Френско Бренди

Raynal / Three Barrels

По темата…

Как се произвежда Коняк или тайните по долината на Шарант

От лозето до бутилката

дестилация на коняк
1345101084

Веднъж осъзнали влиянието на тероара на шестте подрегиона по долината на Шарант, е време да проследим прецизния път на изтънченото бренди с етикет Коняк — от лозето до бутилката.

Взаимодействието между природа и човек

Тероар и райони в Арманяк

Карта на регионите в Арманяк квадратна
1345104739

За пореден път сме изправени пред термина тероар — физическото и философското взаимодействие между почва, изложение, климат, сортове и човек. Производствената зона на Арманяк е разделена на три много различни района, дефинирани с декрет от 1909 год. — Бас Арманяк (Bas Armagnac), Тенарез (Ténaréze) и От-Арманяк (Haut-Armagnac). През 1936 год. са оторизирани като Райони с Контролиран Произход (Appellation d’origine contrôlée — AOC).

Изразителният почерк на Alambic Armagnaçais

Дестилация на Арманяк

Дестилация на открито на Арманяк
1374054091

Събирането на реколтата в Арманяк става обикновено през октомври и понеже климатът е по-умерен от колкото в Коняк, гроздето е с по-висока захарност, а оттам и алкохолно съдържане. Въпреки 9 — те си об. % алк., виното запазва много добра киселинност. В днешно време акцентът е поставен на безупречните свежи вина, дестилирани колкото е възможно по-скоро, за да се запазят леките естерни аромати.

реклама Whiskey Fest 2019