Jägermeister Herb Liqueur®
«Йегермайстер билков ликьор»
- Категория:
Високоалкохолни напитки - Тип/вид напитка:
Ликьори и диджестиви - Група/стил:
Горчивки - Страна на произход:
Германия - Производител:
Mast-Jägermeister SE - Собственик на марката:
Mast-Jägermeister SE - Официален представител:
Селектед Брандс Ко ООД - Официална страница:
www.jagermeister.com
- Вид опаковка:
Сътклена бутилка - Размер опаковка:
1 000 мл; 700 мл - Алк. съдържание:
35 об.% алк.
Без съмнение Jägermeister е ликьор с неподражаем вкус и световна известност. Създаден през 1934 г., в неговата строго пазена в тайна рецепта влизат 56 различни натурални съставки: билки, растения, корени и плодове от цял свят.
Производство на Jägermeister
Производството на Jägermeister се основава на 56 различни растения, между които екзотични билки, редки подправки, цветове, корени и плодове, събрани от всички части на света.
«Ние използваме кардамон от Гватемала, звездовиден анасон от Виетнам, Цейлонска канела от Шри Ланка, шафран от Испания, кори от горчиви портокали от Парагвай» заявява Д-р Финке, технолог и мениджъл на сухите съставки на марката и открехва леко вратата на тайните: «Уникалният вкус на Jägermeister се основава на отлична хармония от най-важните четири вкусови компонента звездовиден анасон, кори от цитрусови плодове, горчиви треви и джинджифил. Всички останали компоненти играят поддържаща роля.»
При пристигането суровините се подлагат на строг контрол на качеството в централата във Волфенбутел, Германия, след което ръчно се претеглят в съответствие с оригинална рецепта, смилат, смесват и накрая, накиснат в етилов алкохол, в контейнери от неръждаема стомана. Растения също претърпят лек студен процес на екстракция, при който за разтворители се използват алкохол и вода. След пет до шест седмици, киснене, процесът е завършен и екстрактите се смесват, за да образуват базовата съставка на ликьора. Тази смес се съхранява в продължение на още 9 — 12 месеца в дъбови бъчви, някои от тях достатъчно стари, за да ги наречем древни.
Избата в Волфенбутел съдържа 445 бъчви с мамутски размери от 2 000 до 24 000 литра.
«Дървените бъчви са не само ръчно изработени шедьоври, те са истински актив на нашата компания. Всяка продадена бутилка Jägermeister излиза от тук», добавя д-р Финке. По време на матурацията, технолога постоянно проверява развитието на екстракта, докато накрая прецени, че желания и определено сложен вкус е достигнат.
Преди крайния продукт да се декантира в емблематичната зелената бутилка, хармонизирания от съхранение в дъбови бъчви базов екстракт се смесва, по рецепта, със захарен сироп, карамел, неутрален алкохол и пречистена вода.
Целият производствен процес е под постоянно наблюдение от страна на вътрешни лаборатории и дегустационни комисии, единственият начин да се гарантира, обичайното за продукта високо качество. Една партида преминава през общо 383 проверки на качеството преди дори една единствена бутилка с Jägermeister да може да напусне завода.
Отличителната бутилка
Още от самото начало, Курт Маст, откривателя на ликьора, решава, че освен високото си качество неговия продукт, трябва да притежава и отличителна и стабилна бутилка. За да избере най-подходящата той постави няколко различни модела на тест чрез счупване. В кухнята на своя дома, Курт пускал от високо всяка една от бутилките върху твърдия дървен под. Така намерил най-надеждният модел. Ако прочетете историята на марката ще разберете, че зеления цвят на булката е съвсем естествено решение. Той е най-близкият до ловците, неговата първа целева група потребители.
Предложения за сервиране
Jägermeister е ликьор, на който може да се насладите по различни начини. От компанията препоръчват той да се пие на леденостудени шотове, но Вие можете да го използвате и като съставка на коктейли или като миксер в комбинация с тоник, газирана вода или друга безалкохолна напитка.
За да се насладите максимално на натуралния му вкус винаги дръжте своята бутилка в хладилника, а чашите във фризера.
Наздраве!