SPI Group заяви официално апетити към финансово потъващата CEDC
SPI
Приготвянето (изграждането) на коктейла в чашата (Build), звучи като много елементарна техника нали? Грешно! Всъчност зад лесната процедура се крият множество елементи, научаването на които ще са ви необходими за да се превърнете в професионален барман.
Смята се, че това е най-старата и най-широко използвана техника за приготвянето на коктейли. В действителност е така като се има предвид, че тя не изисква наличието на специално оборудване. Изграждането е техника, подходяща за коктейли в които има газирани безалкохолни напитки, газирани вина и доста често сокове (но не повече от два вида, от които единият е доминиращ), но не е подходяща за коктейли в които фигурират прясно изцедени цитрусови сокове или сладко-кисел микс. Последните предполагат използването на техниките разбиване в шейкър или блендиране.
Изграждането на напитката в чашата най-общо означава сипване на лед директно в чашата, следват подправките (ако има такива, примерно сол, пипер, табаско и др.), високоалкохолната съставка, следвани от безалкохолния миксер и гарнитурата. Следва кратко разбъркване и готово. Използваните чаши обикновено са олд фешън или хайбол. Толкова просто, че няма накъде.
За да е ефективно обаче трябва да следвате няколко правила:
Успех!
Приготвянето (изграждането) на коктейла в чашата (Build), звучи като много елементарна техника нали? Грешно! Всъчност зад лесната процедура се крият множество елементи, научаването на които ще са ви необходими за да се превърнете в професионален барман.
Смята се, че това е най-старата и най-широко използвана техника за приготвянето на коктейли. В действителност е така като се има предвид, че тя не изисква наличието на специално оборудване. Изграждането е техника, подходяща за коктейли в които има газирани безалкохолни напитки, газирани вина и доста често сокове (но не повече от два вида, от които единият е доминиращ), но не е подходяща за коктейли в които фигурират прясно изцедени цитрусови сокове или сладко-кисел микс. Последните предполагат използването на техниките разбиване в шейкър или блендиране.
Изграждането на напитката в чашата най-общо означава сипване на лед директно в чашата, следват подправките (ако има такива, примерно сол, пипер, табаско и др.), високоалкохолната съставка, следвани от безалкохолния миксер и гарнитурата. Следва кратко разбъркване и готово. Използваните чаши обикновено са олд фешън или хайбол. Толкова просто, че няма накъде.
За да е ефективно обаче трябва да следвате няколко правила:
Успех!
SPI