1346836916
В ерата на коктейла Мохито си е направо живо наказание за бармана, ако заведението на разполага с ледотрошачка и ако приготвя няколко десетки дневно, повече от задължително е тя да бъде електрическа. Натрошения лед си е направо благодат. Замразените напитки, приготвяни в блендера стават два пъти по-бързо, ако използвате натрошен лед, а мартини чашите се охлаждат почти мигновено.
1346838009
Филтър кафето или т.нар. шварц или кафе Американо е най-разпространеният начин на пиене на кафе в САЩ и Северна Европа (най-вече Германия). Машините за филтър кафе са евтини, не са сложни и не изискват особени умения, затова са и най-често използвани в домашни условия. Просто поставяте нужната доза кафе във филтъра, капейки горещата вода преминава през него и скоро след това каната е пълна с ободряващата напитка. Разбира се професионалните машини имат малко повече копчета и манометри, но основната им разлика с домашните е големината и производителността.
1346837779
Няма по-завладяващ аромат рано сутрин от този на прясно смляно кафе. Всички сме мелили кафе, но малко хора знаят, че смилането на изпечените кафени зърна е изключително важна стъпка при приготвянето на ободряващата напитка. Когато е направено правилно, може драстично да се оптимизират аромата и качествата на приготвеното кафе. Въпреки че за всеки метод на приготвяне на кафе има препоръчителна едрина на смилане, тя не може да се стандартизира. Да умееш да настроиш мелачката за кафе, така че да получиш перфектната едрина, не е въпрос на умение, а на талант.