Производство на саке
1346703860
Когато стане дума за тази популярна японска напитка, тя много често, се описва като оризово вино. Технически погледнато за разлика от виното, в което алкохолното съдържание се постига чрез ферментация на захарта, присъстваща естествено в гроздето, сакето се приготвя посредством процесите, използвани в пивоварството. Тоест сакето е по-скоро «оризова бира», отколкото «оризово вино.»
Разновидности и терминология
1346703934
Не само защото е родом от далечна страна, но и поради факта, че тази напитка не е особено по вкуса на балкански народ, като нас, тази терминология е напълно непозната. Тя обаче ще ви е от особена полза при купуването на саке, поръчването му в заведение или организирането на специални тематични събития у дома, като суши парти например.
Сервиране и съхранение на саке
1346704044
Сакето има няколко различни приложения в японската култура и традиции. Въпреки че тази пикантна напитка, се консумира в продължение на повече от 2 000 години и има над 10 000 разновидности, до началото на 21 век, тя се произвежда и консумира основно в Япония. Нарасналата й популярност, по целия свят през последните години обаче, сериозно разнообразява традиционните начини за консумация. Днес можете да се насладите на саке по много различни начини, включително и в комбинации с други напитки.