени от брането на гроздето и превръщането му във вино.

Двете лица на алкохолните напитки

Какво представлява алкохолът

алкохолизъм
1374054091

В миналото алкохолът се е използвал предимно за медицински цели. Днес го употребяваме просто за да се отпуснем и позабавляваме. Какво трябва да знаем за него, за да не допуснем той да вземе надмощие над нас и превърне забавлението в неприятен и болезнен кошмар.

По темата…

Дестилацията на уиски, традиция и изкуство

Производство на уиски — Част 4

Казан за уиски
1344925637 / twitter: @bgbarman

Дестилацията на уиски е процес, който никой не би могъл да унифицира. Не защото е изключително сложно, а поради това, че различните видове уиски имат своя собствена технология. Независимо от това обаче, всичко започва от малцово уиски, което не случайно е най-добре развито в Шотландия.

Силни, ароматни и вкусни

Истината за ароматизираните водки

Шотове с ароматизирана водка
1345035350 / twitter: @bgbarman

Последните години сме свидетели на изключително производство на ароматизирани водки. Поради този факт, повечето от вас може би си мислят, че това съвременно течение е нещо ново и модерно. Модерно да, но в никакъв случай не бих казал ново.

Crème de Cassis — частица френско гостоприемството

Ликьори от касис

ликьор Крем де касис
1345441359 / twitter: @bgbarman

В миналото Crème de Cassis е бил на свободен достъп в кафенетата на цяла Франция, т.е напълно безплатен. Също като захарта, той се използвал за добавяне на аромат към напитките, тъй като тогава никой не пиел питиета чисти. И сега той върви чудесно не само с вино, шампанско, вермут и безалкохолни напитки, но и е подходяща добавка към десерти като сладолед, кексове, дори прекрасно допълва маринати за месо.

реклама Whiskey Fest 2019

Прекомерната употреба на алкохол води до пристрастяване и сериозни заболявания!

Консумирайте с удоволствие и мярка!

Контейнер за гарнитури 1

Контейнер за гарнитури

Контейнерът за гарнитури е много ценен аксесоар за барове, където обикновено се приготвят повечко коктейли.