Машини за мелене на кафе

Coffee Grinder Machines
Кафемелачка 330-880

Няма по-завладяващ аромат рано сутрин от този на прясно смляно кафе. Всички сме мелили кафе, но малко хора знаят, че смилането на изпечените кафени зърна е изключително важна стъпка при приготвянето на ободряващата напитка. Когато е направено правилно, може драстично да се оптимизират аромата и качествата на приготвеното кафе. Въпреки че за всеки метод на приготвяне на кафе има препоръчителна едрина на смилане, тя не може да се стандартизира. Да умееш да настроиш мелачката за кафе, така че да получиш перфектната едрина, не е въпрос на умение, а на талант.

автор: bgBarman.bg

Машини за кафе

Машина за еспресо

Espresso machine

Машина за еспресо кафе 330-330
1346837382

Това е може би най-използваната машина във всяко заведение. Българите, както и целият свят сме пристрастени към кафето и го употребяваме под всякаква форма, но в заведенията то винаги е еспресо. Машините за еспресо идват във всякакви размери, възможности и характеристики, а работата с тях изглежда като детска игра, но това определено не е така. За да се приготви наистина хубаво еспресо е нужно много повече, от поставянето на кафето в цедката и натискането на копчето.

Филтър (Шварц) кафе машини

Fitter coffee machines

Машина за филтър кафе 330-330
1346838009

Филтър кафето или т.нар. шварц или кафе Американо е най-разпространеният начин на пиене на кафе в САЩ и Северна Европа (най-вече Германия). Машините за филтър кафе са евтини, не са сложни и не изискват особени умения, затова са и най-често използвани в домашни условия. Просто поставяте нужната доза кафе във филтъра, капейки горещата вода преминава през него и скоро след това каната е пълна с ободряващата напитка. Разбира се професионалните машини имат малко повече копчета и манометри, но основната им разлика с домашните е големината и производителността.

Машини за мелене на кафе

Coffee Grinder Machines

Кафемелачка 330-330
1346837779

Няма по-завладяващ аромат рано сутрин от този на прясно смляно кафе. Всички сме мелили кафе, но малко хора знаят, че смилането на изпечените кафени зърна е изключително важна стъпка при приготвянето на ободряващата напитка. Когато е направено правилно, може драстично да се оптимизират аромата и качествата на приготвеното кафе. Въпреки че за всеки метод на приготвяне на кафе има препоръчителна едрина на смилане, тя не може да се стандартизира. Да умееш да настроиш мелачката за кафе, така че да получиш перфектната едрина, не е въпрос на умение, а на талант.

реклама Whiskey Fest 2019