1344925637 / twitter: @bgbarman
Дестилацията на уиски е процес, който никой не би могъл да унифицира. Не защото е изключително сложно, а поради това, че различните видове уиски имат своя собствена технология. Независимо от това обаче, всичко започва от малцово уиски, което не случайно е най-добре развито в Шотландия.
1345035350 / twitter: @bgbarman
Последните години сме свидетели на изключително производство на ароматизирани водки. Поради този факт, повечето от вас може би си мислят, че това съвременно течение е нещо ново и модерно. Модерно да, но в никакъв случай не бих казал ново.
1345441359 / twitter: @bgbarman
В миналото Crème de Cassis е бил на свободен достъп в кафенетата на цяла Франция, т.е напълно безплатен. Също като захарта, той се използвал за добавяне на аромат към напитките, тъй като тогава никой не пиел питиета чисти. И сега той върви чудесно не само с вино, шампанско, вермут и безалкохолни напитки, но и е подходяща добавка към десерти като сладолед, кексове, дори прекрасно допълва маринати за месо.