Джин Бомбай Брамбъл

Bombay Sapphire с първата си вкусова интерпретация

От Bacardi Limited обявиха старта на първият овкусен джин на марката Bombay Sapphire. Името е взаимствано от известния коктейл с вкус на къпини Брамбъл (Bramble).

Миналото лято доста джин марки усетиха тренда на възход на микса Джин и Тоник и набързо създадоха първите си овкусени вариации, но основно под знака на розовото. След спокойствието на няколко зимни месеца на творческо инжинерство повечето брандове обявиха старта на истински шедьоври. Сред тях явно ще е и Bombay Bramble.

Модата на овкусените джинове започна. Дано да можем да я яхнем това лято зад бара, а не у дома.

При създаването на новия продукт Ивано Тонути, майстор бонанист и д-р Анне Брок, майстор на дестилацията на Bombay Sapphire, за Bramble са използвали натурална инфюзия на зрели къпини и малини.

За разлика от повечето овкусени джинове Bombay Bramble няма добавена захар. И това е изключително добро решение, защото в противен случай, нямаше да имаме възможността да се насладим на ефирния вкусов профил на джин Bombay Sapphire. Това което не ми допада е алкохолното съдържание от 37.5% алк. Вярвам, че технологията на дестилация на точно този марка може да се пребори с овкусен продукт с повече сила на духа. Не, не съм го опитал още, а само разсъждавам, но тръпна от нетърпение, защото харесвам Bombay Sapphire и обожавам коктейла Брамбъл.

Най-вероятно се усетихте, че този вкус вече има своя голям успех покрай вече утвърдения и у нас джин Brockmans. Борбата на джин сцената тази година се очаква да е жестока. Очаквайте скоро статия с пълния списък на новите джинове, които ще се установят трайно на нашия пазар.

Bombay Sapphire е предвиден да бъде част от постоянниото портфолио на марката. В разговор с бранд мениджъра на компанията за България стана известно, че Bombay Bramble е предвиден да се появи още това лято и на нашия пазар. Разбира се, ако генерал Мутафчийски го пусне.


26 Март 2020 / 22:49
автор: bgBarman.bg

Последно в Нови продукти

Френската връзка на The Balvenie

Публикувано на 2022-09-28 12:06:36

The Balvenie French Oak 16 YO е част от серия THE BALVENIE CASK FINISH включваща уискита с отличителен характер, плод на последователно отлежаване в два вида прецизно селектирани бъчви. Процесът е познат като «двойно отлежаване»

HENDRICK’S NEPTUNIA — магически докоснат от морето

Публикувано на 2022-05-16 13:12:25

Създаден под вещото ръководство на Лесли, Hendrick’s, NEPTUNIA е магически докоснат от морето.

Вкусът на лятото през погледа на новия джин VERANO

Публикувано на 2020-09-23 15:27:45

Лятото е към края си и, но както обичаме да казваме винаги е време за един ободряващ джин и тоник.

Цветен сън в лятна нощ

Публикувано на 2020-06-24 14:08:13

Представяме ви джин Hendrick’s Midsummer Solstice, вдъхновен от лятното слънцестоене. Hendrick’s Midsummer Solstice e най-новото, лимитирано творение на мастър дистилърът на популарната марка Hendrick’s, Лесли Грейси приветства лятото чрез своите неповторими флорални аромати.

Gordon’s с нови аромати за пролет — лято 2020

Публикувано на 2020-04-06 11:40:25

През февруари и март от Gordon’s обявиха старта на новите попълнения към линията от овкусени продукти.

Martini навлязоха в безалкохолния сектор с нов иновационен продукт

Публикувано на 2020-04-03 11:16:01

В началото на март тази година италианската марка вермут Martini ни зарадваха с новината за пускането на пазара на Martini Vibrante и Martini Floreale два вида безалкохолно апаритиво.

Highland Park представи третото си издание от лимитираната серия, посветена на българската история

Публикувано на 2020-04-02 18:20:09

След като миналата година от дeстилерията Highland Park представиха първите две бутилки от лимитираната серия, посветена на легендарни моменти от българската история, на пазара вече е и третото колекционерско издание, което затваря ексклузивната серия, бутилирана специално за България.

Джин Hendrick’s с второ лимитирано издание

Публикувано на 2020-03-25 11:59:46

От William Grant & Sons, собственици на супер популярната премиум марка джин Hendrick’s обявиха, по рано този месец, пускането на пазара на Lunar, второ лимитирано издание от серията с импровизации на мастър дистилърката Лесли Грейси — «Cabinet of Curiosities».

Jameson Bow Street 18 Years

Публикувано на 2018-10-25 19:34:40

Джеймисън Боу Стрийт 18 годишен в лимитирана серия от 200 бутилки за българския пазар.

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish - най-новия ирландски уиски шедьовър

Публикувано на 2017-12-21 18:12:45

Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish e най-новия ирландски уиски шедьовър на дестилерията Tullamore. Блендът бе представен тази година на Уиски Фест София 2017 и вече е сред любимите уискита на феновете на ирландската кехлибарена течност.

Glenfiddich пренаписва правилата на уискито

Публикувано на 2017-01-30 17:37:03

Glenfiddich — най-награждаваната марка сингъл малцово шотландско уиски в света, с гордост представя Glenfiddich Experimental Series. Новата експериментална серия изразява стремежа на марката да достига отвъд границите на познатото и да ни радва с нови, необичайни и неочаквани вкусове.

Bacardi Limited представиха Tang — първият в света дестилат от чай

Публикувано на 2015-03-23 10:58:24

Bacardi Limited са създали първата в света дестилирана напитка от чаени листа.

Cointreau Blood Orange е най-новото попълнения на най-известната марка портокалов ликьор в света

Публикувано на 2015-03-02 11:31:21

Cointreau (Коантро) разшириха портфолиото си с нова интерпретация на своя именит ликьор. Най-новият продукт на марката е създаден от мастър дестилъра на компанията Бернадет Льонгле и е с доминиращо участие на кори на корсикански червени (кървави) портокали.

От Highland Park представиха Odin, последното издание на Valhalla Collection

Публикувано на 2015-02-28 23:47:21

Най-северната уиски дестилерия в света, Highland Park, представиха Odin, четвъртият и последен представител на сингъл малц серията Valhalla Collection.

Линията 1824 на The Macallan с две нови супер луксозни издания

Публикувано на 2015-02-28 22:50:02

The Macallan 1824 се сдоби този месец с две нови луксозни допълнения без обозначение на годините — The Macallan Reflexion и The Macallan No.6

Kilbeggan пускат сингъл зърнено уиски

Публикувано на 2015-02-12 16:59:04

Kilbeggan 8 YO Single Grain Irish Whiskey е първото единично зърнено уиски на марката Kilbeggan, с което Beam Suntory се присъедини към младата, но силно развиваща се през последните години категория.

От Kilbeggan пуснаха 21 годишно уиски

Публикувано на 2015-01-23 12:06:22

От Kilbeggan Distilling Company обявиха старта на най-старото блендирано ирландско уиски, пускано от дестилерията до момента — Kilbeggan 21 YO.

Jim Beam пускат ново ръжено уиски по стара семейна рецепта

Публикувано на 2015-01-15 13:39:01

Най-известната марка американско уиски в света Jim Beam (Джим Бийм) са използвали забравена семейна рецепта, датираща от преди Сухият режим за създаването на ново ръжено уиски — Jim Beam Pre — Prohibition Style Rye.

Премиум джин от мравки, създаден за «Noma» — най-добрият ресторант в света, е вече на пазара

Публикувано на 2014-11-18 13:10:23

«Anty Gin», чиято рецепта включва дестилат от червени дървесни мравки, който е създаден от Cambridge Distillery и Nordic Food Lab, по поръчка на ресторянт «Noma», вече може да се намери във Великобритания.

Disaronno влезе в супер премиум сегмента с нов продукт, базиран на скоч

Публикувано на 2014-11-10 16:11:58

От Disaronno, най-известната в света марка амарето ликьор лансираха Disaronno Riserva, нов супер премиум продукт, базиран на малцово шотландско уиски.

Jim Beam ще смесват своя бърбън със скоч

Публикувано на 2014-11-06 15:47:33

Beam Suntory обявиха за предстоящото пускане на пазара на ново премиум продукт, микс от Jim Beam бърбън и шотландски малц. Новото хибридно уиски ще излезе през юни 2015 и ще носи името Jim Beam Kentucky Dram.

Diageo лансират хибридна напитка между джин и саке

Ново издание на Laphroaig в чест на приятелите на марката

Публикувано на 2014-10-28 11:40:38

Всяка година Laphroaig създават специално уиски, предназначено за членовете на клуба «Приятели на Laphroaig». Миналата година изненадата бе уиски, завършено в бъчви от Порто. Изданието за 2014 година се нарича Cairdeas Amontillado Edition.

Нов Baileys с вкус на черен шоколад и череши

Публикувано на 2014-10-23 12:38:37

Diageo разшириха гамата от вкусове на популярната си марка ирландски крем ликьор Бейлис с нов продукт — Baileys Chocolate Cherry Irish Cream.

Woodford Reserve ни изненадват с нетрадиционен за бърбън индустрията експеримент

Публикувано на 2014-10-22 12:20:39

Brown-Forman, собственика на марката Woodford Reserve (Уудфорд Ризърв) и винарната Sonoma-Cutrer са си партнирали в създаването на нова лимитирана серия бърбън уиски — Woodford Collection Sonoma-Cutrer Pinot Noir Finish

The Balvenie с три нови луксозни издания

Публикувано на 2014-10-22 10:35:51

Този месец William Grant & Sons пускат три луксозни издания на своята марка сингъл малц скоч The Balvenie (Балваний): Tun 1509, Single Barrel Traditional Oak и Balvenie Cask Fifty 4567.

Нов продукт на Chivas Regal

Публикувано на 2014-10-21 11:45:03

Chivas Brothers (Pernod Ricard) разширяват своята линия от продукти на премиум марката блендиран скоч Chivas Regal, с ново издание — Chivas Regal Extra.

The Glenlivet пуснаха 50 годишно уиски

Публикувано на 2014-10-10 13:02:52

The Glenlivet (Гленливет) стартираха The Winchester Collection — своята първа колекция от 50 годишни сингъл малц уискита.

Patrón Spirits лансират Patrón XO Cafe Incendio, лютив вариант на своя хитов кафе ликьор

Публикувано на 2014-10-07 13:37:23

В отговор на нарастващото търсене на пикантни напитки, Patrón Spirits разшириха своята линия текила ликьори с Patrón XO Cafe Incendio, лютива версия на луксозният кафе ликьор Patrón XO Cafe.

Glenfarclas представиха уиски отлежало в бъчви от фино шери

Публикувано на 2014-10-07 10:55:33

Glenfarclas, именитата семейна дестилерия от Спейсайд представиха Glenfarclas 1966 Fino Sherry, първото уиски, от оформяща се нова серия.

Pumpkin Spice е най-новият ликьор на Bols

Публикувано на 2014-09-12 11:16:09

Lucas Bols представиха Pumpkin Spice, нов ликьор с тиква и подправки, предназначен специално за есенно-зимния сезон.

The Balvenie зарадва колекционерите с две нови 50 годишни малцови уискита

Публикувано на 2014-09-08 18:18:45

От William Grant & Sons обявиха, че ще лансират две нови 50 годишни, сингъл каск издания на дестилерията The Balvenie.

Bowmore пуснаха втората серия от лимитираното си издание Devil’s Cask

Публикувано на 2014-08-18 09:40:15

Айла (Islay) дестилерията Bowmore пуснаха на пазара втората серия от лимитираното и изключително търсено уиски Devil’s Cask.

Jim Beam пуснаха канелено уиски

Публикувано на 2014-08-13 10:56:49

Без много шум по медиите и информационните агенции наскоро по магазините в САЩ се появи най-новият ароматен продукт на марката — Jim Beam Kentucky Fire.

От Енциклопедията…

Триумф на блендовете

Характеристика на канадските уискита

Склад за отлежаване на канадско уиски
1344955364 / twitter: @bgbarman

В миналото канадското правителство следяло доста изкъсо уиски индустрията. В края на 19 век канадското уиски е, може би, най-строго контролираното в света. По нармативи, то трябвало да бъде произведено от зърнени култури, да бъде дестилирано в колонна дестилационна система и отлежало минимум три години в дъбови бъчви. Сухият режим в САЩ променя тази строгост, до известна степен.

Ключовете към една хилядолетна рецепта — част 3

Магията на малца

бирен малц 1
1345798031 / twitter: @bgbarman

Малцът е душата и тялото на пивото. Той е тази покълнала и изпечена зърнена култура, благодарение на която имаме не само алкохолното съдържание, но и до голяма степен аромата и почти целия цвят на бирата. Той няма нищо общо и е много повече, от просто прибраната реколта от зърнени култури. В това състояние зърното няма да свърши почти никаква работа на пивоварите. За да е полезна реколтата от зърно трябва първо да премине през ръцете на производителя на малц.

Изкуството на дестилацията

Методи за дестилация на високоалкохолни напитки

Казан за варене на алкохол
1346585786 / twitter: @bgbarman

Ако вземете тенджера с капак и кипнете в нея вода, след вдигането му ще забележите капките по неговата повърхност. Това е може би най-простия пример да дестилация. Водата достига своята точка на кипене, издига се във формата на пара и когато срещне студения капак кондензира отново във вода.

реклама Whiskey Fest 2019