1344925637
Дестилацията на уиски е процес, който никой не би могъл да унифицира. Не защото е изключително сложно, а поради това, че различните видове уиски имат своя собствена технология. Независимо от това обаче, всичко започва от малцово уиски, което не случайно е най-добре развито в Шотландия.
1346671813
От историята знаем, че култивирането на зърнени култури и получаването от тях на хляб и алкохолни напитки вървят ръка за ръка. През своя хилядолетен път обаче не всички са придобили славата и известността на водката и джина. Наименования като Корн (Korn), Байжиу (Baijiu, 白酒), Сиошу (Shōchū, 焼酎), Сожу (Soju, 燒酒) и разбира се Аквавит (Akvavit, Aquavit или Akevitt), са изключително популярни локално в държавите, където се произвеждат, но в глобален мащаб много малко хора знаят за какво иде реч.
1395216217
Вече повече от 300 години ромовете «Демерара» се славят като най-добрите в света, при повечето спиртни напитки техните производители наблягат на традициите, тероара, съставките или високите технологии. Тук в Гвиана те също са от значение, но истината е, че до голяма степен всичко се дължи на няколко уникални дървени дестилатора.