1346834961
Нищо не може да се сравни през лятото от това да се излегнете на шезлонга пред басейна с чаша замразен коктейл в ръка. Замразените напитки по света са познати под много имена: смутис (smoothies), фроузен (frozen), фростис (frosties). Всичко което ги обединява са две неща — блендера и леда. Това изобретение, все още носи милиони на създателя си, а произведенията на коктейлното изкуство, приготвяни с него са неизброими.
1346836916
В ерата на коктейла Мохито си е направо живо наказание за бармана, ако заведението на разполага с ледотрошачка и ако приготвя няколко десетки дневно, повече от задължително е тя да бъде електрическа. Натрошения лед си е направо благодат. Замразените напитки, приготвяни в блендера стават два пъти по-бързо, ако използвате натрошен лед, а мартини чашите се охлаждат почти мигновено.
1346837779
Няма по-завладяващ аромат рано сутрин от този на прясно смляно кафе. Всички сме мелили кафе, но малко хора знаят, че смилането на изпечените кафени зърна е изключително важна стъпка при приготвянето на ободряващата напитка. Когато е направено правилно, може драстично да се оптимизират аромата и качествата на приготвеното кафе. Въпреки че за всеки метод на приготвяне на кафе има препоръчителна едрина на смилане, тя не може да се стандартизира. Да умееш да настроиш мелачката за кафе, така че да получиш перфектната едрина, не е въпрос на умение, а на талант.